02 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Balyoz ‘deli saçması’ değil

EMEKLİ Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, ‘’Balyoz Darbe Planı’’ iddialarına ilişkin, geçmişte Samet Kuşçu adlı subayın yaptığı cunta ihbarı ve sonrasında yaşanan darbe olayını hatırlatarak, ‘’Bugün Balyoz Planı’na ‘deli saçması’ diyenler var.


SÖYLENENLER EN KISA ZAMANDA HAYATA GEÇİRİLSİN

Başbakan Erdoğan'ın “EMASYA protokolü gündemden çıkacak, ortadan kalkacak; Millî Güvenlik Siyaset Belgesi yenilenirken iç tehdit değerlendirmelerine y

Gemlik Fırkateyni Aksaz'dan yola çıktı

TCG Gemlik Fırkateyni, Aden Körfezi’nde görev yapan uluslararası deniz gücüne katılmak üzere Marmaris Aksaz’daki deniz üssünden yola çıktı.


  İşsizliğin azalması için KOBİ'lere destek sürmeli

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye’nin ana gündem maddesinin ekonomi olması gerektiğini, ekonomik istikrarın korunması, reel sektörün gelişmesi ve işsizliğin azalması için KOBİ’lere desteğin sürmesi gerektiğini söyledi.


  Engelli yakını olan memur daha az çalışacak

AİLESİNDE engelli bulunan ve bakmakla yükümlü olduğunu belgelendiren memura mesaisinde kolaylık sağlanması, nöbet ve vardiyalı çalışmadan muaf tutulması konusunda Başbakanlık tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşlarına talimat gönderildi.


  Özürlü istihdam etmeyene ceza verilsin

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, özürlü istihdamına ilişkin sınavın merkezi olarak yapılması ve kadro tahsis edildiği halde özürlü çalıştırmayan kamu kurum ve kuruluşlarına her özürlü için aylık bin 500 TL ceza kesilmesini öngören yasa teklifini hükümetin desteklemesi gerektiğini söyledi.


  Kayıt dışıyla mücadele için özel birim kuruldu

KAYIT dışı ekonomiyle mücadele edilmesi ve denetimlerin daha etkin hale getirilmesi için Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yeni bir birim oluşturuldu. Alınan bilgiye göre, GİB bünyesinde oluşturulan ‘’Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Müdürlüğü’’, kayıt dışı ekonominin kayda alınabilmesi ve politikaların üretilebilmesi için alınacak önlemlerin fayda maliyet analizlerini yapmak ve öneriler geliştirmekle görevli olacak.


  Erdoğan, Roman açılımına hazırlanıyor

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Roman vatandaşların temsilcileriyle Mart ayında bir araya geleceğini belirterek, ‘’Sayın Başbakan çalışmalar kapsamında hayata geçirilecek konuları açıklayacak’’ dedi.


  “Hiç kimse KKTC’yi darbe üssü yapamaz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını ilân eden Başbakan Derviş Eroğlu, Kıbrıs ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eroğlu, “Liderlere suikast planları terörist faaliyetlerdir; kimse darbe için KKTC’yi üs olarak kullanamaz” dedi. Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda kapsamlı çözüm müzakerelerinin devam edeceğini belirten Eroğlu, Türkiye’deki darbe planlarını da ‘terörist faaliyetler’ olarak adlandırdı.


  Acil bir çözüme ihtiyacımız var

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, zamanın çözümün aleyhine işlediğini ifade ederek, “Acil bir çözüme ihtiyacımız var” dedi.


  Albay Gençoğlu göreve başladı

Ergenekon soruşturması kapsamında 27 Ocak’ta gözaltına alınıp Erzurum’daki 14 saatlik sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Eskişehir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, göreve başladı.


  Ocak ayı ihracatı, yüzde 12,52 arttı

Türkİye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, ocak ayında ihracat, 2009 yılının aynı ayına göre yüzde 12,52 artışla 7 milyar 912 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.


  İTO’ya göre fiyatlar arttı

İstanbul’da 2010 yılı Ocak ayında perakende fiyatlar yüzde 2,59, toptan fiyatlar yüzde 2,31 oranında artış gösterdi.


  TÜRKSAT’dan iki yeni kampanya

Türksat A.Ş Kablo Tv altyapısı üzerinden verdiği gerçek geniş bant internet erişimi Uydunet ile dijital TV platformu Teledünya hizmetlerinde iki yeni kampanya başlattı.


  TTK’da özelleştirilen işler verim sağladı

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) özel sektöre devredilen kömür yıkama işinde verim yüzde 70’lere ulaştı, açılan galerilerle 97 milyon ton kömür rezervi üretime hazır hale geldi.


  Kapusuz: Anayasa mutlaka değişmeli

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, anayasanın mutlaka değişmesi gerektiğini söyledi.Salih Kapusuz, Çanakkale Girişimci İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (ÇAGİAD) tarafından Truva Otel’de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, “Üzülerek ifade edeyim ki bugün ihtilal döneminin ürünü bir anayasa ile karşı karşıyayız. Bu anayasa bu ülkeyi taşıyamıyor, tartamıyor.


  Hurda araçlar trafikten çekilsin

Türkİye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Otomotiv Meclisi Üyesi Sami Nacaroğlu, küresel ısınmaya karşı alınacak önlemleri içeren uluslararası Kyoto Sözleşmesi’ni imzalayan Türkiye’nin artık hurda araçları trafikten çekmesi gerektiğini söyledi.


  Teröre bugüne kadar 300 milyar dolar gitti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ‘’Demokratik Açılım’’ çalışmalarına ilişkin, ‘’Sadece terör sorununu değil, ülkedeki demokratik sorunların tamamını çözmeyi amaçlayan projenin halkımızın desteğiyle hayata geçeceğinden eminiz’’ dedi.


  Başörtüsü zulmü devam ediyor

Marmara Üniversitesi misafirhanesinde rezervasyon yaptıran Çınar ailesi, kalmak için gittiklerinde başörtüsü taktıkları gerekçesiyle içeri alınmadı. Kışın ortasında sokakta kalan Çınar ailesi, üniversite hakkında dâvâ açmaya hazırlanıyor. Resepsiyon görevlisi ise uygulama konusunda Marmara Üniversitesi Rektörünün sözlü talimatı bulunduğunu söyledi.


  Doğu, Karadenİz’e tünellerle açIlacak

Doğu Anadolu Bölgesinden Karadeniz’e en kolay ve en güvenli çıkmak için Karayolları üç tünelle denizi görmeyi hedefliyor.


  Başkentin suyu temiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, başkentin içme suyunun kentin dört bir yanından alınan numunelerle her gün kontrol edildiğini belirterek, ‘’Başkentliler içme suyunu güven içinde tüketebilir’’ dedi.


  Yavuz Selim Camii ibadete açıldı

3 yIlda 21 milyon lira harcanarak restore edilen Yavuz Sultan Selim Camii’nin açılışı için tören düzenlendi.


  Ceyhan’da kaza: 3 ölü

Adana’nIn Ceyhan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.


  Lodostan 70 kişi zehirlendi

Saattekİ hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan lodos yine zehirlenmeleri beraberinde getirdi.


  Doğalgaza bu ay zam yok

Doğalgaza şubat ayında da zam yapılmayacağı bildirildi. Bursagaz Müşteri Hizmetleri Müdürü Osman Kipoğlu, doğalgazın en ekonomik yakıt olma özelliğini koruduğunu, şubat ayında da doğalgaza herhangi bir zam yapılmadığını belirtti.


  Ağaç kesimine güneşli tedbir

Ordu’da orman köylerindeki ağaç kesimini azaltmak, orman envali ile ısınmayı önlemek, ormanlardan yapılan kaçak kesimlerin önüne geçmek, ekolojik dengeyi korumak amacıyla yöredeki orman köylüsünün evine ‘güneş enerjisiyle ısınma sistemi’nin kurulmasına devam ediliyor.


  Şehir çöplüğü, yoksul çocukların oyun ve barınma alanı oldu

Ağrı’nın Patnos ilçesine 5 kilometre mesafedeki şehir çöplüğü, bazı yoksul ailelerin çocuklarının hayat alanı haline geldi.


  Çöpçülere güvenlik eğitimi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi temizlik personeli şehir güvenliği konusunda bilgilendirildi.


  Buluşuyla tamircileri rahatlattı

SAMSUN’UN Alaçam ilçesinde Sanayi Sitesi’nde motosiklet tamirciliği yapan Selçuk Elibol (26), bir ilke imza attı.


  SİVAS 4.7 İLE SALLANDI

SİVAS’IN Divriği ilçesinde 4.7 büyüklüğünde orta şiddetli deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 06.01’de merkez üssü Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Sincan beldesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


  Bu reklamlar kaldırılmalı


  Çam ormanlarımız kuruma tehlikesi ile karşı karşıya

TÜKETİCİLER Birliği Antalya Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Haluk Atasoy; “Çam ormanlarımız kuruma tehlikesi ile karşı karşıya” dedi.


  Üniversite kampüsüne bitki geni serası kurulacak

PAMUKKALE Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Denizli’nin bölgesel sebze ve meyve genlerini korumak ve çoklu üretim yapabilmek için üniversite kampüsüne ‘’bitki geni serası’’ kuracaklarını bildirdi.


  Donan göl üzerinde kaydılar

DOĞU Anadolu Bölgesini etkisi altına alan soğuk hava, Van’daki bazı göletleri dondurdu.


  Burkayı yasaklamak insan haklarına aykırı

İnsan Hakları İzleme Komitesi, Fransa’nın burkayı yasaklama çabalarını Müslüman kadınların haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle ağır şekilde eleştirdi. Komite, bu hareketin ülkedeki Müslüman toplumunu rencide edeceğinin altını çizdi.


  Sulak alanlar yok oluyor!

MİLLÎ Parklar Genel Müdürlüğü verilerine göre, sulak alanlar bakımından bulunduğu coğrafyanın en önemli ülkelerinden biri olan Türkiye’de toplam 2 milyon 206 bin 835 hektar sulak alan bulunuyor. Bu alanlar arasında Sultan Sazlığı, Seyfe Gölü, Burdur Gölü, Manyas Kuş Gölü, Göksu Deltası, Akyatan Lagünü, Kızılırmak Deltası, Uluabat Gölü, Gediz Deltası, Meke Maarı, Kızören Obruğu ve Yumurtalık Lagünü öne çıkıyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl