11 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

2010’da faize 50 milyar daha

Hazine Müsteşarlığı tarafından açıklanan Hazine Finansman Programındaki 2010 öngörülerine göre, Hazine önümüzdeki yıl 200,3 milyar lira borç ödemesi yapacak. Bunun 149,6 milyar lirası ana para, 50,7 milyar lirası faizden oluşacak. Borcun 182,6 milyar lirası iç, 17,7 milyar lirası dış borçtan meydana gelecek.



Ekonomide daralma sürüyor

TÜRKİYE ekonomisi, bu yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla yüzde 3,3 küçüldü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın (Temmuz, Ağustos, Eylül) dönemine ilişkin gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) hesaplarını açıkladı.



Kapasite kullanımı iki ay sonra geriledi

İKİ aydır yükselişte olan kapasite kullanım oranı Kasım’da yüzde 70.7’ye geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, imalat sanayinde kapasite kullanım oranı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.2, bir önceki aya göre de 1.1 puan azaldı.



Kara paraya bütün yollar kapanacak

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, vergi cennetleriyle daha etkin mücadele için Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilâtı (OECD) ile G-20 tarafından, ‘’Bilgi Değişimi ve Saydamlık Küresel Forumu’’nun kurulduğunu söyledi.



ABD, kurtarma programını 2010 Ekim’e kadar uzattı

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, hükümetin 700 milyar dolarlık kurtarma programını gelecek yıl Ekim ayına kadar uzatacağını bildirdi.



DB’den, 5 Arap ülkesine 5,5 milyar liralık güneş enerjisi yatırımı

DÜNYA Bankası, 5 Arap ülkesinde termodinamik güneş enerjisi santrallerinin inşa edilmesine destek olmak amacıyla 5,5 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.



Bankacılardan istisnai vergi kesilsin

FRANSA Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown, bankacılara verilen primlerden istisnai vergi kesilmesini önerdi.



Ülker’in 65. yıl kampanyası başladı

ÜLKER'DEN yapılan yazılı açıklamada, TV, sinema, yazılı basın, açık hava ve internet reklamlarından oluşan kampanyanın, Ülker’in 65 yıldır tüketicisi için ‘’mutlu anlar’’ı konu aldığı belirtildi.



MB, tünelin ucunda güneş ışığını gördü

MERKEZ Bankası Başkanı Yılmaz, bankanın baz senaryosunda IMF ile anlaşma olmayacağını esas aldıklarını söyledi. Durmuş Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında Merkez Bankasının 2010 yılında izleyeceği para ve kur politikası hakkında bilgi verdi.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl