22 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

4 şehide karşılık verilen 9 yıllık ceza temyiz edildi

Askere ceza olarak verdiği pimi çekilmiş el bombasının patmasıyla 4 askerin şehit olmasına sebep olmaktan yargılanan Teğmen 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Şehit yakınları karara itiraz ederek temyiz etti. Şehit Piyade Onbaşı İbrahim Öztürk’ün babası Hacı Öztürk ise karardan kesinlikle memnun olmadığını belirterek, “4 tane şehidin olmasına karşılık ömür boyu hapis bekliyordum’’ dedi.

4 şehit için 9 yıl hapis temyizde

Askerin eline pimi çekilmiş el bombası vererek patlamasına sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan Piyade Teğmen Mehmet Tümer 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

8. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görülen duruşmada, mahkeme önce müdahil avukat özgür Murat Büyük’ün esasa ait talebini dinledi. Ardından, savcının esasa ait mütalaasını istedi. Savcı iddianameye göre cezalandırılma talep etti. Daha sonra sanık avukatı Behiç Cantürk’ün esasa ait savunması dinlendi. Teğmen Tümer’in son sözlerini de dinleyen Mahkeme, müzakere için ara verdi. Yaklaşık iki saat süren müzakerenin ardından kararını açıkladı. Mahkeme sanık Tümer’e bilinçli taksirle birden fazla adamın ölümüne sebep olmak suçundan 8 yıl hapis kararı verdi. İlgili kanun uyarınca bunu üç yıl artırarak 11 yıla çıkardı. Mahkeme daha sonra cezanın 6’da birini indirerek, Teğmen Tümer’e 9 yıl iki ay hapis cezası verdi.

ŞEHİT YAKINLARI KARARI TEMYİZ ETTİ

Müdahil avukat Özgür Murat Büyük, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkeme sonucunda daha ağır ceza beklediklerini söyledi. Sanık teğmenin, ‘’kasıtlı davranışı yüzünden 4 insanın öldüğünü’’ savunan Büyük, ‘’Bize göre burada bilinçli taksir yok. Mahkeme, bilinçli taksirin olduğuna karar verdi. Bu nedenle önce 8 yıl ceza verdi. Sonra 11 yıla çıkardı. İyi hal nedeniyle 9 yıl 2 aya düşürdü. Biz bu kararı temyiz ettik. Dilekçemizi verdik. Bu kararın bozulması için elimizden geleni yapacağız. Sonuçta 4 tane insanın ailesi var geride kalan... Acılarımızı hafifletmiyor’’ dedi.

KARAR, ŞEHİT AİLELERİNİ MEMNUN ETMEDİ

ŞEHİT Piyade Onbaşı İbrahim Öztürk’ün babası Hacı Öztürk ise karardan kesinlikle memnun olmadığını belirterek, ‘’4 tane şehidin olmasına karşılık ömür boyu hapis bekliyordum’’ dedi.

ŞEHİT ANNESİ: BU KADAR UCUZ MU?

ŞEHİT Piyade Çavuş İbrahim Yaman’ın annesi Nuriye Yaman da ‘’Bu kadar ucuz mu imiş askerlerin şehit olması? Biz bunu vatanî görevine teslim ettik. Ben verilen cezayı hiç uygun bulmuyorum’’ diye konuştu.

EVLATLARIMIZI DEVLETE TESLİM ETTİK

ŞEHİT Piyade Er Mesut Bulut’un babası Sinan Bulut da cezayla her şehit için teğmenin yaklaşık 2 yıl ceza aldığını söyledi. Bulut, şunları söyledi: ‘’Ölümler böyle basitse herkes herkesi öldürebilir. Büyük balık küçük balığı yutuyor misali. Biz kendimizi savunamıyoruz. Devlete güvendik. Kararı temyize göndereceğiz. Sonuna kadar davacı olacağız. Biz inşaatlarda çalışarak yetiştirdik, tırnağı taşa değsin istemedik. Devlete teslim ettik. Devlet de böyle ederse işte devlete güvencimizin nasıl sarsılacağı işte sonradan belli olur.’’

22.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyarbakır, ‘Demokratik Açılım’ı tartışmaya açtı

  DÂVÂ SİYASETTE ASKERî VESAYETİ BİTİRECEĞİ UMUDU DOĞURDU

  4 şehide karşılık verilen 9 yıllık ceza temyiz edildi

  Öymen’in sözleri, CHP’nin ruh hali

  Kılıçdaroğlu, Dersim bölümünü alkışlamamış

  Memur-Sen, Bakan Şimşek’le görüştü

  Korku üzerine demokrasi bina edilemez

  Kart borçluları yine artıyor

  Borç yükü 438 milyarı geçti

  KEY Tasarısı Meclis’te

  ‘Salgın hızlanacak’ uyarısı!

  Bağış: Tam üyelikten başka seçenek yok

  Din ve vicdan hürriyeti ana hürriyetlerdendir

  Zehir tacirleri, okul polislerinden kaçamadı

  İşsiz öğretmen dersane kapısında umut arıyor

  ASDER’in Genel Kurulu Pazar günü yapılacak

  Yoğun sis ulaşımı aksattı

  YORGUN VE UYKUSUZ OLARAK YOLA ÇIKMAYIN

  Etkili kar yağışı, Ovit Dağı’nda ulaşımı durdurdu

  Isparta’da Türkiye’ye örnek olacak proje

  Trabzon’da iş yerlerini su bastı

  Evin üzerine kaya düştü

  Üniversite kurbanlıklara yoğun ilgiden memnun

  TRT’den farklı bir hac belgeseli

  Yüzyılın deneyinde ilk aşama başarılı

  Astronomi tarihinde Müslümanların yeri tartışılacak

  İDO’dan duraksız Boğaz keyfi

  Faşist beyni Ebay’de pazara çıktı

  Depresyon sigara içmek kadar zararlı

  Uzaydayken baba olacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: yemek tarifleri- Risale Çocuk- yemek tarifleri - Risale-i Nur- Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yemek Tarifleri - Makdis