10 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

Tokat’ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Er Ferit Demir Muş’un Malazgirt ilçesinde, Uzman Çavuş Harun Arslanbay Adana’nın Yumurtalık ilçesinde, Jandarma Er Cengiz Sarıbaş İstanbul’da, Er Fatih Yonca da Hatay’da toprağa verildi.


ÇÖZÜMSÜZLÜK BESLENİYOR

Son gelişmeleri ve Tokat saldırısının değerlendirildiği TOKAD açıklamasında, son günlerde kamuoyuna yansıyan şiddet görüntülerinin çözümsüzlüğü besled

Şiddet, barışı sabote ediyor

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu dönem sözcüsü Mehmet Şat, şiddet ortamının, uzlaşma ve barış çabalarını sabote etmek isteyenlere uygun zem


  ERDOĞAN’IN ÇELENKTEKİ İSMİ YIRTILDI

Tokat’tan Hatay Havaalanına getirilerek, önceki gün Askeri Deniz Hastanesi morguna kaldırılan Şehit Jandarma Er Fatih Yonca’nın cenazesi, konvoy eşliğinde getirildiği Bekbele beldesindeki Merkez Camisi’nde, ellerinde Türk bayrakları taşıyan ve terör örgütü aleyhine slogan atan vatandaşlar tarafından karşılandı.


  Demirel: Açılımdan önce meseleler var

DIşİşlerİ Bakanlığı ve RACVIAC-Güvenlik İşbirliği Merkezi tarafından düzenlenen “Bölgesel Mülkiyet Yoluyla Bölgesel Güvenlik: Yeni İşbirliği Dönemi” başlıklı konferansın açılış törenine katılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Hükümetin başlattığı ve halen devam eden “Demokratik Açılım” süreciyle ilgili olarak, “Açılımın ne olduğu belli değil. Açılımın ötesinde Türkiye’de meseleler var, açılımdan evvel meseleler var” dedi.


  Danıştay, içki reklamında kısıtlamaya karşı

Danıştay 13. Dairesi, reklamlarda alkollü içkinin kavun, balık gibi diğer gıda maddeleriyle ve coğrafî, tarihî, kültürel, sanatsal ortak değerlerle ilişkilendirilmesini yasaklayan tebliğ hükümlerinin yürütmesini durdurdu. Daire, tebliğin 2. maddesindeki, içki reklamlarının sinemalarda filmlerin sonunda gösterilmesine dair düzenlemeyi de durdurdu.


  Takipteki krediler ikiye katlandı

Temmuz-Eylül 2009 döneminde kanunî takipteki krediler, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 100 artarak 955 milyon TL’ye yükseldi.


  Erdoğan: Bu hitap, hitap mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muhalefet partilerinin, terör saldırısı sebebiyle Türkiye’ye dönmesi gerektiğine ilişkin soruya ‘’Bu konu konu mu, Bu hitap hitap mı?


  Atalay'dan "hıyanet" cevabı

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay, acıları bitirmek için uğraştıklarını belirterek, ‘’Böyle büyük bir hedefle uğraşırken sırf siyasi rant için bunlara karşı çıkılıyorsa, esas hainlik budur’’ dedi.


  Rumlar, AB yolunda engel

Financial Times gazetesi, Kıbrıs Rum kesiminin “Türkiye’nin önüne AB yolunda yeni engeller koyduğunu” belirtti.


  İstanbul, hafta sonu yağışlı

İstanbul’da, hafta sonu hava sıcaklığı 1-2 derece düşerek, yağışlı geçecek. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede parçalı çok bulutlu hava, yerini yarın akşamdan itibaren yağışlı havaya bırakacak.


  5 kişiden birinin sosyal güvencesi yok

Nüfusbİlİm Derneği Başkanı Prof. Dr. Hilal Özcebe, Türkiye’de 4 milyon 47 bin 214 kişinin devlet tarafından bilinen bir sosyal güvencesi bulunmadığını ifade etti Özcebe, 10 Aralık ‘’Dünya İnsan Hakları Günü’’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlık düzeyini etkileyen etmenlerin başında sosyal şartlar önemli bir yer tuttuğunu söyledi.


  İstanbul’da, terör estiren 67 kişi yakalandı

İstanbul’da çeşitli tarihlerde molotofkokteyli atılması ve izinsiz gösteri yapılması olaylarına karıştıkları öne sürülen 67 kişi yakalandı.


  Şahin: Hayal kırıklığına uğrayacaklar

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 2009 TBMM Onur Ödülü’nü törenle Prof. Dr. Kemal Karpat’a verdi. Şahin, törendeki konuşmasında, ülke insanları arasına kin ve nifak sokmak isteyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını ve hak ettikleri cevabı mutlaka alacaklarını söyledi.


  Sağlıkta geri adım

ÇalIşma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ‘’Biz Türkiye’deki özel hastaneleri sunduğu hizmetlerin niteliğine, hastanenin uzmanlaşma derecesine ve farklı alanlardaki hizmetlerine göre tasnif edeceğiz.


  Türkiye, Kopenhag’a ‘İklim Belgesi’ sunacak

Türkİye, Kyoto Protokolü’nün sona ermesinin ardından dünyanın iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarını yönlendirecek yeni belgenin hazırlanması çalışmalarının yürütüldüğü Kopenhag’taki İklim Değişikliği Zirvesi’nde, kendi özel şartlarının ve sera gazı emisyonu ile mücadelede yapacağı çalışmaların yer aldığı, ‘’İklim Değişikliği Ulusal Strateji Belgesi’’ni sunacak.


  Deprem sigortasına Türkiye ilgisiz kaldı

Yüksek deprem riskine sahip olan Türkiye’de, büyük yıkıma sebep olan Marmara depreminin ardından çıkarılan zorunlu deprem sigortasına konut sahipleri ilgisiz kaldı.


  Eczacılardan ‘eyleme devam ederiz’ mesajı

Türkİye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Türkiye genelinde geçtiğimiz günlerde yapılan 1 günlük kapatma eyleminin ardından hükümetin sorunların çözümünde yardımcı olmasını isteyerek, “Eczane kapatmak doğru değil, ancak kendi derdimizi anlatmak zorundayız” dedi.


  SGK çalışanlarından Kızılay’a kan bağışı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları, Kızılay’a kan bağışında bulundu. Kan bağışı öncesinde SGK ile Türk Kızılayı arasında gönüllü kan bağışçıları eğitimi ve kan bağışçıları kazandırılması konusunda protokol imzalandı.


  Esnaf gösterilerden rahatsız

VAN, Hakkâri ve Ağrı’daki esnaflar yaşanan izinsiz gösterilere tepkili. Olaylarda iş yerleri ve araçları hasar gören esnaflar, gösterilerin bir an önce son bulmasını istiyor.


  “Sigara parasıyla”okul yaptırdılar

MALATYA’NIN Arguvan ilçesine bağlı Kömürlük Köyünde ortak bir kararla sigarayı bırakan köylüler, tasarruf ettikleri sigara parasıyla 8 derslikli modern ilköğretim okulu yaptırdılar.


  Develer güreşiyor, projeler hayata geçiyor

EGE Bölgesi’nde yaklaşık 200 yıldır geleneksel olarak gerçekleşen deve güreşleri, bölgenin kış şöleni olarak kabul edilse de güreşlerden elde edilen gelir de kamunun ihtiyaç duyduğu kimi proje ve hizmetlerin gerçekleştirilmesini sağlıyor.


  Metro ihalesi mahkeme yolunda

İZMİR Büyükşehir Belediyesinin, Kamu İhale Kurumu’nun (KİK), Üçyol-Üçkuyular metro hattı ihalesinin iptal kararına karşı, yürütmenin durdurulması talebiyle İdare Mahkemesi’ne başvuracağı, yeni bir ihale önerisini kabul etmeyeceği bildirildi.


  Bursa yeni yılda MOBESE'ye kavuşacak

BURSA Valisi Şahabettin Harput, MOBESE çalışmalarında sona yaklaşıldığını, sistemin yeni yılın ilk aylarında devreye gireceğini bildirdi.


  20 bin meşe palamudu, toprakla buluştu

ÇANAKKALE’NİN Biga ilçesinde lise öğrencileri 20 bin meşe palamudunu, toprakla buluşturdu.


  Ardahan ve Kars beyaza büründü

ARDAHAN ve Kars’ta aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından şehir merkezleri beyaza büründü. Alınan bilgiye göre, dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı bu şehirlerde ulaşımı olumsuz etkiledi.


  Alman turist sayısı yeniden Rusları geçti

YAZ aylarında Rusların gerisinde kalan Antalya’da tatil yapan Alman turist sayısı, yeniden Rusları geçti. Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Antalya’ya yılın 11 aylık döneminde 100’e yakın ülkeden hava ve deniz yolu ile toplam 8 milyon 551 bin 11 turist ziyaret etti.


  Enez Rüzgâr Enerji Santrali tamamlandı

EDİRNE’YE bağlı Enez, İpsala ve Keşan ilçeleri ve köylerinin elektrik ihtiyacını karşılayacak olan Enez Rüzgâr Enerjisi Santrali’nin tamamlandığı ve Ocak ayında devreye alınacağı bildirildi.


  İklim, sağlığı tehdit ediyor

DSÖ’nün resmî internet sitesinde yer alan araştırma sonuçlarında, son 50 yıl içinde başta fosil yakıt kaynaklı olmak üzere karbondioksit ve diğer sera gazları salınımının, küresel iklimi etkilediği belirtiliyor.


  Mobil eğlence dünyayı sardı

Teknolojİnİn ‘’küçülmesi’’ ile mobil eğlence cihazlarına olan ilgi artarken, yapılan bir araştırmaya göre yıl sonu itibarıyla bütün dünyada bu cihazların satışının 400 milyona ulaşması bekleniyor.


  Uzayın en eski görüntüleri

Hubble teleskobu, yaklaşık 14 milyar yaşında olduğu hesaplanan kâinatın yaratıldığı Büyük Patlama’dan 600 milyon yıl sonraki halini görüntülemeyi başardı.


  Tiryakiler uyarılara pek aldırmıyor

Yenİ bir araştırmaya göre, sigara paketlerinin üzerinde yer alan “Sigara öldürür” uyarısı, tiryakileri daha çok sigara içmeye teşvik ediyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl