02 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Türk futbolu nereye gidiyor?

TÜRKİYE profesyonel futbol liglerinde yer alan birçok kulüp maddi sıkıntılarla boğuşurken, kimisi parasızlıktan sahasındaki maça çıkamıyor, bazılarına ise yönetici bulunamıyor.

Turkcell Süper Lig'in değeri her geçen sezon artarken, özellikle Futbol Federasyonu'nun ''Medya Hakları İhalesi''nin ardından kulüplerin yayın gelirlerinde dikkate değer artış yaşandı. Turkcell Süper Lig, yayın gelirlerinde Avrupa'nın hatırı sayılır ilk 5 ligi arasına girmeyi başardı. Profesyonel liglerin ''süper''indeki değer artışına karşılık, TFF 2. ve TFF 3. Lig'deki kulüpler ise takımların giderlerini karşılamakta zorlanıyor. Bank Asya 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de yer alan birçok takım, son yıllarda kulübe gelir kaynağı bulmakta zorlanıyor. Kulüplerin en büyük gelirleri arasında ''İddaa'' katılım payları olmasına karşılık, birçok kulübün bütçesinden daha büyük rakamlarda sigorta, vergi, temlik, transfer ve tescilden oluşan borcu bulunuyor. Liglerde bazı kulüpler transfer ettiği futbolculara Futbol Federasyonu'na olan borcu nedeniyle lisans çıkaramıyor.

Bir dönem Süper Lig'de mücadele eden ve Türk futboluna Hakan Şükür, Tuncay Şanlı, Oğuz Çetin gibi isimleri kazandırarak ''futbolcu fabrikası'' olarak adlandırılan Sakaryaspor, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın desteğini gören Malatyaspor, sanayinin kalbindeki Kocaelispor gibi takımlar, bugün borçlarından kurtulmanın yollarını arıyor. TFF 2. Lig 1. Klasman Grubu takımlarından Sakaryaspor, yaklaşık 20 milyon liralık borcuyla ''çıkmazları'' oynarken, TFF 2. Lig 4. Klasman Grubu ekiplerinden Malatyaspor ise 30 milyon liralık borcuyla adeta kaldırılmayı bekleyen bir ''cenaze'' gibi ortada duruyor.

Son olarak 2. Lig 4. Klasman Grubu'nda mücadele eden Mardinspor, yapılan kongrede talip çıkmaması üzerine kayyuma kalırken, kulübün yaklaşık bir milyon liralık borcu bulunuyor. Öte yandan yaklaşık 10 milyon lira borcu bulunan TFF 2. Lig 3. Klasman Grubu'nda yer alan Erzurumspor, mali sıkıntıları nedeniyle geçen hafta deplasmandaki Pursaklarspor maçına gidemezken, dün de sahasındaki Karsspor maçına çıkmadı. Kocaelispor 15 milyon liralık borcuyla lige tutunma mücadelesi verirken, Orduspor, Mersin İdmanyurdu ve Konyaspor gibi takımlar da borçlara çözüm arayan takımlar arasında görülüyor.

02.02.2010


 

Semih 105 gün sonra ağları sarstı

SİVASSPOR karşısında 2 gole imza ata Semih Şentürk, takımdaki eksiklikleri hissettirmeme düşüncesiyle oynadıklarını söyledi. Semih, "Sivas'a eksiklerle gelmiştik ama sonuçta kalan oyuncular; bizler, Fenerbahçe'nin oyuncusuyuz ve eksikliği hissettirmemiz gerekiyordu.

Maçın genelinde iyi olan taraf bizdik. İlk yarıdaki fırsatları değerlendirseydik, oyunu baştan koparırdık. Devre arası hocamızın verdiği taktiklerle ikinci yarıda güzel goller bulup, 3 puanla ayrıldık. Gol atmak mutluluk verici tabii. 105 gün sonra golle tanıştım, mutlu oldum. İlk golde Selçuk iyi bir pas verdi. İkinci golden önce Deniz ağabeyle göz göze geldik. Çok güzel bir pas attı ve o pası değerlendirdim. Ligin ikinci yarısında az deplasmanımız var. Deplasman maçlarından galibiyetle ayrılmalıyız" dedi.

UĞUR BORAL: HERKES BENA YARDIMCI OLDU

SİVASSPOR önünde başarılı futbolunu attığı 2 golle süsleyen Uğur Boral, oynamadığı dönemlerde üzüldüğü, kızdığı, hatta küstüğü zamanlar olduğunu; bu dönemlerde arkadaşlarının, yöneticilerinin ve başkan Aziz Yıldırım'ın kendisine yardımcı olduğunu söyledi. Attığı gollerden sonra maçı tribünden izleyen oda arkadaşı Emre Belözoğlu'na selam verdiğini ve Emre ile çok iyi bir arkadaşlığı bulunduğunu söyleyen Uğur Boral, "Emre ile aynı odada kalıyoruz. Onunla futbol adına, takım adına, hayat adına uzun uzun konuşuyoruz. Emre banal, basit bir insan değil. Sağlıklı düşünceleri kafa yapıma da uyuyor. Aramızda güzel muhabbetler geçiyor" diye konuştu. Oynamadığı zamanlar üzüldüğünü belirten Uğur Boral, "Şimdi ben burada 'Oynamasam da çalışmaya devam ettim, çalıştım ve 2 de gol attım' gibi klişe laflar söylersem, yalan söylemiş olurum. Üzüldüğüm, kızdığım, küstüğüm zamanlar oldu. Ama bir şekilde aileniz ve sevdiğiniz oyuncular için devam etmelisiniz" diye konuştu.

02.02.2010


 

Kewell'dan Arda'ya tavsiye

GALATASARAY'IN Avustralyalı futbolcusu Harry Kewell, Galatasaray'ın kendisi için adeta yeniden bir doğuş olduğunu söyledi.

Kewell, Futbol Federasyonu'nun yayın organında yer alan röportajında, Türkiye'ye gelmeden önce bazı çekincelerinin olduğunu belirterek, ''Hatta menajerim ilk teklifi söylediğinde çekinmiştim ancak Galatasaray benimle şartsız ilgilendi ve ailemle de konuşarak buraya gelmenin doğru olacağına karar verdik. Geldiğimde havalimanında muhteşem bir kalabalık vardı. İlk hissettiklerim bu durumun fantastik olması ve beni pozitif anlamda çok sarsmasıydı. Çok keyif aldığımı söylemeliyim. Türkiye'de olduğum ilk günden bu yana zaten her şeyden çok keyif alıyorum. Bu yoğun karşılama şekli ve diğer hiçbir bir konuda, hiçbir şikayetim yok. Benim için adeta yeniden bir doğuş oldu. Onların bu sevgisi sizde büyük bir şevk yapıyor'' diye konuştu.

EN İYİ OLMAK İSTİYORSAN..

Avustralyalı futbolcu, Arda'nın yurt dışına gidip gitmemesi ile ilgili fikrini belirtmeyeceğini belirterek, bunu söylemesinin taraftarlar açısından tehlikeli bir konu olduğu yolunda espri yaptı. Arda'nın, kariyerinin dönüm noktası olabilecek dönemlerinden birini yaşadığını anlatan Kewell, ''Ancak şunu söylemem gerekiyor; eğer kendinizi en iyilerle kıyaslamak istiyorsanız, en iyiler arasında olmak istiyorsanız, oralara gitmeniz gerekiyor. İngiltere, İspanya ya da İtalya'da kendinize şans tanımanız gerekiyor'' diyerek dolaylı tavsiyede bulundu.

TÜRKİYE'DE FUTBOL KİŞİSEL

Kewell, Lucas Neill'in en iyi arkadaşlarından biri olduğunu ifade ederek, ''Buraya gelmesine çok sevindim. Beni aradığında da buraya gelmesinin harika olacağını söylemiştim. Eminim takıma da çok yararlı olacaktır. Zaten kariyeri boyunca kalitesini ispat etmiş, tecrübeli bir savunmacı. Çok yönlü bir futbolcu'' diye konuştu. Türkiye'de futbolun profesyonel yönünün bulunduğunu dile getiren Avustralyalı yıldız, ancak futbolun burada biraz daha kişisel algılandığını belirtti.

02.02.2010


 

Kayserispor'un Makukula’sı var

Kayserispor zor bir deplasman olan Gaziantep'te galip gelerek zirve yarışında iddialı olduğunu göstermiş oldu.Maçın öncesinde bir çok talihsizlikler yaşanmasına rağmen bu galibiyet umut vericiydi. Middlesbrough'dan transfer edilen Shawky'nin antremanda sakatlanarak maçkadrosundan çıkarılması büyük handikaptı.

Mısırlı'yı geçtiğimiz hafta Gençerbirliği karşısında ilk defa izlemiş ve olumlu not vermiştik. Maçtan önce Tolunay Kafkas Toledo'nun sakatlığının uzadığını hatta futbol hayatının bitebileceğini açıklaması sarı kırmızılılar için ayrı bir talihsizlikti. Gol makinası Makukula attığı golle adeta gemisini kurtaran kaptan oldu. Hatırlarsanız UEFA'nın manşetten duyurduğu haberde de Makakula'nın golcülüğü övülmüş, Portekiz milli takımına göz kırptığı yazılmıştı. Gaziantep maçının genel değerlendirmesini yapacak olursak; Kayserispor'lu futbolcuların zirveye oynamanın verdiği özgüvenle zorluk derecesi hayli yüksek olan bir deplasmanda maçı kopardıklarını gördük. Cangele oynadığı güzel oyununu yine asistle süslemesini bildi. Orta sahada rakibe baskı kurulup topa hakimiyet sağlandığında Kayserispor'u organize görebiliyoruz. Bu maçta da topun Kayserispor'da olduğu zamanlar Gaziantep takımı oldukça zor anlar yaşadı. Gaziantep karşısında Kayserispor'un en önemli artısı kaleci Souleymanou'un Afrika kupasından dönerek maça yetişmesi oldu. Kayserispor kalesine tekrar güven gelmiş oldu. Haftaya Kayseri Kadir Has'da Galatasay'ı ağırlayacak. Cimbom karşısında alınacak bir galibiyet zirve yarışı için çok önemli. Taraftar desteğini arkasına alacak bir Kayserispor bu maçtan yüzünün akıyla çıkabilir. Temennimiz bu önemli maçın öncesinde talihsizliklerin Kayserispor'dan uzak durması yönünde.

Efe Kırmızı [email protected]

02.02.2010


 

Demirören: Birlikte zorlukları aşacağız

BEŞİKTAŞ'TA Yıldırım Demirören 3. defa başkanlığa seçildi.

Akatlar BJK Cola Turka Arene'da yapılan Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısında mevcut başkan Demirören, 4506 oy alarak üçüncü kez Beşiktaş Kulubü Başkanı oldu. Diğer başkan adayı Murat Aksu ise 2837 oy aldı. Demirören, camiayı birlik beraberliğe davet ederek, zorlukları birlikte aşacaklarını söyledi. Demirören, ''Beşiktaş, tarihinde çok önemli bir virajı geçti. Bugün bana oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Güven tazelediler. Artık tek bir görev kaldı; seçilen başkanın, yönetim kurulunun arkasında birleşmek. Bizler herkesi davet ediyoruz, birlikte zorlukları aşacağımıza inanıyoruz'' diye konuştu.

02.02.2010


 

Hidayet Türkoğlu hastanelik oldu

NBA'DE Toronto Raptors'ın sahasında Indiana Pacers'ı 117-102 yendiği maçta, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, yüzüne aldığı dirsek darbesi nedeniyle 1 dakika sonra oyundan çıktı.

Air Canada Center'daki maça ilk 5'te başlayan Türkoğlu, daha maçın birinci dakikasında rakip takım oyuncusu Mike Dunleavy'nin dirsek darbesiyle oyundan çıktı. Tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan milli basketbolcunun sağ göz çukurunda çatlak olduğu ve bir süre maskeyle oynayacağı belirtildi.

02.02.2010


 

Ziraat Kupasında hakemler açıklandı

Zıraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçlarında görev yapacak hakemler açıklandı.

Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanan ve 3-4 Şubat tarihlerinde oynanacak çeyrek final meçlarında görev yapacak hakemler şöyle: 3 Şubat Çarşamba: 17.00 İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Trabzonspor: Özgür Yankaya 20.00 Antalyaspor-Galatasaray: Bülent Yıldırım. 4 Şubat Perşembe: 17.00 Manisaspor-Denizlispor: Fırat Aydınus, 20.00 Fenerbahçe-Bursaspor: Hüseyin Göçek.

02.02.2010


 

Zirve yarışında fire veren yok

Turkcell Süper Lig'de 19. hafta maçları tamamlanırken, Sivasspor'u 5-1 yenen Fenerbahçe, liderliğini sürdürdü. Ligin 19. haftasının son maçında, Galatasaray, Denizlispor'u deplasmanda 2-1 yendi.

Sarı-kırmızılılar, 19. dakikada Arda'nın attığı golle 1-0 öne geçerken, Denizlispor 54. dakikada Engin'in attığı golle skoru 1-1 yaptı. Galatasaray'ın yeni transferi Jo, maçın 61. dakikasında attığı golle yeni takımını galibiyete götüren isim oldu.

Sivasspor ile gündüz deplasmanda yaptığı maçı 5-1 kazanan Fenerbahçe'nin golleri, 30 ve 55. dakikalarda Semih'ten, 66 ve 70. dakikalarda Uğur Boral'dan, 84. dakikada da Gökhan Gönül'den geldi. Ev sahibi Sivasspor'un tek golünü ise 37. dakikada Mehmet Yıldız kaydetti. Fenerbahçe bu sonuçla 43 puanla ligdeki liderliğini sürdürdü, 1 puan geride yer alan Galatasaray ikinci, Eskişehirspor'u sahasında 3-1 yenen ve 1 maç eksiği bulunan Bursaspor da 38 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Beşiktaş deplasmanda Antalyaspor'u 1-0, Trabzonspor ise Diyarbakırspor'u 2-1 yenerek zirve yarışını sürdürdü. Gaziantepspor, konuk ettiği Kayserispor'a tek golle 1 - 0 yenilirken sıkıntılı bölgeden uzaklaşamadı. Diğer karşılaşmasında ise Manisaspor, ara transfer döneminin hızlı ekibi Ankaragücü'nü konuk etti. Mücadrele golsüz berabere tamamlandı. Oynanan 8 karşılaşmada toplam 24 gol atılırken, 2 maçta ev sahibi takım sahadan galibiyetle ayrıldı. 5 deplasman takımı sahadan 3 puanla ayrılırken, 1 karşılaşma da ise takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

02.02.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Gençlerbirliği - Ankaraspor : 3 - 0 (Hükmen)

Antalyaspor - Beşiktaş : 0 - 1

İstanbul Büyükşehir Bld. - Kasımpaşa : 4 - 2

Diyarbakırspor - Trabzonspor : 1 - 2

Gaziantepspor - Kayserispor : 0 - 1

Manisaspor - Ankaragücü : 0 - 0

Bursaspor - Eskişehirspor : 3 - 1

Sivasspor - Fenerbahçe : 1 - 5

Denizlispor - Galatasaray : 1 - 2

02.02.2010


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında, Kayserisporlu Makukula, 15 golle liderliğini sürdürüyor. Bu futbolcuyu 9'ar golle Galatasaraylı Kewell ve Gaziantepsporlu Souza izliyor. 8'er gol atan futbolcular ise Trabzonsporlu Colman ve Fenerbahçeli Güiza. Fenerbahçeli Alex, Beşiktaşlı Bobo, Kasımpaşalı Moritz ve Galatasaraylı Nonda'nın da 7'şer golü bulunuyor.

02.02.2010


 

HAFTANIN KARMASI

Süleymanou (Kayseri), Ali Tandoğan (Bursa), İbrahim Toraman (Beşiktaş), Koray (Ankaragücü), Ozan (Bursa), İskender (İstanbul Büyükşehir), Engin (Trabzon), Arda Turan (Galatasaray), Semih (Fenerbahçe), Makukula (Kayseri), Uğur Boral (Fenerbahçe).

02.02.2010


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Semih (Fenerbahçe)

02.02.2010


 

HAFTANIN HAKEMİ

Bünyamin Gezer

(Bursaspor - Eskişehirspor)

02.02.2010


 

HAFTANIN TAKIMI

FENERBAHÇE

02.02.2010


 

20. HAFTANIN PROGRAMI

5 Şubat Cuma: 20.00 Beşiktaş-Gençlerbirliği.

6 Şubat Cumartesi: Eskişehirspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kayserispor-Galatasaray.

7 Şubat Pazar: Kasımpaşa-Antalyaspor, Sivasspor-Denizlispor, Ankaragücü-Bursaspor, Trabzonspor-Manisaspor, Fenerbahçe-Diyarbakırspor.

02.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl