16 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Camiye haham desteği

Hahambaşı Rona Metzger İsrail’de önceki gün kundaklanan caminin kapısında durup olayı kınadığını belirterek, camiye yapılan saldırıyı iğrenç olarak nitelendirdi. Metzger, kutsal mekânları “Allah’ın temsilcilikleri” olarak niteledi ve ibadet yerlerinin saldırılara muhatap olmaması gerektiğini vurguladı. Önceki gün de Batı Şeria’nın Tekoa yerleşimi hahamı, barış eylemcisi Menahem Froman köyü ve camiyi ziyaret edip, köyün önde gelenleriyle bir araya gelerek, kendilerine Kur’ân hediye etmişti.


İRAN’DAN, TÜRKİYE’YE ÖVGÜ VE DOSTLUK MESAJI

İran, Türkiye’nin nükleer enerji konusunda her zaman İran halkının hakkını savunduğunu bildirdi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, hafta

CLİNTON’DAN MİNARE YASAĞINA ELEŞTİRİ

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, “ifade özgürlüğünün, ibadeti kısıtlamaya yönelik yeni çabalarca tehlikeye düşürüldüğünü” ifade ederek, İsviçre’d


  Pakistan’da şiddetli patlama

Pakİstan’In kuzeybatısında bulunan, Şiî nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Dera Gazi Han şehrinde meydana gelen patlamada 20 kişinin öldüğü, 30 kadar da yaralı olduğu bildirildi.


  Obama, Bush siyasetini tebessümle sürdürüyor

Küba lideri Fidel Castro, ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama’yı kendisinden önceki başkan George Bush’un izlediği saldırgan siyaseti yüzünde bir tebessümle sürdürdüğü suçlamasında bulundu.


  Filistinlilere “birlik olun” çağrısı

İran, Filistinli grupların birlik olmasıyla sorunların çözülebileceğini bildirdi. Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, İran’ı ziyaret etmekte olan Hamas’ın Suriye’deki Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile görüşmesinde İsrail işgaline karşı mücadele eden Filistinlileri birlik içinde hareket etmeye çağırdı.


  Livni hakkında tutuklama kararı çıktı

Guardian gazetesi, bir İngiliz mahkemesinin eski İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni hakkında savaş suçlarından tutuklanması için karar çıkarttığını, ancak eski bakanın İngiltere’ye yapmayı planladığı ziyaretini iptal etmesi üzerine bu kararını geri çektiğini yazdı.


  Meksika’da kartel savaşı

Meksİka’da uyuşturucu kartellerinin kaçakçılığın kontrolünü ele geçirmek için yürüttüğü kanlı savaşa en az 30 kurban daha verildi.


  Pakistan’a hava saldırısı iddiası

BazI Amerikalı üst düzey yetkililerin, insansız uçaklarla Pakistan’ın Ketta şehrini de hedef alacak şekilde hava saldırıları düzenlemeyi planladığı bildirildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl