22 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Diyarbakır, ‘Demokratik Açılım’ı tartışmaya açtı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘Demokratik Açılımın Sosyal, Siyasal ve Olası Ekonomik Etkileri’ konulu toplantıda Demokratik Açılım tartışıldı. DTSO Başkanı Galip Ensarioğlu, çözümün üniter yapıya zarar verecek tedirginliğinin yersiz olduğunu belirterek, net bir anayasal vatandaşlık tanımı yapılması gerektiğini vurguladı.


DÂVÂ SİYASETTE ASKERî VESAYETİ BİTİRECEĞİ UMUDU DOĞURDU

Fransa’da uluslararası ilişkiler alanındaki saygın yayın organı Le Monde Diplomatique son sayısında, Türkiye’deki Ergenekon dâvâsını konu alan bir mak

4 şehide karşılık verilen 9 yıllık ceza temyiz edildi

Askere ceza olarak verdiği pimi çekilmiş el bombasının patmasıyla 4 askerin şehit olmasına sebep olmaktan yargılanan Teğmen 9 yıl 2 ay hapis cezasına


  Kılıçdaroğlu, Dersim bölümünü alkışlamamış

CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Öymen’in düşünceme uygun bölümlerini alkışladım, alkışlamadığım yerler de var ve Öymen’in o bölümünü hiçbirimiz alkışlamadık’’ dedi.


  Memur-Sen, Bakan Şimşek’le görüştü

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşerek, toplu görüşme priminin yeniden ödenmesi için yasal düzenleme yapılması ve KEY ödemeleri konusundaki düzenlemenin bir an önce tamamlanması sözü aldı.


  Korku üzerine demokrasi bina edilemez

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eflatun’un ‘’korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikememişlerdir’’ sözünü hatırlatarak, ‘’Korku üzerine ülke inşa edilemez.


  Kart borçluları yine artıyor

Tüketiciler Birliği Onursal Başkanı Bülent Deniz, kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısının 722 bini aştığını söyledi. Eylül sonu itibariyle kredi kart borcunu ödemeyenlerin sayısında rekor artış gerçekleştiğini kaydeden Deniz, ‘’Sadece Eylül ayında 103 bin 94 kişi, kredi kartı borcunu ödeyemedi’’ dedi.


  Borç yükü 438 milyarı geçti

Hazine Müsteşarlığı verilerine göre, Türkiye’nin merkezi yönetim brüt borç stoku Ekim ayı sonu itibariyle geçen yıl sonuna göre yüzde 15,2 oranında artarak 438 milyar liraya çıktı. Geçen yıl sonu itibariyle Türkiye’nin merkezi yönetim brüt borç stoku 380,3 milyar lira düzeyindeydi.


  KEY Tasarısı Meclis’te

Konut Edindirme Yardımını (KEY) hak edenlerden, daha önce ilan edilen listelerde adları bildirilmeyenler veya hatalı bildirilenler için 31 Aralık 2010 tarihine kadar süre tanınıyor.


  ‘Salgın hızlanacak’ uyarısı!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Avrupa’da domuz gribi salgınını yakından takip eden kurumların yetkilileri, Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgede salgının daha da hızlanacağı uyarısını dile getirdi, özellikle çocuklar, gençler ve diğer risk grubundakilerin aşılanmalarının önemine işaret etti.


  Bağış: Tam üyelikten başka seçenek yok

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, tam üyelik hedefiyle çıkılan AB yolculunda başka bir seçeneğin mümkün olmadığını belirtti.


  Din ve vicdan hürriyeti ana hürriyetlerdendir

Marmara İlahiyat Fakültesi 50.yılını kutlama programı çerçevesinde düzenlenen panelde Prof. Dr. Salih Tuğ, “Birleşmiş Milletler anayasasına göre din ve vicdan hürriyeti sadece bir klişeden ibaret değildir. Din ve vicdan hürriyeti, dinini öğrenme ve yaşama gibi ana hürriyetleri getiriyor. Bu olmadan hürriyetten bahsetmek imkânsızdır” şeklinde konuştu.


  Zehir tacirleri, okul polislerinden kaçamadı

Ankara’da, okulların çevresinde öğrencilere uyuşturucu satmak isteyen zehir tacirleri, okul polislerinden kaçamadı.


  İşsiz öğretmen dersane kapısında umut arıyor

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş, KPSS’ye giren yaklaşık 244 bin öğretmen adayı atama beklerken 60 bin yeni öğrencinin eğitim fakültelerine kayıt yaptırdığını belirterek, ‘’Bakanlıkça sözleşmeli olup kadroya geçenler de dahil sadece 30 bin civarında öğretmen ataması yapıldı’’ dedi.


  ASDER’in Genel Kurulu Pazar günü yapılacak

ADALETİ Savunanlar Derneği’nin (ASDER) 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün saat 10:00’da Fındıkzade'deki Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi toplantı salonunda yapılacak.


  Yoğun sis ulaşımı aksattı

İSTANBUL’DA etkili olan yoğun sis, hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalara neden oldu.


  YORGUN VE UYKUSUZ OLARAK YOLA ÇIKMAYIN

TÜRKİYE Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, bayramlarda belli noktalarda araç yoğunluğunun 10 kat arttığını belirterek, ‘’Yola 1-2 gün önceden ve trafiğin az olduğu saatlerde çıkılmalı’’ dedi.


  Etkili kar yağışı, Ovit Dağı’nda ulaşımı durdurdu

RİZE’DE etkili kar yağışı nedeniyle Rize-Erzurum kara yolunun Ovit Dağı kesimi ulaşıma kapandı.


  Isparta’da Türkiye’ye örnek olacak proje

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Lüfti Baydar, Isparta’daki tüm daire müdürlerinin ilin sorunlarını belirleyerek rapor haline getireceğini, üniversite öğretim üyelerinin de bu raporlara göre proje hazırlayacağını bildirdi.


  Trabzon’da iş yerlerini su bastı

TRABZON’DA etkili olan sağanak nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı. Alınan bilgiye göre, gün boyunca kentte devam eden sağanak, akşam saatlerinde etkisini giderek artırdı.


  Evin üzerine kaya düştü

TRABZON’DA üzerine kaya düşen evde yaşayan iki kişiyi kurtarma çalışması başlatıldı.


  Üniversite kurbanlıklara yoğun ilgiden memnun

ULUDAĞ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi tarafından yetiştirilen ve kilosu 9 ile 11 TL’den satışa sunulan küçükbaş kurbanlık hayvanların tamamının bir haftada satıldığı bildirildi.


  TRT’den farklı bir hac belgeseli

HAC Yolunda adlı belgeselle ilgili olarak Yeni Asya’ya bilgi veren TRT Din ve Ahlak Programları Müdürü Âdem Özkan, “Kendi alanında yapılmış orijinal bir belgesel.


  Yüzyılın deneyinde ilk aşama başarılı

YÜZYILIN en büyük deneyi olarak kabul edilen ve Büyük Patlama ortamının oluşturulacağı Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nı (BHÇ) 14 ay aradan sonra yeniden çalıştıran bilim adamları, denemenin ilk aşamasının başarılı olduğunu belirttiler.


  Astronomi tarihinde Müslümanların yeri tartışılacak

TÜRK Astronomi Derneği, İstanbul’da ‘’Astronomi Tarihinde Müslümanların Yeri’’ konulu konferans düzenleyecek.


  İDO’dan duraksız Boğaz keyfi

İSTANBUL Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), Kurban Bayramı tatili boyunca her gün ‘’Duraksız Boğaz Keyfi Turları’’ düzenleyecek.


  Faşist beyni Ebay’de pazara çıktı

FAŞİST İtalyan diktatörü Benito Mussolini’nin bir İtalyan hastanesinde muhafaza edilen beyninin kalıntıları ve kanı açık artırma sitesi Ebay’de satışa konuldu. Ebay, organ satışının yasak olduğu gerekçesiyle satışı iptal etti.


  Depresyon sigara içmek kadar zararlı

NORVEÇ’TE 61 binden fazla kişi ile yapılan bir araştırma, depresyonun sigara içmek kadar zararlı olduğunu ortaya koydu.


  Uzaydayken baba olacak

ULUSLARARASI Uzay İstasyonu (UUİ) ile çarşambadan bu yana kenetli Amerikan uzay mekiği Atlantis’in astronotlarından biri, uzayda baba olmaya hazırlanıyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: yemek tarifleri- Risale Çocuk- yemek tarifleri - Risale-i Nur- Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yemek Tarifleri - Makdis