17 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Esenler’in nüfusu, 61 il’i geride bıraktı

Kamuoyundaki yanlış “Esenler algısı” anlayışını değiştirmek için mücadele veren Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, köşe yazarları ile bir toplantı yaparak bu konuda yardım istedi.

1966 Gölbaşı Adıyaman doğumlu olan M. Teyfik Göksu, ilköğrenimini Gölbaşı'nda, ortaöğrenimini 1980-1985 yılları arasında İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu. Refah Partisi kökenli olduğunu ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın il başkanlığı döneminde yardımcısı olduğunu belirten mühendis-sosyolog başkan Göksu, konulara hakimiyeti ile dikkatimizi çekti.

Göksu'nun verdiği bilgilere göre Esenler 500 bin nüfusu ile İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri. Bir bakıma 61 ilimizi nüfusta geride bırakıyor. Son yerel seçimde seçmen sayısı 300 bine yükseldi. AKP'nin İstanbul'da en çok oy aldığı bir bölge. Öyle ki, diğer partilerle arasındaki oy farkı yüzde 50'ye çıkmış. Bir bakıma her iki kişiden biri seçimde AKP'ye oy vermiş. Türkiye'nin fotoğrafını Esenler'de görmek mümkün. İlçede her ilden insanlar yaşıyor. Hemşehri derneklerinin sayısı 400'e ulaşmış. Sadece Kastamonu'luların kurduğu dernek sayısı 30'un üzerinde. Dinî değerleri çok olan bir ilçe. Vakit namazlarında bile camiler dolup taşıyor. İlçe 1 Ocak - 31 Ekim döneminde 20 bin nüfus göç almış. Buna rağmen İstanbul'un en az suç işlenen bölgesi. Günde polise bildirilen vakıa sayısı 15'i geçmiyor. Belediyenin "Anadolu Kardeşliği" projesinde her hafta 3 şehrin dernekleri aynı salonda toplantı yapacak, Meselâ, Rizeliler Bingöl ve Siirtlilerle, Trabzonlular Sivas ve Malatyalılarla birlikte bir gece düzenleyecek. Aynı gecede horon da tepilecek, halay da çekilecek. Hamsi de yenecek, çiğ köfte de. Böylece insanlar arasında bir dostluk, bir kaynaşma olacak.

İlçenin en büyük sıkıntısı Karabayır mahallesi. Burada uyuşturucu ticaretini önlemek ve gençleri topluma kazandırmak için "Eğitim Dönüşüm Projesi" başlatılacak. Esenler'de henüz denizi görmeyen çocukların sayısı İstanbul geneline göre yüzde 40 civarında. Belediye her hafta 1000 çocuğu gemiye bindirip, boğaz gezisi düzenleyecek. İlçede 47 park olmasına karşılık, bilhassa kadınlar tinerci saldırısı korkusu yüzünden buralarda oturamıyor. Bunun önüne geçmek için zabıtalar sürekli olarak parklarda kontrollere başladı. Belediye her yoksula ayda 150 ile 500 lira arasında yardımda bulunuyor. Ayrıca yoksullar için geliştirilen bir kartla "Bizim Market" adı verilen markette bu kartla bir evin ihtiyacı olan her şey satın alınabiliyor. Şu anda ilçede 500 aileye bu tip yardım yapılıyor. Belediye-İşkur işbirliği ile 4 bin gence kurs verildi. Kurs döneminde gençlerin hepseni maaş bağlandı. "Kimsesizlerin Kimsesi" ve "Yalnız Değilsiniz" gibi projelerle yoksul vatandaşların evlerine gidilerek onlara hem yardım ypılıyor, hem de sohbet edilerek destek veriliyor. Bu proje önümüzdeki günlerde ünlü kişiler dâvet edilerek devam ettirilecek.

17.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Açılım biterse şiddet artar

  PROVOKATÖRLERE ASLA FIRSAT VERMEYELİM

  GÖSTERİCİLERE BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SU

  Türk’ten sağduyu çağrısı

  Almanya Büyükelçisi: DTP üyeleri destek vermeli

  DTP’li vekiller istifa ederse oylamada salt çoğunluk aranmayacak

  Kömür, işçiden daha değerli

  ‘Amirallere suikast’te 1 tutuklama istemi daha

  GDO yasası Meclis’te

  ABD: Türkiye, Batıya sırtını çevirmedi

  Güneydoğu'da töre ve kan dâvâsı bitiriliyor

  Levy’i protesto eden öğrencilere dâvâ

  ‘Mustafa’ya takipsizlik kararı kaldırıldı

  Türkiye-Suriye balayında

  YÖK Genel Kurulu bugün toplanıyor

  ‘Güven Timleri’ güven verdi

  Trenler eylemle durdu

  Millî Eğitim, 9 bin 820 öğretmen atadı

  Esenler’in nüfusu, 61 il’i geride bıraktı

  Hakkâri’de bir terörist teslim oldu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl