22 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

2020'YE ADAY OLURSAK 25 MİLYAR DOLAR LAZIM

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, Brezilya'da gerçekleştirilecek olan 2016 Olimpiyatları'ndan sonra oyunların tekrar Avrupa kıtasına gelme ihtimalinin yüksek olduğunu ve bunun İstanbul için avantaj oluşturacağını söyledi.

Togay Bayatlı, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin olimpiyatlar düzenleyebilecek bir gücünün bulunduğunu kaydetti. Bu gücün iyi bir şekilde organize edilmesi ve yapılacak işlerle bütçesinin ne olacağının yanı sıra uzun ve kısa vadeli planların belirlenmesi gerektiğini ifade eden Bayatlı, oyunlar için en büyük desteği de Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi olan Prof. Dr. Uğur Erdener'in verdiğini belirtti. Erdener'in bu konuda bir çalışma başlattığını ifade eden Bayatlı, ''TMOK olarak Erdener'i destekliyoruz. Erdener bizim için bir fırsattır. Erdener, ısrarlı bir şekilde olimpiyat yapma konusunda faaliyet yürütüyor'' diye konuştu.''Er ya da geç Türkiye olimpiyat düzenleyecektir'' diyen Bayatlı, şunları kaydetti: ''Türkiye 2020'ye aday olmalı. 2 yıl sonra başvurusu yapılacak. Çünkü son oyunlar Latin Amerika'da Rio De Janerio'ya (Brezilya) verildiği için bunun Avrupa'ya dönüşü daha kolay olacaktır. Ondan önceki Asya, sonra Avrupa ve son olarak da Latin Amerika. Tekrar Avrupa'ya dönmesi olasılığı yüksektir. Avrupa'ya dönecek olması İstanbul için avantajdır. 2020 bizim için yakın zamandır.''

25 MİLYAR DOLAR GEREKLİ

Oyunlara hazırlık için etkin bir çalışma yapılması gerektiğini dile getiren Bayatlı, ''Bu çalışmaları yaparken, bir bilanço çıkarmak gerekiyor'' dedi. Organizasyonun mali bir boyutunun olduğunu anlatan Bayatlı, şöyle konuştu: ''Ne kadar harcanacak, ne gibi yatırımlar yapılacak? Oy verecek üyelere nasıl bir tanıtım yapılacak? Sportif başarıların artırılması için neler yapılmalı? Bunlar belirlenmeli. Mesela kış oyunlarına 2-3 sporcu ile katılabiliyoruz. Bunların değişmesi lazım. Teniste olimpiyatlara katılan hiç sporcumuz yok. Bir çok branşta da yok. Yapılacak çok iş var. Tabi bunları tek tek bir araya getirip, sonra da bu işe karşı birlikte hareket etmeliyiz. Çin 38 milyar dolar harcadı. İngiltere 30 milyar dolar para harcıyor. Bizim de bunlara yaklaşık olmamakla birlikte 20-25 milyar dolarlık bir paraya ihtiyacımız var.''

OYUNLAR ÜLKEYE PRESTİJ SAĞLIYOR

TÜRKİYE'NİN gençlik ve üniversite oyunları gibi çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını vurgulayan Bayatlı, oyunlar için harcanan paranın geri dönüş sağlayacağını kaydetti. Dönüşün ''para ve prestij'' olarak gerçekleşeceğini ifade eden Bayatlı, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Türk mallarının dışarıda güven görmesini sağlar. Güney Kore olimpiyatları düzenlediğinde mallarına karşı hiç bir güven yoktu. Ama olimpiyatlardan sonra Güney Kore'nin 3 tane dünya çapında kuruluşu oldu. Ticari ve sanayide güç ile kredi kazanıyorsunuz. İstanbul'u kültür kenti yapmak istiyorsunuz. Buna da olimpiyatlar önemli bir katkı sağlayacaktır.''

DEVLET HERŞEYİ GARANTİ ETMELİ

TMOK BAŞKANI Togay Bayatlı, ''Olimpiyat Komitesi olarak bu organizasyonlarda teknik olarak görev alırız. Halbuki bunu yapacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'dir. Belediyenin ciddi bir şekilde bu işe girmesi gerekiyor. Devletin de her şeyi garanti etmesi gerekiyor. Garantiler verilmezse olmaz'' diye konuştu. Oyunlara ev sahipliği yapmanın ülkenin amatör branşlarındaki başarısına da olumlu yansıdığını savunan TMOK Başkanı Togay Bayatlı, ''Yunanistan olimpiyatları düzenlediğinde 26 altın madalya kazandı. Bu çok büyük bir başarı. Çinliler, 14-15-16 yaşındaki çocukları alıp 4 yıl eğittiler. Bizi de halterde fena şekilde yendiler'' dedi.

22.11.2009


 

Arda'sız G.Saray evinde Manisaspor'la oynuyor

GALATASARAY ile Manisaspor takımları, Turkcell Süper Lig'de bugün 7. kez karşı karşıya gelecek.

Ali Sami Yen Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı son haftaların başarılı hakemi Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Galatasaray'da hasta olan kaptan Arda Turan ile cezalı Barış Özbek bu maçta forma giyemeyecek. Lig tarihinde ilk kez 2005-2006 sezonunda karşılaşan iki ekip arasında geride kalan 6 maçtan 4'ünü Galatasaray kazandı, 2'si ise berabere bitti. İstanbul'daki karşılaşmada ise Galatasaray 4-0 galip geldi. Öte yandan Yurt dışı tatilinde domuz gribine yakalanan ve bir süredir özel olarak tedavi edilen Arda Turan'ın, düzeldiği ve takımla antrenmana çıktığıbelirtildi. Yapılan açıklamada, ''Tıbbi yeterli süreyi hastalık bulgularından arınmış olarak geçiren Arda Turan'ın, sağlık ekibimizin süregelen takipleri sonucunda, daha önce ilan edilen maksimum süreden hızlı iyileştiğinin tespit edilmesi üzerine, oyuncu bu sabah antrenmanın tümünde takımla birlikte çalıştırıldı'' denildi.

22.11.2009


 

Abdülkadir Yücelman'a geçmiş olsun

SPORDAN Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, kalp krizi geçiren Cumhuriyet Gazetesi Spor Yazarı Abdulkadir Yücelman'a geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Bakan Özak'ın mesajı şöyle: ''Cumhuriyet Gazetesi Spor Yazarı Türk spor camiası içinde sporcu, yazar ve yapıcı kişiliği ile tüm tanıyanların sevgisini kazanan değerli gazeteci Abdulkadir Yücelman'a, geçirdiği rahatsızlıktan ötürü geçmiş olsun dileklerimi iletir, tekrar sağlığına kavuşması temennisiyle acil şifalar dilerim.''

22.11.2009


 

Trabzonspor Kasımpaşa karşısında 3 puan arıyor

TRABZONSPOR Süper Lig'in 13. haftasında bugün deplasmanda oynayacağı Kasımpaşaspor maçı öncesi kapılarını dış dünyaya kapattı.

Ligde istikrarsız saha sonuçları ve değiş gelişmeler nedeniyle sıkıntılı bir süreç geçiren bordo-mavililer, Kasımpaşa karşısında alacağı galibiyetle moral bulmanın planlarını yapıyor. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadında saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı tecrübeli hakem Selçuk Dereli yönetecek. Bu arada, Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, bordo-mavili taraftarları uyarılarda bulunuldu. Açıklamada, "Takımımızın oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın sahaya attığı konfetiler sorun yaratmakta ve temsilci raporlarında yer bulmaktadır. Bu nedenle kulübümüzün maddi -manevi zarara uğratılmaması için tüm taraftarlarımızdan konuya hassasiyet göstermelerini ve sahaya başta konfeti olmak üzere yabancı madde atmamalarını istiyoruz" denildi.

22.11.2009


 

HİDAYET VE ERSAN'IN GALİBİYET GECESİ

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'ne (NBA) önceki akşam yapılan 10 maçla devam edilirken, milli basketbolcular Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova'nın takımları geceyi galibiyetle kapattı. Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun 32 dakika forma giydiği karşılaşmada takımı Toronto Raptors, konuk ettiği Miami Heat'i 120-113 yendi.

Türkoğlu karşılaşmada, 19 sayı, 8 asist, 5 ribauntluk performansla oynadı. Evsahibi Raptors'da Chris Bosh 29 sayı atarak takımının en skorer ismi olurken, Andrea Bargnani 24, Demar Derozan 7, Jose Calderon 5 ve yedekten gelen Jarett Jack 17 sayı üretti. Konuk Miami Heat'de, yıldız basketbolcu Dwayne Wade ile Mario Chalmers'ın 30'ar sayı atmaları takımlarının mağlubiyetini önlemeye yetmedi. Micheal Beasley 21, Jermaine O'Neal 17, James Jones 5 sayı üretti. Yedekten beklediği desteği bulamayan Heat'te yedek oyuncular Daequan Cook ile Carlos Arroyo 4'er sayıyla oynadı. Air Canada Centre'de 19 bin 800 basketbolseverin izlediği karşılaşmanın ilk yarısı da Toronto Raptors'ın 69-49 üstünlüğüyle tamamlandı.

ERSAN'DAN 13 SAYI GELDİ

Milwaukee Bucks'ın Charlotte Bobcats'i 95-88 yendiği karşılaşmada yaklaşık 25 dakika sahada kalan milli basketbolcu Ersan İlyasova, takımının galibiyetine 13 sayılık katkı yaptı. Evsahibi Bucks'ta, Brandon Jennings 29 sayı kaydederek maçın en skorer ismi olmayı başarırken, Carlos Delfino 9, Charlie Bell 6, Dan Gadzuric 2 ve yedekten gelen Hakim Warrick de 16 sayı attı. Konuk Charlotte Bobcats'de Gerald Wallace ile Stephan Jackson 22'şer sayı atmalarına rağmen mağlubiyeti engelleyemediler. Boris Diaw 17, Nazr Mohammed 8, Raymand Felton 3 ve yedekten gelen Ronald Murray 17 sayı üretti.

22.11.2009


 

Uygun: Bize millî takım verilmez

KOCAELİ'NİN Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Anafen Dershanesi öğrencileriyle biraraya gelen Sivasspor'un eski Teknik Direktörü Bülent Uygun önemli açıklamalarda bulundu.

Dershane öğrencilerine motivasyonun önemi üzerine bir konuşma yapan Uygun, daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı. Bir öğrencinin kendisine "Milli Takım'dan size antrenörlük teklifi geldi mi?" sorusunu Bülent Uygun, "Benim adım yabancı olmadığı için teklif gelmedi. Malum yetkili merciler yabancı antrenör alma kararı aldılar. Yabancılara biz de yabancıyız. Dolayısıyla bana ve Türk antrenörlerine teklif gelmez. Ayrıca şunu da belirteyim Türk Milli Futbol Takımı en büyük başarılarını Türk hocalarla aldılar" şeklinde cevapladı. Konuşmasında bir yabancı hocaya 8 milyon Euro teklif edilmesini de eleştiren Uygun, "Bu parayla 40 ilimizde sportif tesisler kurarak genç sporcuların elinden tutulabilir. Eminim ki bu tesislerden yetenekli gençlerimiz çıkacak ve futbolumuza gereken katkıyı sunacaktır" dedi.

22.11.2009


 

SİBEL'DEN 2 GÜMÜŞ, NURCAN'DAN 1 GÜMÜŞ

GÜNEY Kore'nin Goyang kentinde devam eden 20. Büyük Bayanlar Dünya Halter Şampiyonası'nda, Sibel Özkan 2 gümüş ve 1 bronz, Nurcan Taylan da 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Koparma müsabakasında 48 kiloda podyuma çıkan Nurcan Taylan, ilk hakkında başarılı olamadığı 90 kiloyu ikinci hakkında kaldırdı.

Üçüncü hakkında denediği 93 kiloda başarısız olan milli halterci, koparmada 90 kiloyla gümüş madalyanın sahibi oldu. Sibel Özkan ise ilk hakkında 89 kiloyu kaldırırken ikinci hakkında 92 kilo ve son hakkında ise 93 kiloda başarısız olarak Nurcan Taylan'ın ardından bronz madalya kazanmayı başardı.Bu kategoride altın madalyayı 93 kiloyla Çinli Mingjuan Wang kazandı. Çinli, Tayvanlı ve Türk sporcuların rekabetine dönüşen silkme müsabakasında ise, ilk hakkında 110 kilo ve ikinci hakkında 115 kiloyu kaldıran Sibel Özkan, son hakkında da 117 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalyaya uzandı. Nurcan Taylan da ilk hakkında 110 kiloda başarılı olurken ikinci hakkında denediği 114 kiloyu kaldıramadı. Son hakkında 115 kiloda başarılı olan Taylan, Sibel Özkan'ın ardından bronz madalya kazandı. Çinli Mingjuan Wang, 118 kilo kaldırarak silkmede de altın madalyanın sahibi oldu. Toplamda ise Wang 211 kiloyla altın madalya kazanırken, Türk sporculardan Sibel Özkan 206 kiloyla gümüş ve Nurcan Taylan da 205 kiloyla bronz madalya kazandı.

22.11.2009


 

POTADA F.BAHÇE ÜLKER'İN YÜZÜ GÜLMÜYOR

BEKO Basketbol Ligi 6. Hafta karşılaşmasında Pınar Karşıyaka'ya İzmir'de mağlup olan Fenerbahçe Ülker'de antrenör Bogdan Tanjevic oyuncularının rakibe yeteri kadar saygı duymadığını belirtti.

Üçüncü çeyrekte 20 sayılık farkı kapatarak maça geri dönen Fenerbahçe Ülker'de antrenör Bogdan Tanjevic oyuncularının rakibe daha çok saygı duyması gerektiğini belirterek; "Bizim karşımızda son 5 maçta form grafiğini ortaya koymuş bir Pınar Karşıyaka takımı vardı. Fakat oyuncularımız tahmin ediyorum rakibe daha saygılı ve alçakgönüllü basketbol oynayıp ortaya daha iyi bir basketbol ortaya koyabilirlerdi" dedi.

22.11.2009


 

TRABZONSPOR'DA HEDEF BEKO BASKETBOL LİGİ

TRABZONSPOR Basketbol Takımı Baş Antrenörü Alaeddin Yakan, sezon sonunda Beko Basketbol Ligi'ne yükselmek istediklerini vurguladı.

Türkiye Basketbol 2. Ligi A Grubu'nda şuana kadar oynadığı 5 maçı da kazanan ve lider konumda olan Bordo - mavililerin antrenörü Yakan, sezona 13 yeni oyuncuyla başlamalarına rağmen şuana kadar iyi bir ekip olma yolunda hızla ilerlediklerini anlattı. Savunma anlamında düşündüklerini yapar hale geldiklerini, hücumda ise istedikleri seviyede olmadıklarını belirtti. Zaman içinde daha iyi olacaklarına inandığını söyleyen Yakan, "Şuan itibariyle önemli olan kayıpsız ilerlememizdi, bunu da başarıyoruz." dedi.

22.11.2009


 

TÜRK FUTBOLU GELİŞTİ, HAKEMLER YERİNDE SAYDI

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan, Futbol Federasyonu'nun özerkleşmesinden sonra Türk futbolunun geliştiğini, ancak Türk hakemliğinin bu gelişime ayak uyduramadığını söyledi.

Kadir Has Üniversitesi Spor Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin düzenlediği Spor Hukuku ve Yönetimi Sertifika Programı kapsamında, üniversitenin Cibali Yerleşkesi'nde ''Dünyada ve Türkiye'de Hakemliğin yapılanması'' konulu bir ders veren Sarvan, "Türk futbolu ileri gitti ama Türk hakemliği aynı düzeyde kaldı, hatta belki de biraz geriye gitti. Çünkü son 10 senedir Şampiyonlar Ligi'nde maç yöneten Türk hakemi yok'' diye konuştu.

22.11.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

14.00 Denizlispor - Antalyaspor (Denizli Atatürk) 14.00 Eskişehirspor - Ankaragücü (Atatürk) 14.00 Kayserispor - Diyarbakırspor ( Kadir Has) 14.00 Gençlerbirliği - İstanbul B.B. (19 Mayıs) 16.00 Kasımpaşa - Trabzon (Recep T.Erdoğan) 20.00 Galatasaray - Manisaspor (Ali Sami Yen)

22.11.2009


 

BANK ASYA 1. LİGDE BU HAFTA

22 Kasım Pazar 13.30 Bucaspor - Altay (İzmir Atatürk) 13.30 Dardanelspor - Adanaspor (18 Mart) 13.30 Konyaspor - Boluspor (Konya Atatürk) 13.30 Kartal - Hacettepespor (Kartal-Seyircisiz) 13.30 Karşıyaka - Mersin İdmanyurdu (Alsancak) 13.30 Gaziantep B.bB - Giresunspor (GASKİ) 23 Kasım Pazartesi 20.00 Karabük - Çaykur Rize (Necmettin Şeyhoğlu)

22.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: yemek tarifleri- Risale Çocuk- yemek tarifleri - Risale-i Nur- Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yemek Tarifleri - Makdis