26 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Memur eylemi trenleri durdurdu

Memurların bir günlük ‘’uyarı grevi’’ kapsamında İstanbul'da Haydarpaşa ve Sirkeci, Ankara, Eskişehir başta olmak üzere birçok ilde tren seferleri yapılamadı. Seferlerin iptal edilmesi sebebiyle çok sayıda yolcu beklemek zorunda kaldı. Anadolu, Güney, Ankara, Fatih ve İç Anadolu Mavi ekspresleri Sakarya-Arifiye'deki tren garında 5 saat bekletildi.

Memurlar, dün bütün yurtta ‘’uyarı grevi’’ adıyla iş bırakma eylemi yaptı. Memur konfederasyonlarının iş bırakma eylemi geceyarısı itibarıyla başladı. Grev sebebiyle tren seferlerinde önemli aksama yaşandı. Arifiye Tren İstasyonu’nda gece başlayan eylemde İstanbul yönünden gelen 5 tren durduruldu, 5 saatlik bekleyişin ardından trenlerin geçişine izin verildi.

Ankara ve İstanbul istikametinden gelip Eskişehir’den geçen yolcu trenlerinin bazıları eylem sebebiyle merkez garda, bazıları da Enveriye İstasyonu’nda bekletildi. Yolcuların bir kısmı sabaha karşı temin edilen otobüslerle İstanbul’a gönderildi. Sirkeci Garı’nda tren seferleri durdu. Memurların eylemine sanatçı Mustafa Alabora da destek verdi. Trenlerin peronlarda bekletildiği Sirkeci Garı’nda, seferlerin gün boyunca yapılmadı.

TCDD’de çalışan işçiler, memur konfederasyonlarının aldığı bir günlük “uyarı grevi”ne destek amacıyla işbaşı yapmadı. Bu nedenle Haydarpaşa Garı’ndan banliyö, ana hat ve bölgesel yolcu trenleri sefere çıkmadı.

Ankara Garı’ndan da, gecikmeli kalkan 2 YHT dışında, trenler ve banliyöler kalkmadı. Saat 08.00’de hareket etmesi gereken Boğaziçi Ekspresi de “tren personelinin görev kabul etmemesi nedeniyle” depoya çekildi. Bazı vatandaşlar ise grev yapılacağının bilinmesine rağmen kendilerine tren bileti satılmasını eleştirdi.

Zonguldak’tan hareket eden yolcu treni Karabük’e 2 kilometre kala durarak yoluna devam etmedi. Bazı yolcular yürüyerek istasyona gelirken, bazıları da trende bekledi.

Erzurum’da memurların tren durdurmak istemeleri sebebiyle emniyet güçleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Polislerin grubun tren garına girmelerine izin vermemesi üzerine gergin anlar yaşandı.

Ankara’da bir Yüksek Hızlı Tren (YHT) makinisti eyleme katılmayarak treni sefere çıkardı. Bunun üzerine garda eylemlerini sürdüren bazı memurlar, sefere hazırlanan makiniste tepki gösterdi. Tartışmanın devam ettiği sırada tren perondan ayrılarak Eskişehir yönüne doğru hareket etti.

Balıkesir Garı’nda greve katılan 5 Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyesi gözaltına alındı. Ankara / aa

POLİS, EYLEME MÜDAHALE ETTİ

Türkiye Kamu-Sen ve KESK’in çağrısıyla yapılan ‘’uyarı grevi’’ne destek veren bir grup, Ziya Gökalp Caddesi SSK İş Hanı önündeki üst geçite çıkmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Eylemcilerin ellerindeki sopalarla polise vurması sonrasında güvenlik görevlileri biber gazı kullanarak grubu üst geçitten indirdi.

KESK Genel Başkanı Sami Evren, daha ağır şartlarda bu grevi gerçekleştirmek istemediklerini belirterek, “Vatandaşlarımızdan eylemimize anlayış göstermelerini umuyoruz. Yaptığımız eylem, özünde onlara daha iyi hizmet sunabilmek içindir” dedi.

AKYILDIZ: ÇALIŞAN EYLEMDEN DOLAYI SUÇLANAMAZ

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Abdi İpekçi Parkı’nda toplandı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, kamu çalışanlarının, ‘’keyfinden eylem yapmadığını’’ ifade ederek, ‘’Verdikleri sözün, attıkları imzanın arkasında duramayanlar, kamu çalışanlarını eylem yaptıkları için suçlayamaz’’ dedi.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sendika üyeleriyle toplandıkları Millî Eğitim Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı. Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü ekonomik ve sosyal sıkıntılar sebebiyle buruk kutladığını belirten Koncuk, ‘’Bunun hesabı sandıkta sorulacaktır’’ dedi.

HAK-İŞ’TEN MEMURA DESTEK

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu da yaptığı yazılı açıklamada, memurların haklı taleplerinin dikkate alınmasını istedi. Uslu, memurların yaptığı uyarı grevinin sadece yasalar ve güvenlik açısından değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Uslu, yasalarda karşılığının olmamasının ‘’Uyarı eylemi’’ hakkının bulunmadığı anlamına gelmeyeceği görüşünü aktararak, ‘’Yapılması gereken ILO sözleşmelerini referans alarak Anayasayı ve yasaları yasaklardan arındırmaktır’’ dedi.

BAKANLIK: SAĞLIĞA ERİŞİM ENGELLENEMEZ

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaya üye bir grup sağlık çalışanı da iş bırakma eylemi yaptı. Sağlık Bakanlığının internet sitesinde ‘’Memur Eylemi Hakkında Bakanlık Duyurusu’’ başlığı altında yapılan açıklamada, hukuk çerçevesinde hak aranabileceği, ancak ‘’hiçbir hak arama eyleminin, insan haklarını, bu haklar içerisinde en önemli hak olan sağlık hizmetlerine erişme hakkını engellememesi, sağlık hizmeti sunumunda aksaklıklara, olumsuzluklara yol açmaması’’ gerektiği vurgulandı.

26.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BERAAT KARARINI AİHM VERDİ

  Memur eylemi trenleri durdurdu

  YÖK’ÜN KATSAYI KARARI DANIŞTAY’A TAKILDI

  Kriz büyükleri değil, KOBİ’leri vurdu

  POAŞ: Maliye ile uzlaşma sağlayamadık

  TEŞRİK TEKBİRLERİ BAŞLADI

  OKUYUCULARLA BAYRAMLAŞMA

  Hasretini çektiğimiz Kurban Bayramları

  156 bin cep telefonu “sustu”

  Atalay: Bayram için her türlü tedbir alındı

  İl il bayram namazı saatleri

  DÖVİZ YERİNE TL İLE KURBAN ALIN

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl