08 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

TRABZON'UN GÖZÜ ZİRVEDE

TÜRKCELL Süper Lig'e iyi başlayamayan ve teknik direktör Hugo Broos'u görevden alan Trabzonspor'da, son 2 haftada alınan galibiyetler ve şampiyonluk mücadelesi veren takımların puan kayıpları, şampiyonluk umutlarının yeşermesini sağladı.

Ligin 13. haftasındaki Kasımpaşa karşılaşmasında alınan 3-1'lik yenilgi sonrası lider Fenerbahçe'nin 13 puan gerisinde bulunan ve ardından teknik direktör Hugo Broos'u görevden alarak kan değişimine giden bordo-mavililer, önce sportif direktör Ünal Karaman yönetiminde Eskişehirspor maçını 2-1, dün de yeni teknik direktörü Şenol Güneş ile ilk maçında Ankaragücü'nü 3-0 yenerek, 2 haftada liderle arasındaki puan farkını 7'ye düşürünce camiada tekrar şampiyonluk sesleri yükselmeye başladı. Bu sezonun 3. haftasından itibaren ilk kez liderle arasındaki puan farkı 7'ye düşen Karadeniz ekibinde, teknik direktör Şenol Güneş'in gelmesiyle de olumlu bir hava yakalandı.

ŞENER: GÜNEŞ BÜTÜNLÜK SAĞLADI

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, yaptığı açıklamada, hafta içinde kulüp içinden yetişen teknik direktör Şenol Güneş'i göreve getirdiklerini belirterek, ''Trabzonspor'a futbolcu ve teknik adam olarak yaşattığı başarıların ardından ülkemizi dünya üçüncülüğüne taşıyan ve yine Güney Kore'de Trabzon'u ve Trabzonspor'u gururla temsil eden Şenol Güneş gibi bir markayı yeniden aşık olduğu renkleriyle buluşturmak bizleri fazlasıyla heyecanlandırdı. Şenol Güneş gibi biz de ilk maçında onun kadar heyecanlaydık'' dedi. Trabzonspor camiasının Güneş etrafında ciddi bir bütünlük sağladığını sevinerek izlediklerini ifade eden Şener, şöyle devam etti: ''Bu bütünlük duygusu kulübümüze yeni başarıların planlanması adına büyük önem taşıyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan kaybı ile farkı 7'ye indirdik. Fenerbahçe ile ilk yarının son haftasında sahamızda oynayacağız. Denizlispor ve Fenerbahçe maçlarını kaybetmezsek daha az fark ile ikinci devreye girebiliriz. Aldığımız galibiyetler ve rakiplerin puan kayıpları tekrar bizim şampiyonluk yolunda yeni bir yola girdiğimizin işareti. ''Şener, 2 haftada neler değiştiği yönünde ise ''Şenol hoca geldi. Hoca değişti. Basın olumlu şeyler yazmaya başladı. Moral yükseldi.'' diye konuştu.

ŞENOL GÜNEŞ'E SEVGİ SELİ:

Turkcell Süper Lig'de Ankaragücü'nü sahasında 3-0 yenen Trabzonspor, yeni teknik direktörü Şenol Güneş ile çıktığı ilk sınavında sahadan galibiyetle ayrıldı. En son 2005-2006 sezonunun 7. haftasındaki Vestel Manisaspor maçında Trabzon'da alınan 2-0'lık yenilgi sonrası görevinden ayrıldığını açıklayan Şenol Güneş, 143 hafta sonra bordo-mavili takım başında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda sahaya çıkarken, bu karşılaşmada bordo-mavililer 3 puan elde etti. Bordo-mavili taraftarlar, Güneş'e, maç öncesi ve sonrası sevgi gösterilerinde bulundular.

08.12.2009


 

Alanzinho: Gitmeyi düşünmedim

TRABZONSPOR'UN Brezilyalı oyuncusu Alanzinho Ankaragücü maçının zor geçeceğini bildiklerini kaydederek, ''Kazanmaktan fazla beni mutlu eden yardımlaşarak ve birlikte oynamamız oldu.

Bunun sonucunda da galibiyet geldi. Forma giymediğim dönemde de Trabzonspor'dan ayrılmayı hiç düşünmedim. İdmanlarda en iyisini yapmaya çalıştım'' diye konuştu. Savunmanın başarılı oyuncusu Serkan Balcı ise orta alanda oynarken kendini özgür hissettiğini belirterek, ''Sağbek oynayınca kademe anlayışına konsantre oluyorsunuz. İlk defa rahat galibiyet aldık. İnşallah devamı gelecek'' dedi.

08.12.2009


 

TARAFTARLA BARIŞTILAR

Karşılaşmanın bitiminin ardından Trabzonsporlu oyuncular soyunma odasına gittiler.

Bordo-mavili taraftarlar, tribünden ayrılmayarak bordo-mavili futbolcuların sahaya gelmelerini istediler. Bunun üzerine teknik direktör Güneş ile birlikte sahaya dönen oyuncular, el ele tutuşarak tribünleri selamladılar.

08.12.2009


 

Kayserispor'da liderlik sevinci

TARİHİNDE ilk kez Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturan Kayserispor'da keyifler yerinde. Kulüp başkanı Recep Mamur, yaptığı açıklamada,Kayserispor'un 6 sezondur art arda Süper Lig'de kalıcı olduğunu, bu süre içinde ilk kez lider olmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Ligin 15. haftasında ligin zirvesine oturmanın büyük bir başarı olduğunu, ancak sorumluluklarının daha da artırdığını ifade eden Mamur, şunları söyledi: ''Yakaladığımız başarı çok önemli. Ancak, omuzlarımızda taşıdığımız yük daha da ağırlaştı. Önemli olan bu başarıyı sürdürebilmektir. Bunun için daha çok desteğe ihtiyacımız var. Bugüne kadar çok eleştirildik, büyük baskılar altında bunu başardık. Ama artık bunların bir kenara bırakılması lazım. Şehrin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, taraftarımız ve tüm Kayseri'den daha çok destek bekliyoruz. Kayseri'nin spor şehri olmadığı yönünde eleştiriler var. Elde ettiğimiz bu başarı ile Kayseri'nin spor şehri olduğunu gösterdik. Şimdi bunu sürdürmemiz gerekiyor. Bunun için herkesin takıma sahip çıkmasını istiyoruz.''

ŞAMPİYONLUK KAYSERİSPOR'A YAKIŞIR

Henüz şampiyonluk mücadelesinden bahsetmek için temkinli olduklarını, ligin üst sıralarından kopmak istemediklerini kaydeden Mamur, önlerindeki iki maçı da kazanarak ligin ilk yarısını lider olarak bitirmeyi hedeflediklerini belirtti. Devre arasında takımın durumunu değerlendirerek, yol haritası çizeceklerini anlatan Mamur, ''Ligin üst sıralarından kopmamak istiyoruz. Bazı hedefler için henüz erken. Ancak, her şey yolunda giderse neden olmasın şampiyonluk için de mücadele edebiliriz. Kayserispor'a şampiyonluk yakışır.''

08.12.2009


 

BEŞİKTAŞ'TA GÖZLER İSTANBUL'DA KULAKLAR ALMANYA'DA OLACAK

UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu 6. ve son maçında bugün İstanbul'da Rus temsilcisi CSKA Moskova ile karşılaşacak Beşiktaş, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam edebilmek için 1-0 veya 2 farklı skorla galip gelip, Wolfsburg'un da Manchester United karşısında puan almasını bekleyecek.

BJK İnönü Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 21.45'te başlayacak ve Star TV'den naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı İsveçli hakem Martin Hansson yönetecek. Honsson'un yardımcılıklarını Henrik Andren ve Stefan Wittberg yapacak.

KULAKLAR ALMANYA'DA OLACAK

Beşiktaş'ta bugün gözler BJK İnönü Stadı'nda, kulaklar ise Almanya'daki Wolfsburg-Manchester United maçında olacak. (B) Grubu'nda 4 puana sahip olan siyah-beyazlılara, grubu 3. sırada bitirerek, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak için CSKA Moskova karşısında alacağı galibiyet tek başına yetmeyecek. Beşiktaş'ın 7 puana sahip olan Rus ekibini yenmesinin yanı sıra, yine 7 puana sahip olan Wolfsburg'un da gruptan çıkmayı garantileyen Manchester United'dan puan alması gerekiyor.

WOLFSBURG YENİLİRSE ÜMİTLER BİTİYOR

Wolfsburg'un, Manchester United'a yenilmesi halinde Beşiktaş'ın CSKA Moskova karşısında alacağı galibiyetin bir önemi olmayacak. Bu durumda Wolfsburg, CSKA Moskova ve Beşiktaş 7'şer puana sahip olacak ve üçlü averajda kötü durumda bulunan siyah-beyazlılar Avrupa defterini kapatacak.

1-0 VEYA 2 FARKLI GALİBİYETLER

Wolfsburg'un, Manchester United karşısında puan alması, Beşiktaş'ın da CSKA Moskova'yı yenmesi durumunda, siyah-beyazlılar ile Rus ekibi arasında üçüncülük yarışı ikili averajla belirlenecek. CSKA Moskova'ya deplasmanda oynanan ilk maçta 2-1 yenilen Beşiktaş'a, bugünkü karşılaşmada ikili averajda öne geçmesi için 1-0 veya 2 farklı skorlu galibiyetler gerekiyor. Beşiktaş'ın 2-1 galibiyeti durumunda genel averajı iyi olan Rus ekibi avantajlı durumda bulunuyor. 2-1'in üstündeki tek farklı galibiyetlerde de yine CSKA Moskova önde yer alacak.

AVRUPA'DA 136. MAÇINA ÇIKIYOR

BEŞİKTAŞ, Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla bugün İstanbul'da yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu 6. ve son maçında Avrupa kupalarında 136. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 135 maçtan 44'ünü kazanıp, 28'inde berabere kalırken, 63 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 155 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 205 gol gördü. Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

B GRUBU PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y P

1-Manchester United 5 3 1 1 7 5 10

2-Wolfsburg 5 2 1 2 8 5 7

3-CSKA Moskova 5 2 1 2 8 9 7

4-Beşiktaş 5 1 1 3 2 6 4

08.12.2009


 

SHERİF MAÇINA MACAR HAKEM

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda Fenerbahçe ile Moldova'nın Sheriff takımları arasında 17 Aralık Perşembe günü yapılacak 6. ve son hafta maçını Macar hakem Zsolt Szabo yönetecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 22.05'de başlayacak maçta, Szabo'nun yardımcılıklarını Robert Kispal ve Zsolt Varga yapacak. Müsabakanını dördüncü hakemliğini Roland Veizer yapacak, ilave yardımcı hakemler olarak da Sandor Szabo ve Gergely Sulyok görev alacak.

08.12.2009


 

STURM GRAZ MAÇINA SLOVEN HAKEM

UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu 6. ve son haftasında Avusturya'nın Sturm Graz takımı ile Galatasaray arasında 16 Aralık Çarşamba günü yapılacak maçı Sloven hakem Darko Ceferin yönetecek.

Graz kentindeki Graz Liebenau Stadı'nda TSİ 20.00'de başlayacak maçta Ceferin'in yardımcılıklarını Milan Kogej ve Robert Zirnstein yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemliğini Davor Drecnik üstlenecek ve ilave yardımcı hakemler olarak da Matej Jug ile Dragoslav Peric görev alacak.

08.12.2009


 

SİVASSPOR GEÇEN SEZONU ARIYOR

SİVASSPOR, ligde 15. hafta sonu itibariyle önceki 2 sezona oranla başarısız bir grafik çizdi.

Önceki 2 sezonda ''4 Büyükler'' olarak bilinen Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile birlikte şampiyonluğu kovalayan, ilk yarılarını lider olarak tamamladığı her 2 sezonda da şampiyonluğu son anda kaçıran Sivasspor, bu sezon geride kalan 15 maçta tam tersi bir performans sergiledi. Süper Lig'deki 5. sezonunu yaşayan Sivasspor, geride kalan sezonlar değerlendirildiğinde, en başarısız sezonunu yaşıyor.

08.12.2009


 

G.Saray F.Bahçe'ye özendi

GALATASARAY Turkcell Süper Lig'de ayağına dek gelen liderlik şansını 2. kez tepti. Ligde ilk 6 maçını kazandıktan sonra 7. haftaya lider giren Galatasaray, sahasında Eskişehirspor ile berabere kalarak liderliği Fenerbahçe'ye kaptırdı.

O tarihten bu yana 71 gün liderlik yüzü göremeyen sarı-kırmızılılar, 13. haftada Manisaspor ile sahasında berabere kalarak, liderlik fırsatını yine değerlendiremedi. Ligin 14. haftasında Bursaspor'a deplasmanda 1-0 yenilmesine karşın, 1 hafta sonra rakiplerinin puan kaybıyla yeniden liderlik fırsatı yakalayan Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında 90 4. dakikada yediği golle 2. kez yakaladığı liderlik fırsatını kullanamayarak büyük bir düş kırıklığı yaşadı. Galatasaray, ligde son 3 maçta galibiyet alamazken 3 maçta 7 puan yitirdi. Manisaspor ile sahasında 1-1 berabere kalan, daha sonra da Bursaspor'a 1-0 yenilen Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında 1-1 berabere kalarak puan kayıplarını sürdürdü. Galatasaray'a karşı bundan önceki 4 maçta 3 yenilgi ve 1 beraberlik alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sarı-kırmızılı ekiple 5. maçında 2. beraberliğini elde etti.

Mustafa Sarp: Çok gerginiz

GALATASARAYLI futbolcu Mustafa Sarp, İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında aldıkları beraberlik nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadıklarını söyledi.Yayıncı kuruluşa açıklamalar yapan Mustafa Sarp, eleştirilerini maçın hakemine yönelterek, şöyle konuştu: ''Tesadüf müdür, yoksa rakiplerin kaybetmesi üzerimizde bir gerginlik mi çıkarıyor, ne olduğunu da doğruyu söylemek gerekirse bilmiyorum. İnanılmaz üzgünüz. Hakemle ilgili birşeyler söyleyeyim diyorum, zor tutuyorum kendimi. Hoş bir durum değil. Başka işlere girmek istemiyorum ama, birileri çıkıp birşey konuşuyor diye mi oluyor acaba bunlar. Biz futbolcuyuz, bu tarz şeyleri belki konuşmak bize düşmüyor''

08.12.2009


 

Elano

Galatasaray'ın bu sezon en önemli ve en maliyetli transferi olan Brezilyalı genç yıldız Elano oynadığı futbolla tam bir hayâl kırıklığımeydana getirdi.

Transferi 19 milyon Euro'ya mal olmasına karşılık, ligde geride bıraktığımız 15 hafta sonunda sarı kırmızılı ekibe kazandırdığı bir maç bile yok. Rijkaard'ın görev verdiği maçlarda sahada adeta dolaşan bu futbolcunun 19 milyon Euro'yu haketmediğini düşünüyorum. Buna karşılık Brezilya milli takımında mevkisinde Kaka, Ronaldinho, Diego gibi yıldızlar olmasına karşılık 43 kez milli takım formasını giyme başarısını göstermesi şaşılacak bir durum. Demek ki, Brezilya milli takımında disiplinli futbolu, duran toplardaki ustalığı ve teknik becerisiyle ön plana çıkmasını biliyor.

Elano'nun neden dünyanın en popüler ve en gözde futbolu oynanan İngiltere liginden Galatasaray'a geldiği şimdi anlaşılıyor. Brezilya milli takımında direkt oynayabilmesi için Galatasaray'a gönderilmiş. Brezilya milli takım hocası Dunga'nın "Senin sürekli oynuyabileceğin bir takıma gitmeni isttiiyorum" sözleri Türkiye'ye gelmesinde en önemli faktördü. Ama Elano milli takımda yakaladığı başarıyı Galatasaray'da hâlâ gösteremedi. Bunda formsuzluğunun yanında, uyum sorunu, takımdaki arkadaşlarından yeterli pas alamaması ve Rijkaard'ın sürekli olarak ilk 11'de yer vermemesini sayabiliriz. Aslında oyun içinde çok zeki ve teknik kapasitesi üst seviyede. Bu özelliklerini lig maçlarında göstermesi halinde başarılı olmamasına hiçbir neden yok.

GÜVEN ARDAHAN -

[email protected].

08.12.2009


 

Koltuğu Kayseri kaptı

Turkcell Süper Lig'de 15. hafta maçları tamamlanırken, Kayserispor liderliğe yükseldi.

Haftaya lider olarak giren Fenerbahçe'nin yanısıra Beşiktaş ve son olarak da Galatasaray'ın puan yitirdikleri 15. haftada, ligin başarılı takımlarından Burasspor'u 3-0 gibi net bir skorla yenen Kayserispor, puanını 31'e çıkardı ve averajla liderliğe yükseldi. 15. haftanın son maçında sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni konuk eden Galatasaray, Kewell'ın golüyle öne geçtiği karşılaşmada, 90 4. dakikada Hasan Ali'nin ayağından gole engel olamadı ve haftayı hem 1 puanla kapattı, hem de liderlik koltuğuna oturma şansını kaçırdı. Sarı-kırmızılılar, bu hafta yapılan maçlardan sonra 30 puanla 4. sırada yer aldı. Haftaya lider olarak giren Fenerbahçe ise deplasmanda Eskişehirspor'a 2-1 yenilerek, 3 puanın yanısıra liderlik koltuğundan da oldu. Sarı-lacivertliler, haftayı 31 puan ve averajla 2. sırada tamamladı. 8 haftadır puan yitirmeyen Beşiktaş ise sahasında Diyarbarkırspor ile golsüz berabere kalarak, uzun bir aradan sonra puan kaybıyla tanıştı. Siyah-beyazlılar, haftayı 31 puan ve averajla 3. sırada kapadı.Bu hafta fileler toplam 19 kez havalandı. Ligin 15. haftasında 4 maçta evsahibi takımlar kazanırken, 4 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

08.12.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Ankaraspor - Manisaspor (Hükmen) :0 - 3 Beşiktaş - Diyarbakırspor : 0 - 0

Kasımpaşa - Sivasspor : 2 - 2

Eskişehirspor - Fenerbahçe : 2 - 1

Gençlerbirliği - Denizlispor : 2 - 0

Kayserispor - Bursaspor : 3 - 0

Gaziantepspor - Antalyaspor : 1 - 1

Trabzonspor - Ankaragücü : 3 - 0

Galatasaray - İstanbul B.Şehir Belediye : 1 - 1

08.12.2009


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığında ise 12 golle Kayserisporlu Makukula zirvede yer alırken, bu futbolcuyu 8 golle Gaziantepspor'dan Souza, 7'şer golle Galatasaray'dan Nonda, yine Galatasaraylı Kewell ve Trabzonspor'dan Colman, 6'şar golle de Gençlerbirliği'nden Kahe, Kasımpaşalı Moritz ve yine Gençlerbirliği'nden Mustafa Pektemek izliyor.

08.12.2009


 

HAFTANIN KARMASI

Gökhan (Diyarbakır), Serkan (Trabzon), El Saka (Eskişehir), Ömer (Kayseri), İlhan (Gençlerbirliği), Erman (Sivas), Zitouni (Antalya), Gabric (Trabzon), Adem Sarı (Eskişehir), Makukula (Kayseri), Hasan Ali (İstanbul Büyükşehir)

08.12.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Adem Sarı (Eskişehirspor)

08.12.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

Bülent Yıldırım

(BEŞİKTAŞ - DİYARBAKIRSPOR)

08.12.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

ESKİŞEHİRSPOR

08.12.2009


 

16. HAFTANIN PROGRAMI

11 Aralık Cuma: Antalyaspor - Galatasaray. 12 Aralık Cumartesi: Fenerbahçe - Ankaragücü (Seyircisiz). 13 Aralık Pazar: Gençlerbirliği - Gaziantepspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Kayserispor, Diyarbakırspor - Kasımpaşa, Sivasspor - Eskişehirspor, Denizlispor - Trabzonspor, Manisaspor - Beşiktaş.

08.12.2009


 

PUAN DURUMU

08.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl