03 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

EMASYA’nın AB’de yeri yok

Yunanistan'daki Avrupa ve Dış Politika Vakfı (ELİAMEP) Genel Müdürü Thanos Dokos, darbe planlarına dayanak gösterilen Emniyet-Asayiş-Yardımlaşma (EMASYA) Protokolü ve benzeri bir uygulamanın Avrupa Birliği ülkelerinde bulunmadığını söyledi. Dokos, "Silâhlı kuvvetlerin, kendi alanı dışında tatbikatlar v.s. gibi herhangi bir hareket, girişim ve sorumluluk için hükümetin onayını alması gerekir” diye konuştu.


EMASYA protokolünün kaldırılması hükümetin işi

CUMHURBAŞKANI Gül, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nde yapılabilecek olası bir değişiklikle ilgili konuştu.

MGK internet sitesinde sorulara cevap verdi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın değişeceğini açıkladığı Millî Güvenlik Siyaset Belgesi’nde Türkiye’ye yönelik dış ve iç tehditler tanımlanıyor.


  “Ekonomide bozulma 367 kriziyle başladı”

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye’nin küresel finansal krizden en az etkilenen ülkeler arasında yer aldığını söyledi.


  Oğuz Çelikkol, İsrail’den ayrılıyor

TÜRKİYE'NİN Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’un, ‘alçak koltuk’ krizinin ardından İsrail’den ayrılmak istediği öne sürüldü.


  Kuzu: EMASYA’nın hukukî değeri yok

BALYOZ darbe planında dönemin 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın yapağı eylemlere dayanak teşkil eden 28 Şubat’ın ürünü EMASYA Protokolü ile ilgili tartışmalar devam ediyor.


  EMASYA protokolü ile millî irade geri alındı

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, millî iradenin Amasya protokolü ile tanındığını, EMASYA ile geri alındığını savundu.


  Demirtaş ve Kışanak BDP’ye eş başkan seçildi

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) 1. Olağanüstü Kongresi’nde yapılan seçimlerde Eş Başkanlığa Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak seçildi.


  Sağlıkçı eğitim hakkı istiyor

KAMUDA önlisans ve lisans tamamlama hakkı bekleyen memurlar arasında sağlık çalışanları başı çekiyor. 2009 yılında ebe, hemşire ve sağlık memurları lisans tamamlama eğitimlerine başladı.


  O belgeyi siviller hazırlamalı

Bilgi Üniversitesinden Hale Akay Milli Güvenlik Siyaset Belgesinde değişiklik yapacaklarını açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın belgeyi Meclisin ve halkın denetimine açması gerektiğini söyledi. Bu belgenin olmaması halinde TSK’nin daha kontrolsüz bir durumda olacağını ifade eden Akay, belgenin siviller tarafından hazırlanması, vatandaş istihbaratlarını kıstas almaması ve en önemlisi de halka açık olması gerektiğinin altını çizdi.


  EMASYA, iç güvenlik sistemini askerîleştirmiştir

Türkİye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), ‘Balyoz Harekatı Darbe Planı’ iddialarıyla gündeme gelen EMASYA protokolünde demokratik standartların yeterince gözetilmediğini vurguladı.


  Tuncel, mülakat sınavına girdi

Tekİrdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevinde bulunan Hrant Dink davasının tutuklu sanıklarından Erhan Tuncel, Adalet Bakanlığınca açılan infaz koruma memurluğu için mülakat sınavına girdi.


  Türk-Filistin iş konseyi toplandı

Fılıstın-Türk İş Konseyi Başkanı Kemal Hassouneh, Türk hükümetiyle teknolojik sanayi bölgesi kurulması konusunda anlaşmaya varıldığını ve El Halil’de 170 dönümlük arazinin tahsis edildiğini belirterek, ‘’Bu projeyi hayata geçirmek için ilgi bekliyoruz’’ dedi.


  Darbe planları iddia dahi olsa araştırılmalı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, darbe planlarının iddia dahi olsa araştırılması gerektiğini söyledi.


  Kutlu: Balyoz oyunsa, 12 Eylül de oyundur

TBMM Meclis İdare Amiri ve AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, ‘’Balyoz oyunsa, 12 Eylül de oyundur’’dedi.


  Erdoğan, Bölükbaşı'dan tazminat kazandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir konferansta yaptığı konuşmada, ‘’kişilik haklarına saldırıda bulunduğu’’ gerekçesiyle açtığı davada, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı’dan 10 bin TL manevi tazminat kazandı.


  Köse: İftiraları lânetliyoruz

Denİzlİ İl Müftüsü Mehmet Köse, Denizli Tabip Odası’nın “Ilımlı İslâm ve Bilim” adlı konferansında, İslâm dini ve Hz. Muhammed (asm) ile ilgili yakışıksız değerlendirmelerde bulunanları lânetlediklerini söyledi.


  “İHL’LİLER BARIŞA DOĞRU KOŞMAYA DEVAM EDECEK”

ÖNDER İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği’nin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ndeki İmam-Hatip Liseleri’nde okuyan başarılı öğrencilere yönelik düzenlediği “Kültürde birlik” gezisi programı yapılan geceyle sona erdi.


  Eğitim-öğretim sistemi gözden geçirilmeli

Türkİye Özel Okullar Birliği Derneği yayınladığı bildirgede, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen eğitim-öğretim çalışmalarının yenilmesi gerektiği bildirildi.


  Üniversite sınavında ilk 10’a giren öğrenciye otomobil

Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite sınavında ilk 10’a girecek şehirde öğrenim gören öğrencileri otomobille, ilk bine girenleri ise dizüstü bilgisayarla ödüllendirecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin motivasyonuna katkı sağlamak için bir kampanya düzenlediklerini belirtti.


  Üst Lâleli yayalaştırılıyor

Fatİh’te Aksaray’dan Beyazıt’a çıkan Ordu Caddesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Vezneciler’e uzanan Şehzadebaşı Caddesi arasında kalan ve ‘’Üst Laleli’’ olarak adlandırılan bölge araç trafiğine kapatılacak.


  Bursa’da ev ve işyerlerini su bastı

Bursa’da, etkili olan sağanak sebebiyle Alacahırka Deresi taştı. Alınan bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Alacahırka Mahallesi Kireç Ocakları mevkisindeki Alacahırka Deresi, önceki geceden itibaren etkili olan sağanak yüzünden taştı.


  Soğuklarda hayvanlara yiyecek takviyesi yapın

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme ve Islahı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birol Dağ, soğuk kış günlerinde hayvanlara yiyecek takviyesi yapılması gerektiğini bildirdi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl