10 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

İngilizin Mevlevî ayini

Merhum müzisyen Cinuçen Bey anlatıyor: “1988 Nisan’ında bir gün Yıldız Sarayı Silâhhanesi asma katındaki mutad meşkimize hazırlandığımız sırada uzun boylu, uzun saç ve sakallı, yabancı olduğu anlaşılan 45 yaşlarında bir zat bana yaklaşıp adının Alan Prosser olduğunu, ney üflediğini o anda yanındaki küçük kızıyla İngiltere’den geldiğini, üç çocuğunu da müzisyen olarak yetiştirdiğini, ud meraklısı olan kızının benimle tanışmayı çok istediğini, bunun üzerine çalıştığım yeri öğrenip buraya geldiklerini söylemişti.



Yaşlıların “Mıngala” keyfi bir başka

ŞANLIURFA’NIN Harran ve Akçakale ilçelerinde yaşlılar, günün boş zamanlarını değerlendirmek için yöresel olarak bilinen “Mıngala” oynuyor.



Bir fotoğraftan çıkan kitap

GEÇTİĞİMİZ yıllarda ortaya çıktığında edebiyat dünyasında büyük tartışmalara yol açan ve hakkında ‘Bu kadar farklı kesimden insan bir araya gelemez, photoshopla hazırlanmıştır’ bile denilen fotoğrafın hikâyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından yayımlanan “Bir Fotoğrafın Aynasında İstanbul’un Meşhur Edebiyatçıları” kitabı ile aydınlandı.



Osmanlı Arşiv Belgeleri Sergisi, Konya’da

SAKARYA Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun çalışmasıyla hazırlanan Osmanlı Arşiv Belgeleri sergisi, Konya Ticaret Odası’nda (KTO) açıldı.



Adana Arkeoloji Müzesi kabuğuna sığmıyor

CUMHURİYETİN ilk yıllarında, 1924’de kurulan ve Türkiye’nin en eski 10 müzesinden biri olan Adana Arkeoloji Müzesi’ndeki 47 bin civarındaki eserden yer sıkıntısı dolayısıyla sadece 2 binin sergilenebildiği bildirildi.



Kozan’da, tarihî çarşı restore ediliyor

TARİHî, kültürel miras açısından zengin bir yapıya sahip olan Kozan, restorasyon çalışmalarıyla tarihî kimliğine kavuşuyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl