08 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Gösterilere esnaf tepkisi

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hüsamettin Çelik, Van ve ilçelerindeki yasadışı gösterilerin hem halkı, hem de esnafı mağdur ettiğini belirterek, “Esnaf ve sanatkârın mağdur olması demek, toplumun tamamının mağdur olması demektir. Bizler yasadışı olaylara neden olanları akl-ı selime davet ediyoruz’’ dedi.


AYM KARARI ÖNCESİ DTP TAHRİKLERİ TIRMANDI

Hükümetin “demokratik açılım” adıyla başlatıp son olarak “millî birlik ve kardeşlik projesi” diye isimlendirdiği süreçte şu âna kadar kayda değer bir

AKP: DTP mağdurları oynuyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, “DTP zaten partiyi kapattırıp mağdur rolü oynayacak, bir mağduriyet söylemi geliştirecek. Fakat herkes bun


  Taş atan çocuklar tasarısı ertelendi

TBMM Adalet Komisyonu, ‘’Taş atan çocuklarla’’ ilgili düzenlemeleri de içeren Terörle Mücadele Kanununda ve bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun tasarısının, 10 Aralıkta yapılması planlanan görüşmelerini iptal etti.


  DTP’li başkanlara inceleme

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Parti’li (DTP) 99 belediye başkanı ve 10 İl Genel Meclis Başkanı adına yapılan basın açıklamasıyla ilgili inceleme başlattı.


  Diyarbakır olaylarına soruşturma

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı, bir kişinin öldüğü izinsiz gösterilerle ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık, önceki gün Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde yapılan, Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Aydın Erdem’in (23) öldüğü izinsiz gösterilerle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, gösterilerle ilgili olarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden görüntü dökümlerini istedi.


  ASDER: YAŞ kararları TSK’yı yıpratıyor

ADALETİ Savunanlar Derneği (ASDER), cunta iddialarına adı karışan TSK personel korunurken, “irtica” ile suçlanan iki askerin Yüksek Askeri Şurası (YAŞ) kararıyla ordudan atılmasının çifte standard olduğunu, bu durumun TSK’yı yıprattığını kaydetti.


  Serap ancak bir ay dayanabildi

Küçükçekmece’de bir İETT otobüsüne teröristlerce atılan molotof kokteyli sonucu yanarak yaralanan Serap Eser, yanıklarına bir ay dayanabildi. Serap, tedavisinin sürdüğü Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık ve Kronik Yara Tedavi Merkezi yoğun bakım servisinde dün vefat etti. Serap’ın ağabeyi Ümit Eser, kardeşine annesinden deri nakli yapıldığını belirterek, annesinin de şu an aynı hastanede tedavi altında olduğunu, kız kardeşinin öldüğünü henüz bilmediğini kaydetti.


  Katsayı dayatması zarar veriyor

Özgenç, katsayı sorununda ısrarla dayatmanın, başta eğitim olmak üzere ekonomiye, sosyal ve ahlâkî yapıya zarar vereceğini belirterek, meslek eğitimi alamayan birisinin ekonomi alanında meslekî bir vasfı olmadığı için amelelik dışında iş bulmasının çok zor olduğunu ifade etti.


  Bağış: Türkiye her üyenin isteğine boyun eğecek değil

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “AB’nin bir parçası olmak istiyoruz diye, Türkiye her bir AB üyesi ülkenin isteklerine boyun eğecek ve isteklerini yerine getirecek değildir” dedi.


  3 MİT mensubu Erzurum’a gönderildi

Erzİncan’da, gözaltına alınan MİT Şube Başkanının da aralarında bulunuğu 3 MİT personeli, sağlık kontrollerinin ardından Erzurum’a gönderildi.


  Ergenekon savcıları aşı oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarından Murat Yönder ile Ercan Şafak'ın da aralarında bulunduğu hakim ve savcılar ile bazı adliye personeli, domuz gribi olarak bilinen Pandemik A (H1N1) aşısı oldu.


  YÖK Genel Kurulu bugün toplanıyor

YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında bugün toplanacak.


  Şemdinli’de balık çiftliğine bomba

Hakkarİ’nİn Şemdinli ilçesine 15 kilometre mesafede bulunan Bağlar köyünde bulunan bir balık üretme çiftliğinin yanında bulunan ahıra, bombalı saldırı düzenlendi.


  Antalya'ya gelen turist sayısı 8.5 milyonu aştı

Antalya’ya yıl başından bu yana gelen turist sayısı 8.5 milyonu aştı. Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ocak-kasım döneminde Antalya Uluslararası Havalimanı Dış Hatlar Terminalinden 8 milyon 526 bin 417, Antalya, Alanya, Finike ile Kaş limanlarından da yolcu gemileri ve yatlarla 24 bin 694 turist giriş yaptı.


  Sayın: Tolon ve Eruygur yapılanmadan söz etti

Birinci ‘’Ergenekon’’ davasının tutuklu sanıklardan Ümit Sayın, ikinci ‘’Ergenekon’’ davasının tutuksuz sanıklarından emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un,’’TSK içinde bir yapılanmadan söz ettiklerini, bu yapılanmanın gidişata dur diyeceğini belirttiklerini’’ söyledi.


  Okul öncesi eğitime ilgi arttı

MİLLî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, Türkiye genelinde okul öncesi öğrenci sayısının bu yıl 150 bin artarak 950 bine yükseldiğini bildirdi.


  Köylülerin ‘çan kulesi’ hoşgörüsü

Gümüşhane’nİn Torul ilçesinde bağlı Arpalı köyünde Rumlardan kalan, camiye çevrilerek minaresi yapılan 145 yıllık kilisenin çan kulesi, köylüler tarafından özenle korunuyor.


  Adana’nın ilk hacı kafilesi döndü

Dİyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara giden Adana’nın ilk hacı kafilesi döndü. 298 kişilik hacı grubu, Şakirpaşa Hava Limanı Dış Hatlar Terminali’nde yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılandı.


  “Küçük fikirler” dünyaya açılıyor

Mersİn Teknopark Genel Müdürlüğünce, bu yıl Türkiye’de ilk kez ‘’Fikrinle büyü’’ sloganıyla gerçekleştirilen ve 6-14 yaş arasındaki çocuklara Ar-Ge ve inovasyon (yenileşim) ruhu aşılamayı hedefleyen yarışmanın, İsveç’teki ‘’Avrupa’da Yaratıcılık ve Yenilik Yılı’’ etkinlikleri kapsamında anlatılacağı bildirildi.


  İSMEK kurslarına iki yeni branş ekledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK), turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin eleman açığını karşılamak amacıyla eğitim programlarına iki branş daha ekledi.


  Pazarda satılan balıklar markette satılanlardan daha kaliteli çıktı

ULUDAĞ Üniversitesi’nde ‘Veteriner-Besin Hijyeni ve Teknolojisi doktora programında bir öğrenci tezinde pazar ve süpermarketlerde satılan balıkların kalitesini araştırdı.


  Köyün ortasına yapılan çöplüğe köylülerden tepki

DÜZCE’NİN Çilimli ilçesine bağlı Kiraz Tarla köyüne yapılan çöp depolama alanına köylülerden tepki geldi. İmza kampanyası başlattıklarını belirten köylüler, evlerin yanına çöp depolama alanı yapılmasını istemiyorlar.


  Yalıtım malzemesi satan iş yeri küle döndü

KONYA’DA yalıtım ve çatı kaplama satışı yapan iş yerinde çıkan yangın yaklaşık 1.5 saatte söndürüldü. Asma çatı inşası sırasında demir kaynağından çıkan kıvılcımların neden olduğu belirtilen yangına, geç müdahale edilmesi tepkilere neden oldu.


  Trabzon’un görüntüsü değişiyor

TRABZON Belediyesi, 2011 Olimpiyatları’na kadar Trabzon’daki binaların dış görüntüsünü düzeltmek için çalışmalarına hız verdi.


  Sarıçam Belediyesi asfaltsız mahalle bırakmayacak

ADANA’NIN merkez Sarıçam Belediyesi’nce Yeşiltepe ve Esentepe mahallelerine ulaşımı sağlayan Dilek Atlı Caddesi asfaltlanırken, kaldırımları parke taşı ile kaplandı. Sarıçam’ın en eski yerleşim birimi olan Sofu Dede mahallesine ulaşımı sağlayan eski yol bugünkü adıyla Dilek Atlı Caddesi’nde alt yapı çalışması yapan kurumlar, yolu kazılarla kullanılamaz hale getirmişti.


  Dünya İçİn İkİ hafta

Tarihin en büyük iklim toplantısı, Danimarka’nın başşehri Kopenhag’da, 192 ülkeden 15 bin kişinin katılımıyla dün başladı.


  Parmak iziyle maksimum güvenlik

Gazİantep’te satışa sunulan Parmak İzli Kontrol Sistemi (PİKS) sayesinde yüksek güvenlik sağlanıyor.


  Gazze Konvoyu Londra’dan yola çıktı

Gazze’ye İnsani Yardım adı altında hazırlanan 110 araçlık yardım konvoyu yardım malzemelerini Gazze’ye ulaştırmak üzere Londra’dan yola çıktı.


  Çin, sanal oyundan servet kazanıyor

Çİn’İn internet oyunları gelirlerinin 3 yılda 73,1 milyar yuana (10.7 milyar dolar) ulaşması bekleniyor. Araştırma şirketi Analysys International’a göre, internet oyunlarındaki gelir büyümesinin internetin nüfuzundaki artıştan kaynaklandığı ve şu an Çin’deki oranın yüzde 27, bunun Güney Kore ve Japonya’da ise yaklaşık yüzde 70 olduğu kaydedildi.


  Uçakta doğum sürprizi

Malezya’da iç hat seferi yapan AirAsia uçağında doğum yapan kadına havayolu şirketi tarafından bir sürpriz yapıldı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl