03 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Reijkaard bir marka

Yeni transferleriyle devre arasının en çok sivrilen takımı G.Saray'dı. Ne varki, transferdeki popüleratiyi oynanan futbolda göremiyoruz. Denizli karşısında, maçı kazanmasına rağmen G.Saray çok zorlandı. Denizlispor'un kollektif oyunu örnek niteliğindeydi. Eğer sezon başından beri bu oyunu oynayabilmiş olsalardı, puan cetvelinin ilk 10'u içinde olurlardı.

Reijkaard'ın gelmesi, G.Saray'ın marka değerini yükseltti. Transferlerin gerçekleşmesinde, Reijkaard isminin önemini gördük. Gelen oyuncuların birinci tercih sebebi olarak onu göstermeleri, Reijkaard markasının ne olduğunu daha iyi anlatıyor. Gerçektende Neill, Jo ve Do Santos kaliteli isimler. Örneğin Neill'in transferi için G.Saray daha önce de transfer girişiminde bulunmuştu ve netice alamamıştı. Bu tip gelişmeler ülkemiz futbolu için sevindirici. Artık 3. sınıf yerine birinci sınıf transferler yaparsak, futbolumuza artı katkılar sağlamış olacağız.

Bütün bunlar güzel de, işin meyvesi olan kısmı sahada oynanan futbol tabi ki. Benim eleştirim bugüne ait değil. G.Saray ligin başındaki temposunu ligin ilerleyen haftalarında kaybetti. Ve hâlâ toparlamış değil. Ligin dibindeki Denizlispor'a karşı kazanırken dahi, tabiri caizse taraftarına kızamık çıkarttı. Son dakikalarda puan kaybedilen maçların fazlalığı G.Saray'ın takım olma yolundaki eksikliğini gösteriyor. Bundan sonraki süreçte Reijkaard'ın G.Saray'ı, hangi kıvama getireceği gerçekten merak konusu.

Yeni transferler etkili oyuncular. Ama bu arada sakat olan önemli oyuncular da var. Kewell'in sakatlanması G.Saray'ın en büyük eksiği. Baroş' un sakatlanmasında sonra forvetteki yükü o çekti. Jo ve Santos forvetteki eksikliğe bakalım ne kadar ilaç olacaklar. Netice itibariyle G.Saray oyun kalitesini yükseltmesi gerekiyor. Çünkü lig ve Avrupa kupasındaki varlığı Şubat ve Mart aylarındaki performansıyla yakından alakalı..

SAİD OKUR [email protected].

03.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ara transferde kim, kimi aldı?

  47 YAŞINDA KALEYE GEÇTİ

  GÖZLER KUPAYA ÇEVRİLDİ

  EURO 2012 kurâsına 2. torbadan giriyoruz

  ATLETİZMDE CEZA YAĞMURU

  Reijkaard bir marka

  Efes, Top 16'da İtalyan Siena'yı konuk ediyor

  Mehmet Okur'dan 11 sayı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl