13 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

“Çekildik” tepkisi

DTP’liler Meclisten çekilme kararı aldı. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Anayasa Mahkemesinin partisi hakkında aldığı kapatma kararınının ardından dün Genel Merkez önünde bir açıklama yaptı. Kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı sıfatıyla konuşan Ahmet Türk, Anayasa Mahkemesinin kararının “hukukî değil, siyasî” olduğunu savundu. Türk, “Bugünden itibaren grubumuz Meclisten çekilmiştir” diyerek, bundan böyle çalışmalara katılmayacaklarını açıkladı.


DTP, AYNI ÇİZGİDE KAPATILAN 5. PARTİ OLDU

27 Mayıs Anayasası ile kurulduğu 1963 yılından bugüne kadar 24 siyasî partiyi kapatan Anayasa Mahkemesi, DTP kararı ile bu sayıyı 25'e çıkardı. DTP is

Tüzel kişiliği sona erdi

ANAYASA Mahkemesi’nin DTP’yi kapatma kararından sonra bu partinin TBMM grubunun tüzel kişiliği de sona erdi.


  AB yoluna darbe

İngiliz The Guardian gazetesi, kapatma kararının Türkiye’nin AB’ye tam üye olma umutlarına darbe vurduğu yorumunu yaptı. Gazete, kararla ‘demokratik açılım'ın da sona erebileceğini yazdı.


  AB: Karardan kaygı duyduk

AB dönem başkanı İsveç, DTP’nin kapatılması kararından “kaygı duyduklarını” açıkladı. Başkanlıkça yapılan yazılı açıklamada, “Başkanlık, şiddet ve terörizmi şiddetle kınarken; siyasal partilerin feshedilmesinin, azami kısıtlamayla başvurulması gereken istisnai bir önlem olduğunu anımsatır” denildi. Açıklamada, konuya ilişkin gelişmelerin “yakından izleneceği” ifade edildi.


  Ümit ederim gerekli ders çıkarılır

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, DTP’nin kapatılması kararıyla ilgili, ‘’Türkiye kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir.


  Emniyet amiri linç edilmek istendi

HAKKÂRİ ve Van’da DTP’nin kapatılmasını protesto gruplara polis müdahale etti.


  Darbeler, en büyük hak ihlâli

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, darbelerin en büyük insan hakkı ihlâli olduğunun belirterek, “Toplumun tamamı darbelere ve muhtıralara karşı ortak tavır belirlemeli ve daha çok demokrasi ve daha çok özgürlük çağrısı yapmalıdır” dedi.


   Eğitimde fırsat eşitliği baltalandı

Meslek liselerinin üniversiteye giriş sınavında uygulanan katsayıyı kaldıran YÖK kararının Danıştay 8. Dairesi’nce yürütmesinin durdurulmasını ve YÖK’ün yaptığı başvuruyu reddetmesine tepki gösteren Ankara’daki 100’a yakın sivil toplum kuruluşu, Danıştay binasının önünde kararı protesto etti.


  Çek Kanunu yasalaşamadı

Çek Kanunu Tasarısı, görüşmeleri tamamlanıp maddeleri kabul edilmesine rağmen tümünün oylamasında yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yasalaşamadı.


  Trafik kazaları terörden beter

YIlIn ilk 10 ayında polis ve jandarma bölgesinde meydana gelen 2 bin 866 ölümlü trafik kazasında toplam 3 bin 625 kişi vefat etti. Ayrıca 91 bin 616 yaralamalı kazada 171 bin 210 kişi de yaralandı.


  Terör örgütlerinin hedefi eğitimsiz gençler

EMNİYET Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın araştırması, terör örgütlerinin hedefinde özellikle eğitim seviyesi düşük, 14-25 yaş arası gençlerin olduğunu gösterdi.


  Okulların denetimi annelere açılıyor

VAN'IN Gevaş ilçesinde, Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında (YİBO) oluşturulan ‘’Misafir Anne’’ odalarının açılışı yapıldı.


  “KIŞLA MANTIĞI İLE YÖNETMEK İSTEMİYORUZ”

ANNENİN şefkati ve sevgisiyle kendilerini denetlemek istediklerini anlatan Karaloğlu, ‘’Diğer taraftan da annelerin içinin rahat olması için onları getirip çocuklarıyla aynı mekânı paylaşmasını, hangi ortamda okuduklarını, kaldıklarını görmelerini sağlamak istiyoruz.


  Karadeniz’de gemi battı

ZONGULDAK'IN Ereğli ilçesi açıklarında Panama bandıralı kuru yük gemisi battı.


  Gazetecilerden İl Sağlık Müdürüne ziyaret

ŞANLIURFA GAP Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, İl Sağlık Müdürü Hasan Demir’i makamında ziyaret etti.


  Cezaevleri ıslâh etmiyor

BAŞBAKANLIK Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğünün yayımladığı ‘’Aile ve Toplum’’ dergisinde yer alan, ‘’Kapkaç Suçundan Hüküm Giyen Yetişkinlerin Sosyo-Demografik Özellikleri ve Sapma Davranışlar Açısından İncelenmesi’’ başlıklı doktora tezi, kapkaç suçlularına yönelik ilginç benzerliklere dikkati çekiyor.


  Tekne taşımalı eğitim

ÇANDIR Köyü öğrencileri, bağlı oldukları Köyceğiz’e 45 kilometre uzaklıkta oldukları için öğrenimlerini Dalyan’a tekneler ile gidip gelerek sürdürüyor.


  Edirne beyaza büründü

Kar yağışı yurdun batısına Trakya’dan girdi. Meteorolojinin günler öncesinde verdiği soğuk ve yağışlı hava etkisini göstermeye başladı.


  İHH: Gazze’ye düzenli yardım yapıyoruz

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Dağ, Türkiye’den topladıkları yardımları Gazze’deki insanlara düzenli olarak dağıttıklarını söyledi.


  1240 tekne ayyıldızlı oldu

TÜRK sahipli yabancı bayraklı gemilerin Türk bayrağına geçişini kolaylaştıran uygulamada 2 bin tekneden 1.240’ı ayyıldıza geçti.


  Köyde, 5 yıldızlı pansiyon hizmeti

ERMENİ asıllı Türk vatandaşlarının yaşadığı Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı Köyü'nde, atıl durumdaki yöreye özgü taş binaların restore edilerek turizmin hizmetine sunulduğu, bunlara yenilerinin de eklenerek potansiyeli arttırmanın hedeflendiği bildirildi.


  Uçuş güvenliğini tehdit eden minare kısaltılacak

DEVLET Hava Meydanları İşletmesinin (DHMİ), uçakların Uşak Havaalanı’na iniş ve kalkışları sırasında uçuş güvenliğini tehdit ettiği iddiasıyla 65 metre yüksekliğindeki minarenin boyunun 15 metreye indirilmesiyle ilgili talebi, Uşak Belediyesi tarafından kabul edildi.


  5 aydır çadırda yaşıyor

ORDU’NUN Perşembe ilçesinde beş ay önce meydana gelen sel ve heyelanda evini kaybeden 84 yaşındaki Saadet Demirhan, hayatını, Kızılay tarafından verilen çadırda sürdürüyor.


  Of’ta asfaltsız köy yolu kalmayacak

TRABZON’UN Of ilçesinde KÖYDES kapsamında yapılan çalışmalar yerinde inceleniyor ve 2010 yılının planlaması yapılıyor.


  Sahte altın dolandırıcıları tutuklandı

DENİZLİ’DE, sahte altınla dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 20 zanlıdan 15’i tutuklandı.


  Evlenmek isteyen vakıflara koşuyor

BUGÜNE kadar 7 binin üzerinde kişinin evlenmesini yardımcı olduklarını kaydeden Vakıf Müdürü Ali Alaca, Türkiye’nin değişik illerinde görev yapan memurların da evlenebilmek için Mehir Vakfı’ndan yardım istediğini ifade etti.


  Belediye, atık pilleri topluyor

KIRŞEHİR Belediyesi atık pillerin toplanması için kampanya başlattı. Atık pillerin evsel katı atıklardan ayrı toplanmasını temel alan proje, pillerin çevre ve insan sağlığına verecek zararları en aza indirmeyi hedefliyor.


  Ekmeği “taştan”çıkartıyorlar

MANİSA’NIN Kula ilçesinde, ekonomik kriz dolayısıyla geçim güçlüğü yaşayan aileler, eski bir geleneği yaşatarak imece usûlüyle taş fırında kendi ekmeklerini pişiriyor.


  Şehri öğrenciler çizecek

ISPARTA’DA trafiğe kapatılması planlanan caddelerin düzenlenmesi için Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi üçüncü sınıf öğrencilerinden proje hazırlamaları istendi.


  Eşe şiddete aşçılık cezası

MUĞLA’DA bir kişiye, eşine karşı şiddet uyguladığı gerekçesiyle mahkeme tarafından, ‘’bir okulun pansiyonunda 3 ay süreyle her gün 4 saat aşçılık yapma’’ cezası verildi.


  5 ton bot, kilosu 5 liradan satılacak

DÜZENLEDİĞİ ilginç kampanyalarla adından sıkça söz ettiren Hangar Ayakkabı, 5 ton kışlık botu kilosu 5 liradan satışa sunuyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl