26 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

BERAAT KARARINI AİHM VERDİ

Kutlular: “Hak ve adalet yerini buldu. Bundan elbette memnunum. Bu cezayı hak etmemiştim. 276 gün beni içeride tutmamaları lâzımdı. Vicdanım rahat, çünkü ben suç işlemedim. Beni mahkûm edenler utansın. Ve beni beraat ettiren, bizim mahkeme değil, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi. AİHM ‘Hayır, bu suç olamaz. İlâhî ikaz sözü hürriyetin gereğidir’ dedi ve devleti 5 bin euro tazminata mahkûm etti. Bu beraat, ondan sonra geldi.”


Memur eylemi trenleri durdurdu

Memurların bir günlük ‘’uyarı grevi’’ kapsamında İstanbul'da Haydarpaşa ve Sirkeci, Ankara, Eskişehir başta olmak üzere birçok ilde tren seferleri yap

YÖK’ÜN KATSAYI KARARI DANIŞTAY’A TAKILDI


  POAŞ: Maliye ile uzlaşma sağlayamadık

Malİye Bakanlığı ile Doğan Yayın Holding’in, gruba kesilen 4 milyar 823 milyon 825 bin 987 liralık vergi cezası için uzlaşmaya varamadığı öğrenildi.


  TEŞRİK TEKBİRLERİ BAŞLADI

TEŞRİK tekbirleri bugün sabah namazından itibaren başladı. Bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar her farz namazın hemen ardından, başka hiçbir kelime konuşmadan, Teşrik tekbirleri getirmek her Müslüman için vacip. Teşrik tekbiri şöyle getiriliyor: “Allahü ekber, Allahü ekber, Lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, Allahü ekber Ve lillâhi’l-hamd.”


  OKUYUCULARLA BAYRAMLAŞMA

HER bayram geleneksel hale getirdiğimiz okuyucularımızla bayramlaşma bayramın birinci günü gazetemizin Güneşli’deki tesislerinde yapılacaktır. Bayram namazının da kılınacağı gazetemize okuyucularımızı bekliyoruz.


  Hasretini çektiğimiz Kurban Bayramları

Bu Kurban Bayramı öncesi de bazı tartışmalar yaşandı. ‘Efendim kurban alırken nelere dikkat etmek gerekir?’, ‘herkes kurban kesebilir mi?’, ‘kesilirken dikkat edilmesi gereken hususlar nedir?’ gibi sorular alıp başını gidiyor. Herkesin ehil olup olmasın bu konuda söyleyecek bir sözü var mutlaka. Ortalıktaki bilgi kirliliği ise alıp başını gidiyor. Durum böyle olunca kurban kesilirken nelere dikkat edilmeli, bu konuda unutulan adetlerimiz neler, eskilerin Allah’a ulaşacak olan kurbana gösterdikleri incelikleri üç kuşaktır kasap olan Üsküdar esnafı Mehmet Türkyılmaz’a sorduk.


  156 bin cep telefonu “sustu”


  Atalay: Bayram için her türlü tedbir alındı


  İl il bayram namazı saatleri

Bayram namazı Ankara’da 07.31, İstanbul’da 07.50’de, İzmir’de 07.49, Hakkâri’de 06.40, Edirne’de 08.02’de kılınacak.


  DÖVİZ YERİNE TL İLE KURBAN ALIN



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl