10 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Asgarî ücret maratonu başlıyor

AsgarÎ Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl geçerli olacak asgarî ücreti belirlemek için bugün toplanacak. Komisyon üyeleri, yeni asgarî ücreti tesbit etmek amacıyla bugün ilk toplantıyı yapacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki toplantıda, işçi heyetine Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul, işveren heyetine TİSK Yönetim Kurulu üyesi Ali Nafiz Konuk başkanlık edecek. Asgarî Ücret Tespit Komisyonu, 5’i işçi, 5’i işveren, 5’i de hükümet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşuyor. Komisyonda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil ediyor. İş Kanunu gereğince, ücretlerin asgarî düzeyinin komisyon aracılığı ile en geç iki yılda bir belirlenmesi gerekiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın tesbit ettiği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğu ile karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluk sağladığı kabul ediliyor. Komisyon, asgarî ücretin belirlenmesinde, ‘’Ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durumu, ücretlilerin geçinme endekslerini, fiilen ödenmekte olan ücretlerin genel durumunu ve geçim şartlarını’’ göz önünde bulunduruyor. Nihat Yurdakul, bu yılki asgarî ücret görüşmelerinin önceki yıllara benzememesi için hükümetten yeni bir yaklaşım beklediklerini söyledi. Asgarî ücret, 16 yaşını doldurmuş bekar bir işçi için halen brüt 693, net 546,48 lira olarak uygulanıyor.

10.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Öncelik, ekonomik açılım olmalı

  100 binden fazla KOBİ, destek kredisi istedi

  Annenin buluşu, eşini patron-ihracatçı yaptı

  Wirofon’a, uluslar arası ödül

  Asgarî ücret maratonu başlıyor

  BİM CEO’su Simons görevi bıraktı

  KEY ödemeleri Meclis’ten geçti

  Volkswagen, Suziki’nin yüzde 20’sini satın alacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl