01 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Adlî Tıp: Kafes’teki imza gerçek

Kamuoyunda büyük infiale sebep olan ‘Kafes Eylem Planı’yla ilgili olarak Adlî Tıp, emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın bilgisayarında bulunan belgenin altındaki imzanın, emekli Yarbay Ercan Kireçtepe’ye ait olduğunu belirledi.

Kamuoyunda büyük infiale sebep olan “Kafes Eylem Planı”yla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Adli Tıp, emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın bilgisayarında bulunan belgenin altındaki imzanın, emekli Yarbay Ercan Kireçtepe’ye ait olduğunu belirledi. Kafes Eylem Planı’nda Türkiye’yi dünyadan kopartacak kimi eylemlere ilişkin hazırlıklar olduğu öne sürülüyordu. Kafes Eylem Planı son birkaç haftadır Türkiye’nin en çok konuştuğu konuların başında geliyor. Bunun sebebi de plan ekseninde devam ettirilen soruşturmada gündeme gelen “şok” iddialar. İşte gün be gün kafese giden yol;

12 Ocak 2009: Avukat Hüseyin Buzoğlu ve emekli Albay Mustafa Levent Göktaş gözaltına alındı. Buzoğlu serbest bırakıldı, Göktaş ise tutuklandı.

3 Şubat 2009: Köylülerin ihbarı üzerine Beykoz’da ormanlık alanda yapılan kazıda her biri 500 gram ağırlığında 27 adet TNT kalıbı ve 100 gr C4 patlayıcı bulundu.

29 Şubat 2009: Ergenekon savcılarına bir mektup geldi. İhbar mektubunda, bulunan mühimmatın Emekli Albay Levent Göktaş’a bağlı bir hücreye ait olduğu ileri sürüldü.

14 Nisan 2009 : Savcılığa konuyla ilgili ikinci ihbar mektubu ulaştı. Bu mektupta ise Levent Göktaş’ın serbest bırakılmaması halinde, bazı emekli ve muvazzaf subayların, Ergenekon savcılarına yönelik suikast planı yaptıkları iddia edildi.

21 Nisan 2009: Ergenekon soruşturması kapsamında, Bedrettin Dalan’a ait Poyrazköy mevkiindeki ormanlık arazide kazı çalışması başlatıldı. Yapılan kazılarda 15 dolu - 7 boş lav silâhı, 450 gr. C4 patlayıcı, 14 el bombası, 45 sis bombası, 7 hakem bombası, 23 işaret fişeği, 5 bombalı bubi tuzağı, 38 saniyeli fitil, 30 metre infilak fitili, 24 fünye, 3 gösteri bombası, yaklaşık 3000 adet fişek bulundu.

24 Nisan 2009: Mahkemede ifadeleri alınan Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz Binbaşı Emre Onat ve emekli Binbaşı Levent Bektaş tutuklandı. Yarbay Mustafa Turhan Ecevit ise görevde olduğu için gözaltına alınamadığından 3 gün sonra tutuklandı.

CD’de Kriptolamayla Gizlenmiş Kafes Eylem Planı: Güvenlik güçleri Emekli Binbaşı Mustafa Levent Bektaş’ın ofisini bastı. Ofiste çok sayıda CD ele geçirildi. CD’lerden biri olayı soruşturan güvenlik birimlerinin dikkatini çekti. Görünürde bir film içeriyordu, fakat inceleme derinleşince CD’de kriptolama programıyla gizlenmiş “Kafes Eylem Planı” isimli dokümana ulaşıldı.

20 Kasım 2009: Bu tarihe kadar toplam 29 askeri personelin ifadesi alındı.

27 Kasım 2009: İstanbul Adliyesi’ne getirilen Deniz Piyade Kurmay Albay Mücahit Erakyol, Deniz Kıdemli Albay Levent Gülmen ve Yarbay Halit Özsaran, tutuklanarak cezaevine kondu. 3 subayla birlikte operasyon kapsamında tutuklanan muvazzaf ya da emekli subay sayısı 10’a ulaşmış oldu.

29 Kasım 2009: Adli Tıp Kafes Eylem Planı adlı belgedeki imzanın emekli Yarbay Ercan Kireçtepe’ye ait olduğu tesbit etti.

01.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  MESLEKî EĞİTİM DÜNYANIN GÖZDESİ

  Ezberci eğitim köleleştiriyor

  Domuz gribi gençleri tehdit ediyor

  YouTube yasağı AİHM’e taşındı

  Her yer kapsama alanına girecek

  Adlî Tıp: Kafes’teki imza gerçek

  Minare yasağı protesto edildi

  Avrupa’nın içinde, Avrupa’yı içselleştirememiş ülke

  14 bin kişi çipli TC kimlik kartı kullanıyo

  Özgür-Der’den Danıştay’a protesto

  Engelliye evde bilgisayar dersi

  Zihinsel engelliler, üretimle sosyalleşiyor

  Yangınlar, en çok izmaritten çıkıyor

  Devlet, Hazine dâvâlarında elini güçlendirecek

  Pakdil: Kimse Türkiye’nin büyüklüğünü tartışamaz

  Yüksekova’da gerginlik

  2023’TE AB'DEYİZ

  Cumhurbaşkanı Gül Ürdün'e gidecek

  Turizmciler, İzmir'de buluşacak

  Belediye otobüsünü yaktılar

  Türkiye’de 83 bin 167 dernek var

  New York’ta 1 $’lık cami

  2 milyon 521 bin Müslüman hacı oldu

  Karadeniz’de zehirli gaz tehlikesi

  Üniversiteden ‘canlı yayınla’ ders

  Hayatı kolaylaştıracak iki buluş

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl