04 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

RİSALE-İ NUR GENÇLİK ŞÖLENİNE HAZIR OLUN

Risale-i Nur Enstitüsü, Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yılı olması sebebiyle, “1. Ulusal Risale-i Nur Gençlik Şöleni” gerçekleştirecek.

RİSALE-İ Nur Enstitüsü, Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 50. yılı olması sebebiyle, “1. Ulusal Risale-i Nur Gençlik Şöleni” gerçekleştirecek. “Her asırda İslâmiyet’in kemaliyle yaşanabildiğinin ispatı olan, sefahat ve dalâletlerin tazyikine rağmen sünnet-i seniyyeyi ihya eden, hakaik-ı imaniye ve İslâmiyenin güzelliklerini hayatlarıyla gösteren gençlerimizi bir araya getirmek” amacıyla, geleneksel hale getirilerek gerçekleştirilecek şölen, oldukça zengin bir faaliyet programına sahip. Şölen, başta ülkemiz olmak üzere, İslâm âlemine ve bütün dünyaya Bediüzzaman Said Nursî dâvâsını anlatma, yeni neslin nazarlarını, Risâle-i Nur vasıtasıyla iman hakikatlerine yöneltme, Bediüzzaman’ın müjdesine mazhar olmuş nesl-i atiyi bir araya getirip şahs-ı maneviyi hissetmelerini sağlama, vefatının 50. yılında “elli yıl” sonraki gençliğe Bediüzzaman’ı, hizmetlerini ve gayelerini anlatma fırsatı olarak görülüyor.

Genç Yaklışım Dergisi ana sponsorluğunda, 16 Mayıs 2010 tarihinde Ankara Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezinde düzenlenecek şölenin organizasyonunu Risale-i Nur Enstitüsü yapıyor. Muhtevası “Kur’ân Medeniyeti ve Gençlik” olan, 10-12 kişilik gruplardan müteşekkil 6 masadan oluşacak 1. Ulusal Risale-i Nur Gençlik Kongresi düzenlenecek. Bunun yanı sıra, Risâle-i Nur ve Bediüzzaman Said Nursî konulu, ulusal düzeyde karikatür yarışması, şiir yarışması, fotoğraf yarışması, kısa film yarışması, Risâle-i Nur Külliyatından Asa-yı Musa ve Tarihçe-i Hayat kitapları ile ilgili bilgi yarışmaları organize edildi. Yarışmalarla şartları ve tarihleriyle ilgili bilgiler “www.risaleinurgencliksoleni.org” isimli internet adresinden alınabilir. Yapılan faaliyetlerin sonuçları; kongre sunumlarının okunduğu, yarışma ödüllerinin verildiği, Bediüzzaman Said Nursî ve Risâle-i Nurla ilgili şiir ve bestelere dair müzik ve şiir dinletisinin olduğu, ‘Risâle-i Nur Gençliği’ konulu konferansın bulunduğu, Risâle-i Nurla imanlarını kurtarmış ve kuvvetlendirmiş olan ibretli, nurlu hatıraların dinlendiği, ödül alan ve sergilenmeye değer karikatür ve fotoğrafların sergilendiği organizasyonlarda Gençlik Şöleni’nin meyveleri olarak ortaya konulacak. “1. Ulusal Risale-i Nur Gençlik Şöleni” ile ilgili geniş bilginin alınabileceği“ http://www.risaleinurgencliksoleni.org” isimli bir web sitesi de hazırlandı.

1. Ulusal Risale-i Nur

Gençlik Şöleni

Etkinlik Programı

lAçılış Konuşması:

Mehmet Kutlular

(Yeni Asya Gazetesi

İmtiyaz Sahibi)

lI. Ulusal Risale-i Nur Gençlik Kongresi Sunumları

lİhtida Öyküleri

lKonferans

Risale-i Nur Gençliği

İslâm Yaşar

(Eğitimci-Yazar)

lMüzik Dinletisi

Ali OKTAY & Biz Bize

Musikî Topluluğu

lŞiir Dinletisi

lYarışmaların Ödül Töreni

lKarikatür ve Fotoğraf Sergisi

TARİH:

16 Mayıs 2010, Pazar

YER:

Anadolu Gösteri ve Kongre

Merkezi / ANKARA

Organizasyon: Risale-i

Nur Enstitüsü

04.02.2010


 

2 bin 450 Osmanlıca eser araştırmacıları bekliyor

AKSARAY Halk Kütüphanesi’nde edebiyat, coğrafya, tarih, fıkıh ve tıp alanlarında yazılmış 2 bin 450 Osmanlıca eser incelenmeyi bekliyor.

Aksaray İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mahmut Yılmaz, açıklamada, kütüphanede birbirinden kıymetli 2 bin 450 Osmanlıca eser bulunduğunu söyledi. Bu eserlerin, gün ışığı ve nemden arındırılmış ‘’Osmanlıca Eserler Bölümü’’ adı altında özel bir odada muhafaza edildiğini ifade eden Yılmaz, “Kütüphanemizdeki Osmanlıca Eserler Bölümünü Osmanlıca bilenler kullanıyor ve bu bölümden dışarıya kitap çıkartılmasına, fotokopi çekilmesine müsaade etmiyoruz’’ dedi. Osmanlıca Eserler Bölümü’nü 3 ay önce oluşturduklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

‘’3 ay öncesine kadar Osmanlıca eserler de diğer kitaplarla birlikte raflarda sergileniyordu. Bu duruma gönlümüz razı olmadı. Bu eserlerin tamamı Cumhuriyet öncesine ait. Diğer güncel kitaplarla birlikte aynı raflarda eserlerin tahrip olduğunu görünce harekete geçtik ve Osmanlıca Eserler Bölümü oluşturduk. Şu anda tüm Osmanlıca eserleri güneş ışığı ve nemden arındırdığımız bu bölümde muhafaza ediyoruz. Bu eserlerden tarihi önemi olan 39 Osmanlıca el yazması kitabı da burada muhafazası mümkün olmadığı için Konya’daki Yazma Eserler Kütüphanesine gönderdik.’’

Eserler arasında yakın tarihe ışık tutacak bilgiler de yer aldığını vurgulayan Yılmaz, Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu Romanı’nın Osmanlıcasının da eserler arasında bulunduğunu bildirdi. Yılmaz, şöyle devam etti: ‘’2 bin 450 Osmanlıca eserin bir kısmı tarihi anlamda bilgi veren eserler. Ermeni komitelerinin yaptıkları eylem ve saldırılarla ilgili yazılmış Osmanlıca eser de kütüphanemizde. Bunun dışında edebiyat, tarih, coğrafya, fıkıh ve tıp gibi alanlarda Osmanlıca yazılmış eserler bulunuyor. Ayrıca Evliya Çelebi’nin seyahatnamesi de Osmanlıca yazılmış olarak iki cilt halinde kütüphanemizdedir.’’

04.02.2010


 

Bahçelievler Belediyesinden Osmanlı Türkçesi Kursu

“DİVAN Araştırma ve Eğitim Derneği Belediyeler ve Kültür A.Ş. işbirliğiyle Osmanlı Türkçesi Kursları düzenliyor.

Uzman öğreticiler tarafından her seviyede Osmanlı Türkçesi okuma ve yazma dersleri verilerek, kültürel mirasımızla doğrudan iletişim kurmak isteyen bireylere katkıda bulunulması amaçlanıyor. “Kültür ve Tarih Mirasımızla Buluşmak” başlığıyla gerçekleştirilecek kurslarda katılımcılara hem Osmanlı Türkçesi ile basılmış eserleri, hem de Osmanlı Türkçesi yazı ve kitâbelerini okuyabilme kabiliyetini arttırıcı eğitim faaliyetlerinde bulunuluyor. Divan Araştırma ve Eğitim Derneği ve Bahçelievler Belediyesi işbirliğiyle yeni dönemdeki Osmanlı Türkçesi kursları 2 Mart 2010 tarihinde başlıyor. Kurs için seviye belirleme sınavı ise 28 Şubat 2010’da yapılacaktır. Kayıtlar Bahçelievler Belediyesi’ne şahsen başvuru yoluyla ya da Divan Araştırma ve Eğitim Derneği’nin internet adresinden yapılabilmektedir. Geniş bilgi; “[email protected]” veya “[email protected]” e-posta adreslerinden alınabiliyor.

04.02.2010


 

100 yıllık fotoğraf makineleri Airport Outlet Center’da

İstanbul Ataköy’de bulunan Airport Outlet Center’da “100 Yıllık Fotoğraf Makineleri Sergisi” 12 Şubat’ta açılıyor.

Camera Museum ve Collection Club işbirliği ile gerçekleştirilen sergide koleksiyoner Hilmi Nakipoğlu’nun 1970’lı yıllardan itibaren topladığı yüzlerce eski fotoğraf makinesi ve fotoğrafçılıkla ilgili malzemeler sergileniyor. Sergide yer alan eserler arasında, 1900’lü yıllara ait el yapımı fotoğraf makinelerine ve günümüze gelene kadar çeşitli marka ve ölçüde yüzlerce fotoğraf makinelerine yer veriliyor. Taşınabilen ve taşınamayan stüdyo tipi fotoğraf makinelerin de yer verilen sergide, çift objektifli makineler, casus makineleri, mini makineler, Leica filmle kullanılan makineler, poloraid filmle kullanılan makineler de görülebilecek. Sergide fotoğraf san'atı için önemli bir yere sahip olan başta Roll filmi olmak üzere çeşitli filmler ve aksesuarlar da görülebilecek. Airport Oulet Center, Camera Museum ve Collection Clup işbirliği ile gerçekleşen sergi 28 Şubat 2010 tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

04.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl