04 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Albaya yeniden tutuklama kararı

Erzincan’daki bazı operasyonları yönettiği gerekçesiyle gözaltına alınıp ardından serbest bırakılan Eskişehir Jandarma İl Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu hakkında, savcının itirazı üzerine tekrar tutuklama kararı çıkarıldı.


KESİNTİSİZ BİR DARBE DÜZENİNİ YAŞIYORUZ

Darbecilerin sadece Meclisi değil, polis, MİT, yargı, medya, üniversite, ekonomi, sivil bürokrasi ve hayatın diğer tüm alanlarını da sindirdiğini vurg

Eski DTP’li Türk ve Tuğluk talimatla ifade verdi

KapatIlan DTP’nin eski milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, avukatları Mehmet Nuri Özmen ile geldikleri Ankara Adliyesinde, Diyarbakır’da hakla


  Özdabak’a dâvâ

Karikatüristimiz İbrahim Özdabak’a, ‘tank üzerinde çizdiği hakim’ karikatürü sebebiyle Sincan 1. Ağır Ceza Hakimi Osman Kaçmaz tarafından 20 bin Türk Lirası manevî tazminat dâvâsı açıldı.


  Habur Kapısı’nda kazı başlatıldı

DİyarbakIr Cumhuriyet Başsavcılığının, yurt dışında yaşayan ve bir dönem bölgede tercümanlık yaptığı ileri sürülen Yıldırım Beğler’in basında yer alan iddiaları üzerine başlattığı soruşturma kapsamında Habur Sınır Kapısı’nda kazı başlatıldı.


  “Balyoz Planı’’na bir suç duyurusu daha

Evrensel Hukukçular Platformu üyeleri, ‘’Balyoz Planı’’na ilişkin iddialar konusunda suç duyurusunda bulundu. Platform Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Tanrıverdi ve beraberindeki platform üyesi bazı avukatlar, suç duyurusu dilekçelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.


  Sivil kontrol şart

AP Türkiye Raporunda “demokratik toplumlarda askeriyenin mutlak surette sivillerin gözetimi ve denetiminde olması gerektiği” vurgulandı. Dış İlişkiler Komitesi adına Ria OomenRuijten tarafından yayınlanan raporda Türkiye’nin müzakere süreci konusunda “uzun süreli” ve “ucu açık süreç” ifadelerinin yer alması dikkat çekiyor.


  Hükümet çetelere karşı kararlı olmalı

İNGİLTERE'DE İşçi Partisi’nin önde gelen isimlerinden Joan Ryan, demokratikleşme Türk hükümetinin, AB üyeliği önünde engel oluşturan gruplara karşı kararlı olması gerektiğini söyledi.


  Bağış: Raporu çok ciddiye almayalım

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile ilgili karar taslağında Kıbrıs’taki kapsamlı müzakerelere destek için Türkiye’nin “askerlerini derhal çekmeye başlaması, kapalı Maraş bölgesini Rumlara açması ve KKTC’ye yerleşen Türk vatandaşları sorununu çözmesi” çağrısı yapılmasına sert tepki göstererek, “Ben bu raporu çok da fazla ciddiye alma taraftarı değilim” dedi.


  Hısarcıklıoğlu: Bu elbise bize artık dar geliyor

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anayasanın yeniden yazılması gerektiğini savunarak, ‘’Bu elbise bize artık dar geliyor.


  Meclis Genel Kurulunda kavga çıktı

Meclis Genel Kurulunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmelerinde milletvekillerinin tartışması, yumruklaşmalı kavgaya dönüştü.


  Eski Bakan Emasya Protokolünü savundu

AKP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, 7 günlük İçişleri Bakanıyken Emasya Protokolüyle karşılaştığını ancak protokolde imzasının bulunmadığını belirterek, ‘’O günün şartları içerisinde, bu plan gelseydi, onaylanması için müsteşara yine yetki verirdim’’ dedi.


  Nabucco istediğimiz şekilde ilerliyor

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer enerjiyi Türkiye’ye mutlaka kazandırmak gerektiğini belirterek, “Sinop’la alâkalı girişimlerimiz de devam ediyor.


  SOĞUK VE KAR GERİ DÖNDÜ

İZMİR'DE etkisini gösteren yağmur, önceki gece şehrin çevresindeki yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.


  Nalbantlık mesleği yok oluyor

ŞANLIURFA'NIN Akçakale ilçesinde yarım asır önce gözde mesleklerden olan nalbantlık tarihe karışıyor. 30 yıldır nalbantlık mesleğini icra eden Ali Baz, nalbantlığın birkaç yıl sonra tarihe karışacağını söyledi.


  Konuşa konuşa açık kalp ameliyatı oldu

TÜRKİYE'DE ilk defa bir kişinin kalp kapakçığı, uyutulmadan yapılan ameliyatla değiştirildi.


  22 yıl sonra elektrikle tanıştılar

MERSİN'İN Gülnar ilçesine bağlı Köseçobanlı beldesi Akgedik mahallesinde 22 yıldır gaz lambası ile idare edenvatandaşlar, ilk kez elektrikle tanışmanın sevincini yaşıyor.


  Hakkâri Valiliği, terör zararlarını ödüyor

HAKKÂRİ Valiliği, terör eylemleri ve terörle mücadele kapsamında vatandaşların uğradığı zararları karşılamaya devam ediyor.


  Osmaniye’de 145 kilo esrar ele geçirildi

OSMANİYE Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler düzenledikleri üç ayrı operasyonda 145 kilo esrar ele geçirdi. Yakalanan 11 kişiden 9’u cezaevine gönderildi.


  Eyüp Sultan Camii'ne yenileme

EYÜP Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Sultan Camii çevresinin yollarıyla, yer döşemeleriyle, çevre tanzimiyle ve ışıklandırmasıyla yenileneceğini bildirdi.


  Mescidsiz okul kalmasın

Türkİye’nİn gündemine oturan açılım tartışmalarına ‘Şuurlu Öğretmenler Derneği’ de katılarak okullarda mescid açılımı istedi.


  KANSER DÜŞMANI, SAĞLIK DOSTU: GÜL

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Tıp Tarihi Kürsüsünü yöneten Prof. Dr. Ayten Altıntaş’ın yaptığı bir ilmî araştırma gül çiçeği ve gül yağının kanser tedavisinde de kullanılabileceğini gösterdi.


  Meyve-sebze tüketimi kanseri önlüyor

Uzmanlar, bireysel tedbirlerle kansere yakalanma riskinin önemli ölçüde azaldığını belirterek, günlük 80-100 gram kadar meyve veya sebze tüketiminin mide kanserine yakalanma riskini yüzde 30, günde ortalama 27 gram yüksek lifli gıdaların tüketilmesinin barsak kanseri riskini yüzde 20 azaltığını bildirdi.


  Şanlıurfa kitap okumayı sevdi

‘’IşIğImI Arıyorum Okuyorum’’ adlı kampanyanın düzenlendiği Şanlıurfa’da kitap okuma oranları artıyor. Vali Nuri Okutan öncülüğünde ‘’Işığımı Arıyorum Okuyorum’’ adlı bir kampanyanın başlatıldığı şehirde, çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.


  Fabrika gibi halk eğitim merkezi

Çorum’un İskilip ilçesinde faaliyet gösteren İskilip Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün 2009 yılında 5 milyon 74 bin TL ciro yattığı bildirildi.


  Bağımlının çocuğu da risk altında

Gazİ Üniversitesi (GÜ) Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bağımlılık Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Zehra Arıkan, anne veya babası alkol, sigara ve madde bağımlısı olan çocuklarda, bağımlı olmayanlara göre dört kat daha fazla bağımlılık görüldüğünü bildirdi.


  YÖK Genel Kurulu bugün toplanacak

YÖK Genel Kurulu bugün yapacağı toplantıda, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda yapılacak bazı değişiklikleri görüşecek.


  İzmir’de ‘Evlilik Okulu’ açıldı

İzmİr’de Konak Belediyesi ile Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM)’nin ortaklaşa düzenlediği “Evlilik Okulu”, Gültepe Semt Merkezi’nde derslerine başladı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl