10 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Öncelik, ekonomik açılım olmalı

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, terörün sona ermesine çözüm olarak sunulan, ancak gelinen noktada mevcut sorunların daha da boyutlanmasına sebep olan ‘’Demokratik Açılım’’ sürecinin, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinin ekonomik sorunlarının çözümüne endekslenerek kapsamlı bir şekilde yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti.



100 binden fazla KOBİ, destek kredisi istedi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Hasan Tanrıöven, Yeni Destek Kredisi için 100 binin üzerinde işletmenin başvuru yaptığını belirterek, ‘’Başvurularda hedeflenen rakam aşıldı.



Annenin buluşu, eşini patron-ihracatçı yaptı

Denİzlİlİ ev hanımının çocuklarının gece sürekli üzerini açarak hastalanmasından yola çıkarak ürettiği ve “Uykumatik” adını verdiği ürün dünyaya ihraç edilmeye başlandı



Wirofon’a, uluslar arası ödül

Türk Telekom Grubu şirketlerinden Argela tarafından geliştirilen ve Ağustos 2009’da kullanıma sunulan Wirofon teknolojisi, Orta Doğu ve Afrika’da telekomünikasyon sektörü faaliyetlerinden biri olan CommsMEA tarafından ‘’yılın en iyi yeni telekomünikasyon hizmeti’’ seçildi.



Asgarî ücret maratonu başlıyor

AsgarÎ Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl geçerli olacak asgarî ücreti belirlemek için bugün toplanacak. Komisyon üyeleri, yeni asgarî ücreti tesbit etmek amacıyla bugün ilk toplantıyı yapacak.



BİM CEO’su Simons görevi bıraktı

BİM CEO’su Jos Simons’un 2010 yılı itibariyle bu görevinden ayrılacağı açıklandı. Görevi kendi isteğiyle bıraktığı belirtilen Jos Simons’un BİM İdare Meclisi Üyeliğinin yanı sıra BİM İdare Meclisi Danışmanlığı görevlerini sürdürmeye devam edeceği ifade edildi.



KEY ödemeleri Meclis’ten geçti

TBMM Genel Kurulu’nda, ‘Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı’ kabul edilerek yasalaştı. Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen yasa, hak sahiplerine yapılacak ödemelerin 31 Mart 2011’de tamamlanmasını öngörüyor.



Volkswagen, Suziki’nin yüzde 20’sini satın alacak

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen (VW), Japon otomotiv üreticisi Suzuki’nin yüzde 20 hissesini 2,5 milyar dolara satın alıyor.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl