12 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İş adamları 2010’dan da endişeli

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mustafa Koç, ‘’2009 yılına ilişkin algılarımızın, 2010 yılını sorunsuz geçirmemize pek de yardımcı olmayacağı sonucuna varabiliriz’’ dedi.



Esnaf, borçlara acil tedbir istedi

Türkİye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘’Beklentimiz, kredi kartı faizlerinin düşürülmesi, kredi borçlarının yeniden yapılandırılması, faizsiz destek kredileri ile işsizlik ödeneğinin yükseltilmesi’’ dedi.



Vergi gelirleri artarsa çalışana pay verilecek

Malİye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemde, vergi gelirlerinde elde edilecek ek performanstan çalışanlara pay verilmesini mümkün kılan bir düzenlemeye gitmeyi düşündüklerini bildirdi.



IMF: Küresel ekonomideki iyileşme geçici

IMF 1. Başkan Yardımcısı John Lipsky, küresel ekonomide yaşanan iyileşmenin geçici olduğunu söyledi. New York’ta bir toplantıda konuşan Lipsky, büyümeye geri dönüş sürecinin halen yeni şoklara açık olduğunu ifade etti.



Rusya’da, 2010 yılında ilk İslâmî sigorta kurulacak

Rusya Müftüler Konseyi Uluslararası İlişkiler Yöneticisi Ruşan Abyasov, 2010 yılında Rusya’da ilk İslâmî sigorta şirketinin kurulacağını söyledi.



Yoksulluk sınırı, bin 442 TL’ye yükseldi

Türkİye Kamu-Sen, Kasım ayı için tek kişinin yoksulluk sınırını bin 442 TL 13 kuruş, 4 kişilik ailenin asgarî geçim sınırını ise 2 bin 882 TL 34 kuruş olarak hesapladı.



Rekabet Kurulundan Turkcell’e soruşturma

Rekabet Kurulu, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.



İhracat endeksi, yüzde 6 azaldı

DIş ticarette bu yılın Ekim ayında, geçen yılın aynı ayına göre ihracat birim değer endeksi yüzde 6,1, ithalat birim değer endeksi ise yüzde 13,8 oranında azaldı.



BDDK’dan korsan faktoring şirketi uyarısı

BankacIlIk Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bazı yayın organlarında reklam ve haberleri yer alan “DS Concept Factoring” unvanlı şirketin “izinsiz” faaliyet gösterdiğini açıkladı.



JCR: Türkiye ekonomisi toparlanıyor

Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu (JCR) Türkiye Baş Analisti Yoshihiko Tamura, Türkiye, küresel krizde, Uluslararası Para Fonu (IMF) desteği almasa da ekonomik ve malî krize düşmediğini belirterek, o sebeple buna uygun bir not vermek gerektiğini söyledi.



Tüketici Hakem Heyetlerinin kararı bağlayıcı oldu

Tüketİcİnİn Korunması Hakkında Kanun uyarınca Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinin kararlarının bağlayıcı olacağına, üst veya tüketici mahkemelerinde delil olacağına ilişkin alt parasal sınır yüzde 0,19, idari para cezaları yüzde 2,2 oranında arttırıldı.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl