11 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

DANIŞTAY’DAN YÖK’E RED

DANIŞTAY İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 8. Dairesi’nin, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararın yürütmesinin durdurulması kararına yaptığı itirazı reddetti.


SON ÖRNEK, DANIŞTAY'IN KATSAYI KARARI

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, insan hakları ihlâllerinin sebebinin çifte standartlı yargı olduğunu söyledi. Katsayı eşitsizliğini gideren YÖK kara

YUSUF ZİYA ÖZCAN: İTİRAZIMIZI TEKRAR DÜZENLEYİP 17 ARALIK’TA İLÂN EDECEĞİZ

YÜKSEK Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ‘’İtirazımızın kabul edileceğini umuyorduk ancak reddedildi.


  Taş atan çocuklara yuva yolu göründü

Adana Valisi İlhan Atış, izinsiz sokak gösterilerinde çocukların ön plana çıkarıldığını, belirterek, “Gerekirse devamlı olaya karışan çocukları ailelerinden alacağız” dedi.


  Demokratikleşme Türkiye için elzem

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ‘’Türkiye sosyal, ekonomik yönden gelişecek ve refah düzeyini yükseltecek, bu bakımdan demokratikleşme Türkiye için elzemdir’’ dedi.


  Gazeteci Baransu’dan Jandarma’ya suç duyurusu

TARAF Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, telefonlarının Jandarma tarafından yasadışı dinlenmesi sebebiyle suç duyurusunda bulundu.


  9 terörist teslim oldu

TERÖR örgütü PKK’dan kaçan 9 terörist, Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim oldu.


  Ergin: Yargı sürecini etkilemek doğru değil

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, parti kapatmalarla ilgili olarak AKP’nin tutumunun belli olduğunu belirterek, “Ancak yargı süreci devam ediyor ve bu süreci etkilemeye dönük, o anlama gelebilecek sözlerin doğru olmadığını düşünüyoruz” dedi.


  Birinci iş yeni anayasa

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, güçlü ekonomi için demokrasinin kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini ifade ederek, “Birinci yapılması gereken iş; Türkiye’de 72 milyonun mutabakat sözleşmesi olan yeni bir anayasanın yazılmasıdır’’ dedi.


  Roman Çalıştay’ı yapıldı

SayIlarI 2 milyona ulaştığı tahmin edilen Roman vatandaşların sorunları tartışıldığı ‘’Roman Çalıştayı’’ düzenlendi. Conrad Otel’de düzenlenen ‘’Birinci Roman Çalıştayı’’nda konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, kamuoyunda geniş bir ilgiyle izlenen açılımlar sürecinin bir halkasını da gerçekleştirdiklerini belirtti.


  Levent Bektaş’a “Kafes” sorgusu

“Ergenekon’’ soruşturması kapsamında Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmata ilişkin tutuklu bulunan emekli Binbaşı Levent Bektaş, Silivri Cezaevi’nden Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Bektaş’ın, ‘’Kafes Planı’’ ile ilgili Ergenekon savcılarına ifade verdiği öğrenildi.


  Dışişleri: Nabi Şensoy merkeze alındı

DIşİşlerİ Bakanlığı, Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy’un 8 Aralık 2009 tarihinde merkez görevine alınmasını talep ettiğini, bu talebin kabul edildiğini bildirdi.


  Kan verenlere eğitim desteği

TÜRK Kızılayı kan verenlere ders destek ve sınavlara hazırlık programı hediye edecek. Türk Kızılayı ile Eğitim Online arasında Türk Kızılayı Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle işbirliği protokolü imzalandı.


  Filistin konvoyu İtalya’da

Gazze’ye gitmek için İngiltere’den yola çıkan Filistin’e Özgürlük Konvoyu Fransa’dan geçerek İtalya’ya ulaştı. Konvoyun Türkiye ayağını organize edecek olan İHH İnsanî Yardım Vakfı’na da ilgi oldukça büyük.


  Deniz Feneri, okullarına bir yenisini daha ekledi

DENİZ Feneri Derneği, Türkiye’deki okullarına bir yenisini daha ekledi. Okul yapımı, okul için gerekli araç gereç ve kırtasiye malzemesi gibi birçok yardım yapan dernek, Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’ne bağlı Küçüktatlar Köyü’nde yaptırdığı, 10 dersliği ve bir anasınıfı olan ilköğretim okulu açtı.


  Asım Köksal anılacak

1998 yılında vefat eden Büyük İslâm Âlimi Mustafa Asım Köksal vefatının 11. yılında bir panelle anılacak. Asım Köksal, 18 ciltlik İslâm Tarihi eseriyle 1983 yılında Pakistan siret ödülünü kazanmış, 1995 yılında Türkiye yazarlar birliği tarafından Yılın Kültür Adamı seçilmişti.


  150 eve yıkım tebligatı

ŞANLIURFA’NIN Akçakale ilçesinde mülkiyeti hazineye ait taşınmazlarda yapı yaparak işgal etmek sureti ile konut yapan ilçe merkezinin değişik mahallelerinde 150 ev sahibine uyarı yapılarak evlerin bir an önce boşaltılması istendi.


  Türk hackerları genç

Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Bölümü Araştırma Görevlisi Ufuk Eriş, doktora tezi için Türk hackerler üzerinde bir araştırma yaptığını ve çalışmasına 2004’te başladığını belirtti.


  GELİRLERİ DÜŞÜK

Eriş, ‘’Hackerlarla internet aracılığıyla anket yaptım. Bazılarını iknâ etmek 6-7 ay sürdü. Forum sitelerine anket koydum.


  Hindistan’da kaplan nüfusu azalıyor

Hİndİstan’da ormanlarda kaplanların sayısında önemli ölçüde azalma olduğu bildirildi.


  Avustralya’nın güneyinde dev buz dağı bulundu

Avustralya’nın güneyinde devâsâ boyutlarda buz dağı tesbit edildi. Uydu görüntülerini inceleyen uzmanlar, 19 km uzunluğunda, yaklaşık 140 km2 yüz ölçümüne sahip buz dağını, kıt’anın yaklaşık 1700 km açıklarında tesbit etti.


  Çin’de sarımsak altın kadar değerli

Domuz gribi, Çin’de sarımsağı “altından değerli” hale getirdiği bildirildi. Çin’de halk arasında yaygın bir inanışa göre domuz gribine yol açan H1N1 virüsüne karşı “koruduğu” gerekçesiyle, sarımsak fiyatları, bir yılda 40 kat arttı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl