06 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Karadeniz'in kalkanı Akdeniz'de üretiliyor

TarIm ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Emre, Karadeniz’in kalkan balığının, Akdeniz’de araştırma yapılan Beymelek Lagününe uyum sağladığını bildirdi.

Yılmaz Emre,yaptığı açıklamada, Türkiye ile Japonya arasında yapılan işbirliği çerçevesinde balık çeşitlerini geliştirmek ve su ürünleri endüstrisini desteklemek amacıyla ‘’Karadeniz Kalkanı’’ olarak bilinen kalkan balığının Akdeniz’de de üretilip yetiştirilmesini sağlamak amacıyla başlatılan projenin 2010 yılı sonunda sona ereceğini söyledi. ‘’Karadeniz’de Balık Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi’’ ve ‘’Karadeniz Kalkanı İçin Sürdürülebilir Yavru Üretimini Geliştirme Tekniği’’ olarak adlandırılan iki projenin 10 yıldır Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile birlikte yürütüldüğünü ifade eden Emre, şu bilgileri verdi:

‘’Kalkan balığı kültürü için teknik işbirliği çalışmaları çerçevesinde 10 yıl önce JICA işbirliği ile proje başlatılmıştı. Proje 2010 yılı sonu itibariyle sona erecek. Amacımız Türkiye’de su ürünleri endüstrisini çeşitlendirmek ve karasal alanlarda kalkan yetiştiriciliğinin geliştirilmesini sağlamaktır. Kalkan balığını Karadeniz’den aldık, Akdeniz’de yetiştiriyoruz. Kalkan balığı yavru üretimi Trabzon’da başladı. Fakat orada büyütme koşulları uygun değil. Karadeniz kıyıları çiftlik oluşturma açısından da uygun değil. Yavru balık üretiminden sonra büyüklerin de önemli olduğunu düşündük ve JICA ile 3.5 yıllık protokol imzalandı.’’ Beymelek’te Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretim ve Eğitim Merkezi’nde kalkan balığın hastalığı, yem, su ihtiyacı, pazar durumunun incelediklerini ifade eden Emre, Antalya, İzmir ve Adana’da bu konuda araştırma ve incemeler yaptıklarını kaydetti.

06.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Acımasız rekabet kapıda

  Karadeniz'in kalkanı Akdeniz'de üretiliyor

  Yeni Hasankeyf'i TOKİ inşa edecek

  Vatandaş hem “aç”, hem “yoksul”…

  Serbest bölgelere düzenleme geliyor

  TESK: Esnafın sağlığı hiçe sayılıyor

  Gümüş Grup’un tercihi yine Volvo kamyon oldu

  44 ÜLKENİN SAHİPLENDİĞİ GENİŞ AĞ

  Çek kanunu tasarısı, komisyonda kabul edildi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl