16 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Asgarî ücrette ikinci tur bugün

ASGARİ Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl uygulanacak asgarî ücreti belirlemek üzere bugün ikinci kez bir araya gelecek.



Ray üretimi krizden etkilenmedi

KARABÜK Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ. Genel Müdürü Fadıl Demirel, ‘’Ray üretimi ile ilgili şu an hemen hemen 3 aya yakın kapasitemiz dolu’’ dedi.



Media Markt Beşiktaş'ta

2007 yılında ilk olarak Ümraniye’de açılan, Avrupa’nın dev teknolojik market zinciri Media Markt, iki yıldan bu yana sürdürdüğü yatırımlarına devam ediyor.



İşsizlikte azalma beklenmiyor

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, işsisizlik rakamlarında 2010-2011 ve 2012 yıllarında çok büyük azalmalar beklemediklerini belirterek, ‘’Yüzde 10-13 bandında seyredecek bir işsizliği bir müddet daha görmeye devam edeceğiz’’ dedi.



Eylül dönemi işsizlik oranı, yüzde 13.4 oldu

TÜRKİYE'DE işsizlik oranı, Eylül döneminde bir önceki dönemle aynı düzeyde kaldı ve yüzde 13,4 olarak hesaplandı.



4 gençten 1'i, işsiz

15-24 yaş arasındaki genç nüfusta işsizlik oranı ise yüzde 20,6’dan yüzde 24,3’e çıktı.



İşsiz sayısı 3.4 milyon

TÜRKİYE genelinde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 795 bin kişi artarak, 3 milyon 396 bin kişiye yükseldi.



Ekonominin yaklaşık yüzde 32'si, kayıt dışı

VERGİ Konseyi Başkanı Mustafa Uysal, ekonominin yaklaşık yüzde 32’sinin kayıt dışı olduğunu ve bu oranın yüzde 15 seviyesine çekilmesi gerektiğini söyledi.



Aşırı iyimserliğe kapılmak yanlış olur

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, küresel kriz sonrasında iyileşme işaretleriyle ilgili olarak, aşırı iyimserliğin yanlış olacağını, sanayi üretiminin henüz istikrar kazanamadığını söyledi.



Bor ihracatı geriledi

AVRUPA Birliği’nin (AB), ‘’üremeye olumsuz etkili toksik madde’’ listesine aldığı borda satış hedefi, 2010 yılı için 1 milyar dolar olarak belirlendi.



Kuruyemişte kayıtdışı sıkıntısı

İŞÇİLİK ve girdi maliyetleri düşük olan Çin ve Balkan ülkelerinden kayıt dışı gelen kabak çekirdeği, yer fıstığı ve ceviz gibi ürünlerin, ülkemizdeki kuruyemiş sektörüne ciddî sıkıntı yaşattığı bildirildi.



‘Fındıklı Ekmek Projesi’ne destek sağlama çağrısı

TRABZON Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, fındıkla ilgili tüm kurum ve kuruluşları ‘’Fındıklı Ekmek Projesi’’ne destek sağlamaya çağırdıklarını belirtti.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl