21 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Statüko demek, daha fazla şehit demek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,’’Statükonun devam etmesi demek, daha fazla şehit demektir, daha fazla ölüm demektir, daha fazla kan ve daha fazla yüreği parçalanmış anne demektir. Açık söylüyorum, ‘statüko devam etsin’ demek, ölümlere, çatışmalara, yıkıma, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe ortak olmak demektir’’ dedi.


DERSİM KATLİAMINI KEMALİST SİSTEM YAPTI

Avrupa Parlamentosunda (AP), “Dersim” konulu bir konferans düzenlendi. AP'nin Sol Grup Başkanı Lothar Bisky yaptığı açılış konuşmasında “Galip gelenle

Ergenekon Mahkemesinin tavanı çöktü

İkinci “Ergenekon’’ dâvâsının görüldüğü salonun asma tavanından bazı parçalar mahkeme heyetinin üzerine düştü. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün’e


  Erdil’i yakan emekli Albay intihar etti

ESKİ Millî Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı emekli Albay Belgütay Varımlı, Kadıköy’de oturduğu evin balkonundan atlayarak intihar etti.


  Genelkurmay’dan yine suç duyurusu

GENELKURMAY Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, ‘’Poyrazköy Soruşturması’’ ile ilgili önceki gün bir haber yayımlayan yayın organı hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.


  Ortak hedef tam üyelik

BağImsIz Türkiye Komisyonu Başkanı eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, Avrupa Birliği (AB) müzakerelerinin ortak hedefinin tam üyelik olduğunu belirterek, ‘’Umarım üye devletler buna kulak verecektir’’ dedi.


  Tokpınar’ın dâvâsı düştü

YargItay 8. Ceza Dairesi, eski yazarımız Cemil Tokpınar hakkında dâvânın zaman aşımından düşmesine karar verdi.


  Ömer Lütfi Mete son yolculuğuna uğurlandı

Kalp rahatsızlığı sebebiyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete (59), önceki gün Çengelköy Mezarlığı’nda defnedildi.


  Memura hastalık iznini amiri verecek

YönetmeliğinMemurlarIn Hastalık Raporlarını Verecek Hekim ve Sağlık Kurulları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.


  AKP, ‘’demokratik açılım’’ı değerlendirecek

AKP’nİn bugün başlayacak İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda ‘’demokratik açılım’’ sürecinin değerlendirilmesi bekleniyor.


  Paralar silâha gidiyor, çocuklar açlıktan ölüyor

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, dünyada çocuk ölümlerinin en önemli sebebinin gıdasızlık ve açlık olduğunu söyledi. Şahin, ‘’Her yıl insanlık, silâh için 1,5 trilyon dolar para harcıyor. Bunun bir miktarı aç çocuklar için ayrılabilse, bu kötü manzarayla karşılaşmayız’’ şeklinde konuştu.


  MEB, 10 bin yeni öğretmen atayacak

10 bİn öğretmen kadrosuna 31 Aralık’a kadar atama yapılmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.


  Arafat’ta, hac hazırlıkları sürüyor

Mİlyonlarca hacıyı ağırlayacak Arafat’ta hazırlıklar sürüyor. Mekke’nin yaklaşık 25 kilometre güney doğusunda bulunan Arafat’ta vakfe yapacak hacı adayları için hazırlıklar bütün hızıyla sürüyor.


  Hızlı treni, makinist hatası raydan çıkarmış

TCDD’den, Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) bazı vagonlarının, Eskişehir’in Hasanbey Mevkisi’nde raydan çıkması ile ilgili yapılan açıklamada, ‘’Sürücünün treni bilgisayarlı otomatik sistemden çıkararak kendi inisiyatifi doğrultusunda 30 kilometre hız yerine makasa 107 kilometre hızla girmesi sebebiyle olay meydana gelmiştir’’ denildi.


  Sis boğazlarımızı tıkadı

İstanbul Boğazı, etkili olan sis sebebiyle transit gemi geçişlerine kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, şehirde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi üzerine İstanbul Boğazı her iki yönden saat 03.15’ten itibaren transit gemi geçişlerine kapatıldı.


  Fatih’in geleceği tartışılacak

Fatİh Belediyesi, akademisyenlerin, kanaat önderlerinin, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin, iş adamlarının, esnafın katılacağı, Fatih’teki problemlerin, eleştirilerin ve taleplerin dile getirileceği bir toplantı düzenliyor.


  Gençler oyun oynuyor

UluslararasI araştırma şirketi GfK’nın raporundan derlenen bilgilere göre, Türkiye’de bilgisayar oyunları, sanıldığının aksine çocukların olduğu kadar, genç ve yetişkinlerin de hayatının bir parçası.


  Uluslararas Bilgisayar Fuarı

UluslararasI Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuarı törenle açıldı. Lütfi Kırdar Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılış kurdelesini, Rönesans Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Göksel, Toshiba Türkiye Genel Müdürü Aytaç Biter ile birlikte kesti.


  Hacker kurbanı olmayın

Bİlgİsayar korsanlarının, masum kullanıcıların bilgisayarına sızarak, söz konusu bilgisayara erişimi sattığı, kiraladığı ya da spam ve DDos servisler için sattıkları ve para kazandıkları bildirildi.


  Mısırın gen haritası çıkarıldı

AmerİkalI bilim adamları mısırın karmaşık gen haritasını bütünüyle çıkarmayı başararak, dünyanın önde gelen tahıllarından biri olan mısırın daha verimli yetiştirilmesi yolunda önemli adım attı.


  Yüzyılın deneyi kaldığı yerden devam

YüzyIlIn en büyük deneyi olarak kabul edilen Büyük Patlama ortamının oluşturulacağı Büyük Hadron Çarpıştırıcısı, bir yılı aşkın onarımın ardından deney için hazır hale getirildi.


  Sigaraya karşı aşı geliyor

Sİgara tiryakileri, bu alışkanlıklarını bırakmak için yakında aşı olma imkânına kavuşabilecekler.


  Yazarımız Şaban Döğen'i rahmetle andık

4 Kasım 2009 Çarşamba günü sabaha karşı vefat eden yazarımız Şaban Döğen için, İstanbul'da hatm-i şerif ve dua okundu.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: yemek tarifleri- Risale Çocuk- yemek tarifleri - Risale-i Nur- Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yemek Tarifleri - Makdis