16 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kandil’e operasyon bizim başarımız

Başbakan Erdoğan, açılım sürecinin yaşandığı ve DTP’nin kapatılması sebebiyle protestoların arttığı bir dönemde, ‘’Eğer bugün Kandil’e operasyon yapılabiliyorsa, bu iktidarımızın siyasî, diplomatik başarısıdır, 5 Kasım 2007’nin başarısıdır. Terör cephesi silâhını bırakmadığı sürece askerimiz de polisimiz de operasyonlarına son vermeyecek, vermez’’ şeklinde konuştu.


KOMİSYON, SORGULAMA YETKİSİNE SAHİP OLMALI

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanvekili Bülent Orakoğlu, “Sorunu çözmek için PKK ile yüzleşmek zorundayız. Bu terör örgütü nasıl doğdu, kimler ku

Esnaf, göstericilere ateş açtı: 2 ölü, 7 yaralı

MUŞ'UN Bulanık ilçesinde DTP’nin kapatılmasını bahane ederek izinsiz gösteri yapan grup, bir banka ile bazı iş yerlerine taşla saldırdı.


  İstanbul’da, 25 kundakçı yakalandı

İSTANBUL'DA çeşitli tarihlerde araç kundaklama, korsan gösteri yapma ve İETT otobüsü yakma gibi çeşitli eylemlere katıldıkları iddia edilen 25 kişi gözaltına alındı.


  Aysel Tuğluk zorla mahkemeye getirilecek

İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin DTP’yi kapatmasıyla milletvekilliğinin düşmesine karar verilen Aysel Tuğluk’un “terör örgütü üyesi olmak” suçundan yargılandığı davanın 30 Mart 2010 tarihinde yapılacak duruşmasına “zorla getirilmesini” kararlaştırdı.


  Zanlıda Musa’nın kan örneği çıktı

Erzurum’da 3 Kasımda kaybolan Musa Kanğ’ın, 9 Kasım gecesi ölü bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, olay yerinden alınan bazı numunelerde katil zanlısı olarak tutuklu bulunan B.E’ye ait kan örneklerine rastlandı.


  AB’ye girdiğinizde sorunlar çözülür

Yunanistan’ın Washington Büyükelçisi Vassilis Kaskarelis, Türkiye’nin AB üyesi olduğunun ertesi günü, Ankara ile Atina arasındaki sorunların çok büyük bir kısmının, üzerinde tartışmaya bile gerek kalmadan çözüleceğini söyleyerek, “Örneğin Ege sorunlarını ele alalım. Türkiye AB üyesi olunca, sınırlar ortadan kalkacak, dolayısıyla sorun da kalmayacak” dedi.


  Telo: Türkiye’nin kaderi Almanya ve Fransa’nın elinde

Sİyaset bilimci Prof. Dr. Mario Telo, Türkiye’nin kaderinin AB’nin 27 üyesinde değil Almanya ve Fransa’nın elinde olduğunu söyledi.


  Açılımda din unutulmasın

Türkİye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Din-Bir-Sen) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, dinin toplumsal problemleri çözmede oynayabileceği sosyal rolün görmezden gelinmesinin son derece yanlış olduğunu ifade ederek, “Ülkemizi gerçek huzura, barışa ve kardeşliğe götürecek asıl unsurlardan biri de dindir, din âlimleridir, din görevlileridir” dedi.


  ''Flistin'e Özgürlük Konvoyu'' Türkiye'de

FİLİSTİN halkına destek vermek amacıyla İngiltere’den yola çıkan, ‘’Filistin’e Özgürlük Konvoyu’’ Fransa, İtalya ve Yunanistan’ı geçerek Edirne’nin İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.


  Çek Kanunu Tasarısı kabul edildi

Çek Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre, Tarafların anlaşması halinde karşılıksız çek verme suçundan mahkûm olanların cezasının infazı ertelenebilecek veya durdurulabilecek.


  Yarıyıl tatili öne çekilmiyor

Mıllî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yarıyıl tatilinin öne çekilmesinin şu an için söz konusu olmadığını bildirdi.


  Avcı, Çolakkadı ile görüştü

Eskİşehİr İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelerek Başsavcı Vekili ile görüştü.


  Sağlık hizmeti “cep”e gelecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Hasan Çağıl, 2010 yılından itibaren gerektiğinde hastaların uyarılarak, SMS ve e-posta yoluyla almış oldukları sağlık hizmetlerini bildireceklerini söyledi.


  Uşak’ta trafik kazası: 3 ölü, 1 yaralı

Uşak’In Banaz içesindeki trafik kazasında 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Afyonkarahisar’dan Banaz istikametine gitmekte olan Yılmaz Akçay’ın (50) kullandığı 64 KR 150 plâkalı otomobil, Banaz girişinde Osman Aktaş’ın (40) yönetimindeki 64 HA 852 plâkalı kamyona arkadan çarptı.


  Eczacı sağlık danışmanı olsun

ECZACILARIN aynı zamanda sağlık danışmanı olarak görevlendirilmesi durumunda hastanelerin yükünün azalacağı belirtildi.


  Sibirya soğukları hayatı zorlaştırdı

ERZURUM Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi’nin bazı kesimleri Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına girdi.


  Gençlerin en büyük sorunu işsizlik

MALATYA İnönü Üniversitesi’nde öğrencilere yönelik yapılan ankette ilginç sonuçlar çıktı. Öğrenciler toplumda en iyi ve en saygın mesleğin doktor ve öğretmen olduğunu belirtirken, Türkiye’nin en önemli sorununun ise işsizlik olduğunu ifade ettiler.


  Yüzde 90’ı internet kullanıyor

ÖĞRENCİLERİN yüzde 90’ı internet kullandığını belirtirken, en çok okudukları kitap türünün roman ve hikâye gibi edebî eserlerin olduğu, en çok beğendikleri müzik türünün pop müzik, en çok televizyonda izledikleri programın dizi film olduğu ve en çok sevdikleri spor türünün ise futbol olduğu belirlendi.


  Korsan servise müsamaha yok

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, korsan servis taşımacılığı konusunda illegal olarak yapılan her türlü çalışmayı engellemek için teknolojik ve yasal her türlü uygulamanın gerçekleştirildiğini bildirdi.


  Sel felâketinin yaraları sarılıyor

ŞANLIURFA'NIN Bozova ilçesinde Ekim ayında yaşanan sel felâketinin yaraları sarılıyor.


  Kendi hikâyelerini yazıp, oynadılar

BAHÇEŞEHİR Üniversitesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) iş birliğinde yürütülen projeye katılan engelliler, kendi filmlerini çekti.


  Maden kurbanları emekli edilecek

BURSA'NIN Mustafakemalpaşa ilçesi Bükköy Madeni’nde Perşembe günü meydana gelen grizu patlamasında vefat eden 19 işçinin emekli edileceği bildirildi.


  Nüfus cüzdanına parmak izi geliyor

TÜRKİYE'DE yeni nüfus kâğıdı 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle kullanılmaya başlanacak. Akıllı nüfus kağıdı diye adlandırılan yeni nüfus kâğıdı gizli ışınlar içermesi sebebiyle sahtesi yapılamayacak.


  Kestiği ağacın altında kaldı

MUĞLA'NIN Köyceğiz ilçesinde meydana gelen iş kazasında kestiği ağacın altında kalan orman işçisi hastanelik oldu.


  Sarıkamış şehitleri anıldı

SARIKAMIŞ harekâtında donarak şehit düşen 90 bin askerimiz, 5 dilde yakılan ağıtlarla anıldı.


  BİRECİK ÇOCUK KOROSU ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa’nın Birecik Kaymakamlığı tarafından kurulan Çocuk Korosu, müzik öğretmenlerinin şefliğinde çalışmalarına devam ediyor.


  Yurt öğrencilerine ücretsiz diş taraması

BURSA’DA gerçekleştirdiği gönüllü sağlık hizmetleri ve öğrencilere sağladığı burs imkânları ile vatandaşların takdirini kazanan Dermander Sağlık ve Eğitim Derneği, Özel Osmangazi Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilere yönelik ücretsiz diş taraması yaptı.


  Sobadan sızan gazdan zehirlendiler

BOLU’DA sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlenen 2 kişi vefat etti.


  Bitlis’te hava kirliliğine karşı bilinçlendirme eğitimi

BİTLİS Belediyesi, kışın yüzünü gösterdiği bu günlerde, soba ve kalorifer bacalarının temizletilmesi konusunda bilinçlendirme çalışması başlattı. Bastırılan broşürlerle vatandaş bilgilendiriliyor.


  Fakir ailelere kömür dağıtılmaya başlandı

ŞANLIURFA’NIN Akçakale ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından tesbit edilen fakirlere kömür yardımı dağıtımına başlandı.


  Yeşilay Kulüpleri Yeşilay’da buluşuyor

TÜRKİYE Yeşilay Cemiyeti Gebze Şubesi, okulların Yeşilay kulübü öğrenci ve öğretmenlerini ağırlıyor.


  Mersin’de, öğrenciler arasında gerginlik

MERSİN’DE Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda kalan öğrenciler arasında yaşanan gerginliği, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz yatıştırdı.


  Kamyonette, 2 ton at eti yakalandı

MERSİN’İN Tarsus ilçesinde, bir kamyonet kasasında yaklaşık 2 ton at eti yakalandı.


  LPG’li otomobil hareket halindeyken alev aldı

KIRIKKALE’DE bir otomobil hareket halindeyken alev aldı. Motor kısmında başlayan yangın itfaiyenin zamanında müdahalesiyle söndürüldü.


  Silâhlı kavga kanlı bitti

İZMİR’İN Gaziemir ilçesindeki silâhlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.


  Depresyon tehdidi artıyor

Türkİye Psikiyatri Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Burhanettin Kaya, yaptığı açıklamada, genel olarak depresyonun toplumda en sık görülen ruhsal bozukluk olduğunu söyledi.


  İspanya da dumansız hava sahasına geçiyor

İspanya Sağlık Bakanı Trinidad Jimenez, 2010 yılından itibaren kapalı alanlarda sigara içilmesinin tamamen yasaklanması için gerekli siyasî mutabakatın sağlandığını açıkladı.


  Çay ve kahve içmek diyabet riskini azaltıyor

Çay ve kahve içmek, tip-2 diyabet riskini önemli ölçüde düşürüyor. Avustralya’nın Sidney Üniversitesinden Rachel Huxley ve diğer ülkelerden bilimcilerin katıldığı araştırmanın sonuçları, “Archives of Internal Medicine” adlı tıp dergisinde yayımlandı.


  Mırra ayrı fincanlarda sunulacak

ŞanlIurfa’da taziye evlerinde vatandaşlara ikram edilen ‘’mırra’’ (acı kahve) bundan sonra ayrı ayrı fincanlarda sunulacak.


  Evlilik, ruh sağlığına iyi geliyor

Yenİ Zelandalı bilim adamlarının yaptığı araştırma sonuçlarına göre, evlilik ruh sağlığına iyi geliyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl