17 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

GÖSTERİCİLERE BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SU

Muş’un Bulanık ilçesinde meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden Necmi Oral’ın (19) cenazesi İnönü Mezarlığında toprağa verildikten sonra polisle göstericiler arasında olaylar çıktı. Cenaze dönüşü taşlarla polise ve basın mensuplarına saldıran göstericileri dağıtmak isteyen güvenlik güçleri biber gazı atıp tazyikli su sıktı. Esnaf olayların ardından kepenklerini açmadı. Bu arada Oral’ın cenazesine, kapatılan DTP’nin Muş milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman ile Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Malazgirt Belediye Başkanı Nuri Balcı, Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, çevre il ve ilçelerin DTP’li yöneticileri ile partililer katıldı.

Bulanık’ta cenaze evinde olaylar çıktı

Muş’un Bulanık ilçesinde dün meydana gelen olaylarda ölen Necmi Oral (19)’ın cenazesi İnönü Mezarlığı’nda toprağa verildikten sonra polisle göstericiler arasında olaylar çıktı. Cenaze dönüşü taşlarla polis ve basın mensuplarına saldıran göstericileri dağıtmak isteyen güvenlik güçleri biber gazı atıp tazyikli su sıktı. Ara sokaklara dağılan göstericiler eylemlerine devam etti. Bu arada Oral’ın cenazesine kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP)’nin Muş milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman ile Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Malazgirt Belediye Başkanı Nuri Balcı, Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, çevre il ve ilçelerin kapatılan DTP’li yöneticileri ile partililer katıldı. Sessiz bekleyişin hakim olduğu ilçede güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı. DTP’nin kapatılmasını protesto için düzenlenen olaylı yürüyüşün ardından ilçede İstanbul, Bitlis ve Bingöl’den gelen çevik kuvvet ekipleri görevlendirilirken, esnaf ise kepenk açmadı.

Eylem öncesinde yakalandılar

AğrI’dakİ operasyonda, 8 kişi çok sayıda molotofkokteyli malzemesi ile yakalandı. Aldıkları bir ihbarı değerlendiren Ağrı Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gözaltına alınan 8 kişinin, DTP’nin kapatılmasını protesto bahanesiyle yapılan izinsiz gösteriler kapsamında faaliyet yürüttüklerini, şehir merkezinde ‘’kepenk kapatmamakta’’ direnen birçok iş yerine molotofkokteylli saldırı hazırlığı içinde olduklarının tespit edildiğini belirtildi.

17.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Açılım biterse şiddet artar

  PROVOKATÖRLERE ASLA FIRSAT VERMEYELİM

  GÖSTERİCİLERE BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SU

  Türk’ten sağduyu çağrısı

  Almanya Büyükelçisi: DTP üyeleri destek vermeli

  DTP’li vekiller istifa ederse oylamada salt çoğunluk aranmayacak

  Kömür, işçiden daha değerli

  ‘Amirallere suikast’te 1 tutuklama istemi daha

  GDO yasası Meclis’te

  ABD: Türkiye, Batıya sırtını çevirmedi

  Güneydoğu'da töre ve kan dâvâsı bitiriliyor

  Levy’i protesto eden öğrencilere dâvâ

  ‘Mustafa’ya takipsizlik kararı kaldırıldı

  Türkiye-Suriye balayında

  YÖK Genel Kurulu bugün toplanıyor

  ‘Güven Timleri’ güven verdi

  Trenler eylemle durdu

  Millî Eğitim, 9 bin 820 öğretmen atadı

  Esenler’in nüfusu, 61 il’i geride bıraktı

  Hakkâri’de bir terörist teslim oldu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl