27 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

AKP’li Bozdağ: Subaylar Meclis’e her zaman gelir

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, hukukçu subayların Meclis’te siyasi parti temsilcileriyle görüşmesini farklı yorumlamamak gerektiğini belirterek, “Arkasında farklı anlamlar, farklı manalar aramak doğru değildir.


AÇILIMDA DİN KARDEŞLİĞİ ÖNE ÇIKARILMALIYDI

Araştırmalarında "Sizi bir arada ne tutuyor? Dil mi, bayrak mı, din mi, aynı toprak üzerinde yaşamak mı?" diye sorduklarını belirten A&G Araştırma Şir

Subay haberleri CHP’yi öfkelendirdi

CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay, Kemal Kılıçdaroğlu ve Kemal Anadol, bir gazetede ‘’İki subayın Meclise şafak baskını muhalefeti değiştirdi’’


  Diyanet-Sen Başkanı Ahmet Yıldız vefat etti

Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Ankara’da vefat etti.


  Türk askeri, Şubat’ta Aden Körfezi'ne uğurlanacak

TCG Gemlik Fırkateyni, Aden Körfezi’nde görev yapan uluslararası deniz gücüne katılmak üzere Marmaris Aksaz’daki deniz üssünden 1 Şubatta yola çıkacak.


  DP Gaziemir’den “ilâç gibi” kampanya

Demokrat Parti (DP) Gaziemir İlçe Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında yaşanan ilâç krizinde vatandaşın mağduriyetini engellemek için “Siz de Bir Yaraya Merhem Olun” adı altında kampanya başlattı.


  Başbuğ’un sözleri ikna edemedi

Samsun Güven Hukuk ve Tahkim Derneği Başkanı Av. Mehmet Salih Öztürk, Balyoz darbe planına ilişkin olarak Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un açıklamalarının kamuoyunu tatmin etmekten uzak olduğunu belirterek, “Bu plan ordu içindeki kişilerce yapılmış olsa dahi kurumsal olarak orduya mal edilemez. Asıl sorumluluk TSK’ya düşmektedir” dedi.


  ‘Camiye bomba’ aydınlatılsın

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Balyoz darbe planında camilerin olup olmadığı konusunda halkın aydınlatılması gerektiğini belirterek, “Çünkü özellikle camileri kim bu plana eklemişse açıklandığı zaman, halkımızı ciddî bir şekilde bu planın varlığından dolayı infiale götürebilecek bir yaklaşım olması gerektiğini herkesin bilmesi gerekir” dedi.


  Bahçeli: Genelkurmay’ın açıklamaları tatminkâr değil

MHP Genel Başkanı Bahçeli, son olarak kamuoyuna yansıyan ve doğruluğu konusunda birçok belirsizlik bulunan iddialarla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığının açıklamalarını tatminkâr bulmanın mümkün olmadığını söyledi.


  Karanlık senaryoların hepsi lânetlidir

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, “Hukuku çiğneyen her plan bir tehlikelidir.


  Türk Başkan önce ‘o adam’la görüştü

Makamına davet ettiği Büyükelçimizi aşağılayarak Türkiye'nin tepkisine yol açan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığına seçilen AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Ayalon, ilişkilerde dönem dönem zorluklar yaşansa da, önemli olanın iki ülkenin de barış ve istikrar isteyen tarafta bulunması olduğunu söyledi.


  Rıdvan Kaya: Başbuğ cunta faaliyetlerinden hicap duymalı

ÖZGÜR-DER Genel Başkanı Rıdvan Kaya, darbelerin konuşuluyor olmasından hicap duyduğunu belirten Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’u asıl cunta faailyetlerinden ötürü hicap duymaya çağırdı.


  Anayasa miadını doldurdu

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa’nın miadını doldurduğunu, son kullanım tarihinin geçtiğini ifade ederek, ‘’Bu Anayasa ile Türkiye’nin çağdaşlaşma, modernleşme, daha ileri bir demokrasi yolculuğuna çıkması mümkün değildir’’ dedi.


  Türkiye’nin ilâcı AB reformları

Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen, ABHaber’e yaptığı açıklamada Türkiye'nin AB yolunda ilerlerken yapacağı kanun değişiklikleriyle radikal düşünceli tüm çevreleri kendiliğinden bertaraf edeceğine inandığını söyledi. Vanhanen, Türkiye’deki son siyasi tartışmaların ilacının AB reformları olduğunu da ima etti.


  Üstad ehl-i sünnet imamı

Cübbelİ Ahmed Hoca olarak tanınan Ahmed Mahmud Ünlü Hoca, Moral Fm ve Lalegül Fm’de eş zamanlı verilen canlı yayın programında, Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri ve Risâle-i Nur’la ilgili bazı soruları cevapladı.


  Eğitim ve istihdam birlikte düşünülmeli

Gazİantep Valisi Süleyman Kamçı, eğitim ve istihdamı birlikte düşünmek ve harekete geçirmek gerektiğini belirtti.


  Yollar kapandı, hastalar kar üstü araçlarla taşındı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar ve tipi sebebiyle bin 261 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.


  Çeçen mültecilere yardım

İHH ekipleri Fenerbahçe, Ümraniye ve Beykoz mülteci kamplarında yaşayan 121 Çeçen aileye gıda kumanyası, et, un ve sıvı yağ dağıtımında bulundu.


  Soğuk havada zehir soludular

HABER merkezimize dün öğle saatlerine kadar ulaşan haberlere göre yurt genelinde son 24 saatte 85 kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi, 2 kişi vefat etti.


  3 kişinin cenazesi, toprağa verildi

KOCAELİ’NİN Gölcük ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 3 kişinin cenazesi, toprağa verildi.


  Yaban hayvanları için yem bırakılacak

YURDUN büyük bölümünü etkisi altına alan ağır kış şartları dolayısıyla Erzurum, Bursa, Edirne ve Kırklareli’nde, sokakta zor durumdaki hayvanlar barınaklarda bakım altına alınırken, yaban hayvanları için de yem bırakılıyor.


  Terk edilen bebekler anneye teslim edildi

KIRŞEHİR’DE geçen hafta Ankara-Kayseri kara yolunun kenarında bir battaniyeye sarılı olarak bırakılan ikiz bebekler, Sosyal Hizmetler uzmanının yaptığı görüşme sonucu anneleri Pınar A’ya verildi.


  Cezaevine esrarla girerken yakalandı

KONYA’DA iki yaşındaki bebeğiyle birlikte cezaevinde bulunan oğlunu ziyarete giden kadının üzerinde esrar ele geçirildi.


  65 aile hekimine ihtar çekildi

DENİZLİ İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Denizli'de aile hekimliği uygulamasının başladığı 2006’dan bugüne kadar, gelen şikâyetler sebebiyle 65 aile hekimine ihtar çe-kildiğini belirterek, 13’nün ise sözleşmelerini feshettiklerini açıkladı.


  Obezİteye vergİ frenİ

Kocaelİ Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Hatun, ABD’de şekerli içeceklerden alınan vergiye dikkat çekerek, ‘’Şişmanlığın giderek önem kazandığı bizim gibi ülkelerin de tartışmayı yakından izlemesi ve gerekli girişimleri başlatması gerekiyor’’ dedi.


  Narenciyeye pervaneli koruma

Çukurova yöresinde dün geceden itibaren etkili olan soğuk havaya karşı çiftçiler aldıkları çeşitli tedbirlerle ürünlerini korumaya çalışıyor.


  Güneş ışınlarıyla sudaki hidrojeni ayrıştırıp, enerji üretecekler

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hidrojen Teknolojileri Araştırma ve Uyulama Merkezi (HİTEM), Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak ve dünya bilimine ışık tutacak ‘’Güneş enerjisinden hidrojen sentezi için fotokatalitik yolla suyun ayrıştırılması’’ projesi başlattı.


  Şemsiye altında mangalla ısınma

ŞanlIurfa’nIn Siverek ilçesinde son günlerde yaşanan soğuk havalardan korunmak ve ısınmak için vatandaşlar farklı ısınma yöntemleri kullanıyorlar.


  Picasso’yu yırttı!

New York Modern Sanatlar Müzesini’nin ziyaretçilerinden biri, Pablo Picasso’nun ‘Actor’ tablosunun üzerine düşerek, eserin yırtılmasına sebep oldu.


  ‘Avatar’ın adı Çin’de bir dağa verildi

Çİn’İn güneyindeki Hunan eyaletinin Cangciacie şehrinde bir dağa, uçan dağları ve üç boyutlu animasyonlarıyla dünyada izlenme rekorları kıran “Avatar” filminin ismi verildi.


  Yangın merdiveniniz sırt çantanızda

Bursa’da faaliyet gösteren bir firma tarafından üretilen, portatif yangın merdiveni ‘’Tak&İn’’, yangın ve deprem gibi afetlerde mahsur kalan insanların binalardan kolaylıkla çıkışlarını sağlıyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl