13 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Arda ne oynuyor?

Haftalar sonra G.Saray liderliği yakalayabildi. Ama ne güven ne de umut verebildi ilerisi için. Üst üste yenilen iki gol birbirinin fotokopisi gibiydi. Ofsayt hem avantaj sağlar, Hemde başa iş açar. İki serbest vuruş organizasyonunda Antalyaspor, ofsayt uygulaması yapan G.Saray'a iki gol attı. Böylesine acemice ofsayt organizasyon hatasını ancak amatör takımlar yapar. Kaldı ki; Servet ve stoper mevkisinin emanet oyuncusu Hakan Balta, taktiksel olarak bu düşünceden uzak oyuncular. G.Saray'ın bu mevkiye eski oyuncusu Popesccu tipinde bir oyuncuya ihtiyacı var. Geçmişte Milan takımı ofsayt uygulamasını dünyada en iyi yapan takımdı. Ama göbekte Costacurta ve Baressi gibi teknik ve taktik düzeyi çok yüksek iki oyuncusuyla bunu yapıyordu. Servet iyi bir kesici olabilir. Ama topu kullanmada son derece yetersiz. Partneri Gökhan Zan da aşağı yukarı aynı karakterde diğer oyuncu. G.Saray'ın bu alandaki sıkıntısı iyi futboluna etki eden önemli bir faktör. Ayrıca Le Franco kalede hiç güven vermeyerek, savunma bütünlüğünü bozan diğer önemli faktör.

G.Saray'ın sezon başı rahatlığını yakalamak için benzer bazı oyuncuların yerine yenilerini monte etmek zorunda. Defansta Servet ve Gökhan veya Mehmet Topal, Emre aynı karakterde oyuncular. Top kullanmada eksikler. Orta sahada Mehmet ve Mustafa Sarp benzer karakterleri taşıyor. Sarp adam eksiltme ve hücum karakteri artısıyla Topal' dan daha iyi. Sağ kenarın tartışmasız ismi Keita bu maçta kendini kanıtladı. Solda Kewell da tartışmasız isim. Bu maçta Elano Blumer pozitif futboluyla faydalı oldu. Ben Arda'nın ne yapmak istediğini bir türlü anlayamıyorum. Topu oyuncağı olarak görüyor herhalde. Reijkard'ın ona bu kadar özgürlük vermemesi lazım. Şu futboluyla Arda' nın G.Saray'a hiçbir katkısı yok. Biraz dinlendirilmesi iyi olur düşüncesindeyim. Ayrıca Arda'nın kaptanlığı konusunu yönetim yeniden gözden geçirmeli.

SAİD OKUR [email protected].

13.12.2009


 

RİJKAARD SKORA SEVİNDİ

GALATASARAY Teknik Direktörü Rijkaard, Antalyaspor karşısında geriye düşmelerine rağmen galip geldiklerini belirterek, "2-0 geriye düştük, takım ruhuyla kazandık.

İyi bir işe imza attık" dedi. Basın mensuplarının ilk golü sormaları üzerine Rijkaard, futbolcularının doğru pozisyon aldığını, gol pozisyonunda futbolcuların ofsayt taktiğine bir anda karar verdiğini ve gol yediklerini söyledi. Rijkaard Elano, Keita ve Kewell'in bireysel olarak çok başarılı bir oyun sergilediğini kaydetti. Basın toplantısına katılan Elano Blumer, oynadıkça her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade etti. Farklı bir ülkeye geldiği için adaptasyon sorunu yaşadığını söyleyen Elano, "Her ülkenin farklı gelenek, görenekleri ve yaşam biçimi var. Bugün buradan futbolcu Brezilya'ya gitse o oyuncular da zorluklar çeker" dedi. Elano, performansının şuanda yüzde 90 seviyelerine geldiğini kaydetti.

13.12.2009


 

Güneş'in ilk deplasman sınavı

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün deplasmanda Denizlispor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, yeni teknik direktörü Şenol Güneş yönetiminde, dış sahadaki ilk maçına çıkacak.

Denizli Atatürk Stadında saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Güneş yönetimindeki ilk maçında geçen hafta sahasında Ankaragücü'nü 3-0 yenen bordo-mavililer, deneyimli teknik adam yönetimindeki deplasmandaki ilk sınavını Denizlispor maçında verecek. Teknik direktör Hugo Broos'un görevden alınmasının ardından sportif direktör Ünal Karaman yönetiminde ligin 14. haftasında Eskişehirspor'u 2-1, daha sonra da teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde Ankaragücü'nü 3-0 yenerek sahasında 2 hafta üst üste kazanan bordo-mavililer, Denizlispor'u da mağlup etmesi halinde bu sezon ilk kez 3 maç art arda kazanmış olacak. Geçen hafta sonunda lider ile arasındaki puan farkını 7'ye indiren bordo-mavililer, Denizlispor'u da yenerek hem galibiyet serisini sürdürmeyi hem de şampiyonluk yarışından kopmamayı hedefliyor.

90 GÜNLÜK ÖZLEM BİTECEK Mİ?

Trabzonspor, deplasmanda en son galibiyetini ligin 5. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 6-1'lik galibiyetle elde etti. 13 Eylül'de yapılan bu karşılaşmandan sonra bordo-mavililer, dış sahada ligin 7. haftasında Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kalırken ligin 9. haftasında Galatasaray'a 4-3, ligin 13. haftasında Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup oldu. Trabzonspor, Denizlispor'u yenmesi halinde 90 gün sonra deplasmanda kazanmış olacak.

AYNI KADRO BEKLENTİSİ

Teknik direktör Şenol Güneş'in geçen haftaki Ankaragücü maçında sahaya sürdüğü ilk 11'e Denizlispor maçında da görev vermesi bekleniyor. Hafta içi idmanlarda da geçen haftaki kadroyu bozmayan Güneş, bir değişiklik yapmaması halinde sahaya Onur, Ömer, Song, Egemen, Cale, Gabriç, Colman, Selçuk, Serkan, Alanzinho, Umut 11'ini sürecek. Trabzonspor'da, sakatlıkları bulunan Yattara, Tayfun ve Zafer Yelen, Denizlispor maçında görev alamayacak.

13.12.2009


 

BEŞİKTAŞ MANİSA'DA 3 PUAN ARIYOR

BEŞİKTAŞ ile Manisaspor, bugün yapacakları Turkcell Süper Lig maçıyla birlikte lig tarihinde 7. kez birbirlerine rakip olacak.

Manisa 19 Mayıs Stadın'da saat 20.00'de başlayacak maçın hakemi Selçuk Dereli. İki takım arasında bugüne dek oynanan 6 lig karşılaşmasından 5'ini Beşiktaş, 1'ini de Manisaspor kazandı. Geride kalan maçlarda Beşiktaş toplam 14 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü.

13.12.2009


 

KAYSERİSPOR PUAN PEŞİNDE

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular, bugün Kayserispor'u yenerek liderlik koltuğundan indirmek istediklerini söyledi.

İstanbul Olimpiyat Stadında saat 13.30'da başlayacak maçı Tolga Özkalfa yönetecek.

13.12.2009


 

ANTALYASPOR'UN YENİ SPONSORU RİXOS

RİXOS Oteller Grubu, Antalyaspor sponsor olarak formasına göğüs reklamı verdi.

Hasan Subaşı Tesisleri'nde konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına, kulüp başkanı Hasan Akıncıoğlu, Rixos Oteller Grubu'nun sahibi Fettah Tamince, teknik direktör Mehmet Özdilek, Antalyasporlu futbolcu Ömer Çatkıç ve Antalyasporlu bazı yöneticiler katıldı. Hasan Akıncıoğlu, Antalya'nın yetiştirdiği ve dünya markası olmuş Rixos Otelleri'nin sahibi Fettah Tamince'nin her zaman olduğu gibi yine Antalyaspor'a destek olduğunu söyledi. Tamince'nin, bir süre aranın ardından yeniden Antalyaspor'un göğüs reklamı sponsorluğunu alarak kulübe desteğini sürdürdüğünü belirten Akıncıoğlu, ''Antalyaspor'un bu tür desteklere ihtiyacı var. Sportif başarı önemlidir, ancak ekonomik anlamda da güçlü olmalısınız. Yoksa Süper Lig'de tutunamazsınız'' diye konuştu.

13.12.2009


 

G.SARAY'IN RAKİBİ VOLERO ZÜRİH OLDU

GALATASARAY Bayan Voleybol Takımı'nın, GM Capital Challenge Kupası üçüncü turundaki rakibi İsviçre'nin Volero Zürih takımı oldu.

İki takım arasında üçüncü turdaki ilk karşılaşma 6 Ocak 2010'da İsviçre'de, rövanş ise 13 Ocak 2010'da İstanbul'da oynanacak.

13.12.2009


 

Hidayet'li Toronto sahasında Atlanta'ya yenildi

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'ne TSİ dün sabaha karşı yapılan 11 maçla devam edilirken, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun 12 sayı attığı maçta takımı Toronto Raptors, sahasında Atlanta Hawks'a 111-89 yenildi.

Milli basketbolcu Türkoğlu, 35 dakika görev aldığı maçta 12 sayı, 7 ribaunt ve 8 asistlik performansla oynadı. Türkoğlu'nun takım arkadaşlarından Andrea Bargnani kaydettiği 17 sayıyla takımının en skorer ismi olmayı başarırken, Chris Bosh 14, Jarret Jack 13, Demar Derozan 2 sayı üretti. Raptors'da yedekten gelen oyuncular arasında en çok katkıyı 10 sayı atan Sonny Weems yaptı. Konuk ekip Hawks'ta 20 sayı kaydeden Joe Johnson takımının en skoreri olarak galibiyette büyük rol oynadı. Hawks'ta Al Horford 10, Josh Smith ile Marvin Williams 9'ar sayı ve oyun kurucu Mike Bibby de 8 sayı üretti. Deplasman takımında galibiyetin mimarları ise yedekten gelen oyuncuların etkisi büyüktü. Jamal Crawford ile Maurice Evans 15'er sayı ve Jeff Teague 11 sayı kaydetti. Air Canada Centre'da 17 bin 32 seyircinin izlediği karşılaşmanın ilk yarısı da 61-48 konuk ekip lehine tamamlandı.

13.12.2009


 

KIRIK PARMAKLI KOBE 20 SAYI ATTI

NBA'DE Minneasota Timberwolves'u ağırlayan Los Angeles Lakers, rakibini 104-92 yenmeyi başardı.

Lakers'ın yıldız basketbolcusu Kobe Bryant, 20 sayı atarak hem takımının en skorer ismi, hem de galibiyetin mimarlarından oldu. Ev sahibi takımda, İspanyol forvet Pau Gasol 17 sayı, 20 ribauntla ''double-double'' yaparken, Ron Artest 16, Andrew Bynum 12, Derek Fisher 4 ve yedekten gelen Lamar Odom 13 sayı attı. Konuk ekip Timberwolves'da ise Al Jefferson'ın kaydettiği 24 sayıyla maçın en skoreri olmasına karşın, takımının yenilgisini önleyemedi. Timberwolves'da Corey Brewer ile Jonny Flynn 10'ar sayı, Kevin Love 7, Ryan Gomes de 4 sayı üretti. Staples Center'da 19 bin seyircinin izlediği maçın ilk yarısı da 56-54 ev sahibi Lakers üstünlüğüyle geçildi.

13.12.2009


 

HAVUZDA 4 TÜRK SPORCU YARI FİNALDE

İSTANBUL'DA yapılan 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda üçüncü gün sabah seansında 2 şampiyona, 8 Türkiye rekoru kırılırken, 4 Türk sporcu yarı finale kaldı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan şampiyonanın üçüncü gün sabah seansında, erkekler 100 metre bireysel karışık seçmelerinde, Dünya ve Avrupa rekorunun sahibi Rus Sergey Fesikov, 51.35'lik derecesiyle şampiyona rekoru kırdı. Bayanlar 100 metre kelebek seçmelerinde de Danimarkalı Jeanette Ottesen 56.66'lık derecesiyle şampiyona rekoru kırarak, yarı finale yükseldi.

4x50 SEÇMELERİNDE ELENDİK

Bayanlar 4x50 metre karışık bayrak seçmelerinde 18. olan Türkiye, elendi. Gizem Çam, Dilara Buse Günaydın, Yasemin Rosenberger ve Burcu Dolunay'dan oluşan (A) Milli Takım, 1.53.48'lik derecesiyle Türkiye rekoru kırmasına rağmen, serisinde 9. ve son sırayı, genel sıralamada ise Lüksemburg'u geçerek, 18. sırayı alarak elendi. Türk takımı bu derecesiyle 1.58.98 ile Fenerbahçe'ye ait olan Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu. Toplam 19 takımın yüzdüğü seçmelerde, Almanya takımı 1.46.53'lük derecesiyle en iyi dereceyle finale çıktı.

13.12.2009


 

2010'UN KURALARI SALI GÜNÜ ÇEKİLİYOR

ULUSLARARASI Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Yönetim Kurulu toplantısı İstanbul'da başladı.

Türkiye'de düzenlenecek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ile ilgili önemli detayların görüşüldüğü toplantının açılış konuşmasını yapan Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, basketbolseverlerin şampiyonayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Demirel, Çırağan Palace Kempinski Otel'de basına kapalı olarak FIBA Başkanı Bob Elphinston başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, FIBA üyelerini İstanbul'da misafir etmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, ''Türkiye basketbolu seven bir ülke. Şampiyona boyunca dünyanın en güçlü takımlarını ülkemizde ağırlayacağız. Türk basketbolseverler sadece kendi takımlarını değil, ülkemizde mücadele edecek tüm takımları seyretmek için sabırsızlanıyorlar'' dedi. Demirel, Salı günü yapılacak kura çekimi ile birlikte 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek olan takımların gruplarının ve şehirlerinin belli olacağını da belirterek, Federasyon olarak unutulmayacak bir şampiyonaya imza atmak istediklerini dile getirdi.

13.12.2009


 

G.Saray bu futbolla şampiyon olamaz

Galatasaray kazansa da, kaybetse de iyi futbol oynuyamıyor.

Özellikle savunma anlayışında yapılan hatalar yüzünden bu sezon rahat bir maç çıkaramadı. Takımdaki bu sorunu sadece savunma dörtlüsünde görmemek lazım. Çünkü bir takım dört kişiyle savunma yapamaz, takım olarak savunma yapması, rakibini sindirmesi gerek. Eğer Rijkaard oyuncularına takım savunmasını öğretemezse bu sezon işler oldukça zor. Antalyaspor maçında savunmanın önündeki ikili oldukça yetersiz kaldı. Özellikle aldıkları topları iyi kullanamamaları en büyük zaafları diyebilirim, İlerideki üçlü Arda, Kewell ve Keita topla hücuma hızlı çıkamıyor. Bunun yanında savunmaya da yardım edemiyolar. Orta sahada rakibini banunaltacak şekilde pres yapamıyor ve rakip sahaya oyunu yıkıp rakiplerini o bölgede kabullendiremiyolar.

Galatasaray'ın avantajı bireysel oyuncularının çokluğu. Arda ve Elano gibi usta asistçilerin yanında Keita'yı özellikle formda olduğu zaman üç kişinin tutması zor. Yine Herry Kewell gibi tam profyonele sahip. Savunmadan tutun, forvete kadar sahanın her yerinde görevini layıkıyla yapabiliyor. Bu isimlere sakat olan Milan Baroş'u da eklersek formda bir Galatasaray'ın tutulması mümkün değil. Ama takımda futbolcuların kaliteleri kadar takım oyunuda önemli. Bu sezon sarı kırmızılı ekip az da olsa takım olabilselerdi bu kadroyla çok rahat liderlik koltuğuna otururdu. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'de takıma el atması Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'taki sistemini oturtması, Şenol Güneşin Trabzonspor'un başına geçmesi, Bursa ve Kayseri'nin ligi iddalı şekilde kovalaması Galatasaray için ligin ikinci yarısının zor geçeceğinin bir sinyali. Rijkaard'ın takımında açıkca görünen birşey var. Galatasaray oynadığı bu futbolu düzeltemeze kesinlikle şampiyon olamaz .

[email protected]

GÜVEN ARDAHAN

13.12.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG PROGRAMI

13.30 Gençlerbirliği-GazianteP (19 Mayıs) 13.30 İstanbul B.B. -Kayserispor (Olimpiyat) 13.30 Diyarbakırspor-Kasımpaşa (Atatürk) 13.30 Sivasspor-Eskişehirspor (Sivas 4 Eylül) 16.00 Denizlispor-Trabzonspor (Atatürk) 20.00 Manisaspor-Beşiktaş (19 Mayıs)

13.12.2009


 

BANK ASYA 1. LİG PROGRAMI

13.30 Bucaspor-Çaykur Rizespor (Yeni Buca)

13.30 Kocaeli-M. İdmanyurdu (İsmetpaşa)

13.30 Gaziantep B.B-Kayseri Erciyes (GASKİ)

13.30 Altay-Dardanelspor (İzmir Alsancak)

13.30 Samsunspor-Kartalspor (19 Mayıs)

13.30 Giresunspor-Konyaspor (Atatürk)

13.30 Hacettepe-Karşıyaka (Cebeci İnönü)

14 Aralık Pazartesi:

20.00 Adanaspor-Orduspor ( 5 Ocak)

13.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl