02 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

TARİHÎ BİNALARA AYDINLATMA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescilli olan Pertev Mehmet Paşa Camii ve Orhan Camiini gece de görülebilmeleri için aydınlatacak.

Büyükşehir Belediyesi, kültürel mirasının gece aydınlatılmasını sağlayarak, gece turizmi oluşturmak amacıyla yeni bir çalışmanın temellerini atıyor. Büyükşehir bu kez kültürel değerlere ışık tutuyor. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihî Mekânlar ve Kent Estetiği Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından da onay aldı. Çalışmalara kısa süre içerisinde başlanacak. Mor ve kızıl ötesi ışığı yaymayan LED teknolojisi kullanılarak yapılacak çalışma, tarihi yapıya hiçbir zararı olmayıp aynı zamanda enerji tasarrufu sağlayacak.

02.02.2010


 

Risale-i Nur Hindistan’da

HİNDİSTAN’IN başkenti Yeni Delhi’de 19’cusu düzenlenen Dünya Kitap Fuarı’nda Bediüzzaman Said Nursî’nin Risale-i Nur külliyatı tanıtıldı. Türkiye’den fuara katılan yayınevi, Risale-i Nur külliyatının birçok dildeki çevirilerini tanıttı.

Hindistan Millî Eğitim Bakanı Kapil Sibhal’in açılışını yaptığı kitap fuarına 15 ülkeden 35 farklı yayınevi katıldı. Toplam 2 bin 400 kitap standının açıldığı fuara Yeni Delhililer büyük ilgi gösterdi. Bu yılki fuarda Hindistan’ın ilk başbakanı Jawaharlal Nehru’nun biyografisi, siyasî hayatı ve felsefesi ile alakalı 150 kitap okuyucuların beğenisine sunuldu. Fuara Türkiye’den katılan yayınevi ise önde gelen İslam âlimlerinden Bediüzzaman Said Nursî’nin Risale-i Nur külliyatının farklı dillerde yayınlanmış versiyonlarını okuyuculara tanıttı. Büyük ilgi gören stantta Hintçe ve Urduca risale örnekleri yer aldı.

Yayınevi temsilcisi ve Kültürler Arası Araştırma ve Dostluk Vakfı Başkan yardımcısı Şemseddin Türkan, Bediüzzaman Hazretleri’nin ifadeleri ile dünyanın manevi bir buhran yaşadığını kaydetti. Türkan, dünyanın dört bir yanında sosyal bilimcilerin toplumda yaşanan huzursuzluklara, intiharlara, AIDS gibi önü alınamayan hastalıklara çözüm bulamadığını, fakat İslâm toplumlarında bu tür felâketlerin iman ile çözüldüğünü belirtti. Risale-i Nurların bu tür zamanın felâketlerine reçeteler taşıdığına dikkat çeken Türkan, Risale-i Nurları dünyanın dört bir yanında fuarlarda tanıtmaya çalıştıklarını ve birçok dile çevirme gayretlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi. Avrupa gibi Batılı memleketlerde anti propagandaya rağmen İslâm’a karşı bir uyanışın olduğunu dile getiren Türkan, Batı’da Risale-i Nurların büyük ilgi gördüğünü aktardı. Şemseddin Türkan, Avrupa’da yapılan bir araştırmada bir yıl içerisinde bin 800 kilisenin kapandığının, buna mukabil 2 bin 500 cami ve mescit açıldığının ortaya çıktığını açıkladı. Aynı araştırmaya göre,10 ay içinde Avrupa’da 58 bin 135 kişinin İslâm’ı seçtiğinin ortaya çıktığını ifade etti.

02.02.2010


 

Amerikan gezi dergisinden İstanbul’a ödül

NEW YORK Tanıtma Ataşesi Nihan Bekar, ABD’de yayımlanan Global Traveler dergisinin okuyucularının İstanbul’a verdiği birincilik ödülünün önemli ve sevindirici olduğunu söyledi.

Nihan Bekar, Global Traveler dergisi okuyucularının İstanbul’u ‘’2009’un En İyi Uluslararası İş Kenti’’ dalında birinciliğe layık görmesiyle ilgili olarak bilgi verdi. İstanbul’un böyle önemli bir ödülü almasının kendilerini son derece sevindirdiğini ifade eden Bekar, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak özellikle kongre turizmine büyük önem verdiklerini anlattı. ABD pazarında da kongre turizmini geliştirmek istediklerini söyleyen Bekar, İstanbul’un geçen yıl çok önemli kongrelere evsahipliği yaptığını, örneğin IMF-Dünya Bankası toplantılarına 13 bin kişinin, Dünya Su Forumuna ise 30 bin kişinin katıldığını anımsattı.

‘’İstanbul’un böyle bir ödülü alması gerçekten hak ettiği değeri görmesi açısından çok önemli ve sevindirici’’ diyen Bekar, İstanbul’un ‘’Uluslararası Kongreler Birliği’nin’’ (International Congress and Convention Association-ICCA) verilerine göre de dünyada 15. kongre merkezi konumunda olduğunun altını çizdi. Türkiye’ye ABD’de verilen ödüllerin arttığına dikkat çeken Bekar, Times Meydanında başlattıkları reklam kampanyasının Amerika’nın prestijli reklam ödüllerinden ‘’Adrian Ödülü’’ne layık görüldüğünü hatırlattı. Turizm Ataşesi ‘’Çalışmalarımızla Türkiye’yi, özel turizm ürünleri sunan, kaliteli otelleriyle, servis sektörüyle, kongre kültür merkezleriyle ön plana çıkan bir turizm destinasyonu olarak ABD’de göz önünde tutmaya devam edeceğiz’’ dedi.

TÜRKİYE’YE GİDEN AMERİKALI

TURİSTLER İYİ EĞİTİMLİ

Bekar, Türkiye’ye giden turist sayısının 2009 yılında 27 milyona ulaştığını ve bunun içinde 670 bin Amerikalı turist olduğunu, 2008 yılına göre toplam turist sayısında da geçen yıl artış olduğunu söyledi. Amerika pazarında ekonomik kriz dolayısıyla yaşanan sıkıntılara rağmen, Türk turizm sektörünün güçlü bir şekilde ayakta kalabildiğini, hatta ilerleme kaydettiğini belirten Bekar, “Akdeniz çanağında Türkiye’ye rakip ülkelerin turizm sektörlerinde ise yüzde 10 ile 20 arasında düşüşler olduğunu” vurguladı.

Türkiye’nin ekonomik yönden tercih edilen bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Bekar, ‘’Amerikalı turist Türkiye’ye gittiğinde, harcadığı paranın karşılığını yüksek servis kalitesiyle almış oluyor’’ dedi. Türkiye’ye giden Amerikalı turistlerin iyi eğitimli, beğenileri yüksek, tarihe, kültüre ilgi duyan, yüksek gelir grubundan kişiler olduğunu vurgulayan Bekar, Amerikalılara Türkiye’yi, yüksek hizmet kalitesine sahip özel bir turizm cazibe merkezi olarak tanıttıklarını anlattı.

02.02.2010


 

Esad Coşan ve Mehmet Zahid Kotku anıldı

PROF. Dr. Mahmut Esad Cosan ve hocası Mehmet Zahid Kotku, İsveç’in başkenti Stockholm’de sevenleri tarafından anıldı.

Avustralya’da 2001 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ilim, fikir, gönül adamı Prof. Dr. Mahmut Esad Cosan, dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu gibi Stockholm’de de her yıl anılırken, geçen yıllardan farklı olarak bu sefer, hocası Mehmet Zahid Kotku ile birlikte anıldı. Konuşmalarda, gecenin anlam ve öneminin yanı sıra, Kotku ve Coşan’ın hayatlarından kesitler sunularak, özellikle eğitim ve çocuklara iyi örnek olmanın üzerinde duruldu. Yeni neslin eğitiminde “Hocanın nefesi, çocuğun hevesi ve babanın kesesi”nden oluşan bir saç ayağının olduğunu belirten eğitimci Ali İlhan: “İyi bir eğitimin yolu; aile, okul ve çevreden geçer. İşte Zahid Kotku Hazretleri, bu üç unsurun birleşmesine güzel bir örnektir” şeklinde konuştu.

02.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl