04 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

19-21 Şubat'ta basketbol şöleni var

Basketbolda 2009-2010 sezonu Teknosa Türkiye Kupası organizasyonu 19-21 Şubat tarihleri arasında Adana'da gerçekleştirilecek.

Beko Basketbol Ligi'nin devleri Menderes Spor Salonu'nda 3 gün süresince kupa mücadelesinde kıran kırana bir mücadele sergileyecek. Toplam 7 karşılaşmanın oynanacağı final karşılaşmalarında rakiplerini geride bırakarak mutlu sona ulaşmayı başaran takım, 25. Türkiye Kupası'nın sahibi olacak.

7-12 Ekim tarihleri arasında Bursa, İzmir, Konya ve Mersin'de gerçekleştirilen eleme gurubu karşılaşmalarında yer aldıkları grupları ilk iki sırada tamamlayan; Banvit, Beşiktaş Cola Turka, Bornova Belediyesi, Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom takımları mücadele edecek. 8 Takımın heyecan verici kupa mücadelesi, şifreli D Spor ekranları aracılığı ile basketbol severlere ulaşacak.

Teknosa Türkiye Kupası'nın maç ve TV yayın programı, çeyrek final kuralarının çekilmesinden ve eşleşmelerin oluşmasından sonra kararlaştırılacak. İlk gün oynanacak çeyrek final müsabakalarının ardından kazanan 4 takım arasında yeni bir kura çekimi yapılacak ve yarı final eşleşmeleri belirlenecek. İkinci gün oynanacak yarı final müsabakalarının galipleri ise son günkü final maçında bu anlamlı kupanın sahibi olabilmek için karşı karşıya gelecek.

Geçen yıl büyük çekişmenin yaşandığı eleme maçları Çorum, Diyarbakır, Erzurum ve Sivas illerinde oynanmış, Aliağa Petkim, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Cola Turka, Efes Pilsen, Erdemir, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Cafe Crown ve Türk Telekom takımları Final Grubu'na yükselmişti. İzmir Halkapınar Spor Salonu ev sahipliğinde düzenlenen Sekizli Final maçlarında ise Efes Pilsen ile Erdemir finalde karşı karşıya gelmiş, rakibine 79-70'lik skorla üstünlük sağlayan Efes, kupayı müzesine götüren taraf olmuştu.

EROL DOYRAN [email protected]

04.02.2010


 

FUTBOLUMUZUN DEĞERİ DÜŞTÜ

DÜNYANIN en iyi futbol takımları sıralaması Ocak ayı değerlendirmesinde 1 sıra gerileyerek, 11. sıraya düşen Galatasaray, Türk takımları içinde en üst sırada yer aldı.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), 1 Şubat 2009 ile 31 Ocak 2010 tarihleri arasındaki maçları baz alarak yaptığı değerlendirmesinde, geçen ay 10. sıradaki Galatasaray, 11. sıraya, 22. sırada Fenerbahçe 24. sıraya, 83. sıradaki Beşiktaş ise 94. sıraya geriledi. Galatasaray, değerlendirmede 217, Fenerbahçe 182,5, Beşiktaş ise 121,5 puana sahip bulunuyor. Değerlendirmede Türk takımlarından Trabzonspor, 24 sıra birden yükselerek, 78 puanla 243. sıraya yükseldi. Bursaspor 60 sıra birden gerileyerek, 72 puanla 281. sıraya düştü. Sıralamada ilk 350 takım içinde Sivasspor ise 92 sıra birden gerileyerek, 66 puanla 332. sırada yer aldı. UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri ise sıralamada yükselişe geçti. Fenerbahçe'nin rakibi Fransa'nın Lille takımı 206 puanla 17. sıradan, 12. sıraya yükselirken, Galatasaray'ın rakibi İspanya'nın Atletico Madrid takımı ise 169 puanla 72. sıradan, 37. sıraya çıktı. İspanya'nın ünlü takımı Barcelona, 319 puanla ilk sırada yer alırken, İngiltere'nin Chelsea takımı 296 puanla ikinci sıradaki yerini, yine İngiltere'nin Manchester United takımı da 289 puanla 3. sıradaki yerini korudu. Öte yandan FIFA'nın Şubat ayı dünya sıralamasına göre Türkiye bir basamak geriledi ve 42. sıraya düştü. Bir önceki sıralamada puanı 728 olan ve 41. sırada bulunan Türkiye, yenilenen listede aynı puanla 42. sırada gösterildi.

04.02.2010


 

Federasyon yalanladı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) bir internet sitesinde yer alan milli takım teknik direktörlüğü ile ilgili habere tepki göstererek, ''Hiddink ile görüşüldüğü ve anlaşıldığı haberi gerçeği yansıtmamaktadır.'' denildi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, ''Bir internet sitesinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun teknik direktör Guus Hiddink ile görüşmeler sonucunda anlaşmaya vardığı ve Oğuz Çetin'in de Hiddink'in yardımcılığını üstleneceği haberi yer almaktadır. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Hollandalı teknik adam ile görüştüğü ve anlaştığı iddiası, haberde yer alan ayrıntılar gerçeği yansıtmamaktadır'' denildi. Açıklamada ayrıca, ''A Milli Takımımızın teknik direktörünün kim olacağı konusunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılacak açıklama dışındaki iddialara kamuoyunun itibar etmemesini rica ediyoruz.'' görüşlerine yer verildi.

04.02.2010


 

Anadolu'dan bir şampiyon mutlaka çıkacak

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Anadolu'dan bir takımın şampiyon olabileceğine inandığını söyleyerek bunun hiçte kolay olmayacağını ifade etti.

Olay TV'de yayınlanan Final programına katılan Bursaspor'un genç teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, bir çok soruya cevap verdi. Ligdeki konumları ile ilgili açıklama yapan Sağlam, "Ben ilk devredeki ligin üst grubunun çok fazla değişeceğini düşünmüyorum. Trabzonspor o gruba yaklaşır, Gençlerbirliği kadrosu itibari ile grubu zorlar. 5'li grup kendi arasında değişiklik gösterir. Bizim yerimiz ilk devre çok güzel. Bir başarı üretip ligi üçüncü bitirdik. Bu bizim için çok güzel bir netice. İkinci yarıya yeni başladık. 15 karşılaşmamız var. Biz bu başarıyı 15 maçın sonuna taşıyamazsak, başarının hiçbir anlamı olmayacak" dedi. Sezon başı hedefi ortaya koyduklarını kaydeden Sağlam, "Altıncılıkta dahil elde edilecek her netice başarı dedik. Kendi içimizde de sinerji üreterek beklentilerin üzerine çıkabiliyoruz. Devre geldi işin yarısını geçirdik, hedefleri revize ediyoruz. Yeni bir hedef ortaya çıkartıyoruz. Belki 10 maç sonra çok farklı bir hedef ile karşınıza çıkacağız. Biz sezon bittiği zaman, sezon başı belirlediğimiz hedeflerin içinde olursak kendimizi başarılı sayarız. Bizim işimizde hedefler hiç bitmiyor" diye konuştu.

04.02.2010


 

Liverpool'a Kewell suçlaması

HARRY Kewell'in uzun yıllar menejerliğini yapan Bernie Mandic, İngiliz doktorların Kewell'in Liverpool'da 3.5 yılının boşa gitmesine sebep olduğunu açıkladı.

İngiliz basınına konuşan menejer Bernie Mandic, Liverpool takımı doktorlarını suçlayarak, "Neden İngiltere'de başka bir kulüpte futbolcular böyle sakatlanımıyor ya da Arsenal, Chelsea gibi kulüplerde neden böyle bir sorun yok. Sakat futbolcular neden daha çabuk iyileşiyor?" sorusunu sordu. Bernie Mandic, Liverpool'un İspanyol gölcüsü Fernando Torres'in de uzun zamandır fıtık sorunu yaşadığını ve Kewell'da olduğu gibi Torres'in de kariyerinin kötü etkilenebileceği uyarısında bulundu.

"KIRIK OYUNCAK" ADI VERİLMİŞTİ

Kewell'in tedavi edilme şeklini 'çirkin' olarak ifade eden Mandic, "Etrafınızda olup bitenler bir gün size de çarpar. İngiltere'de insanlar Kewell'a 'kırık oyuncak' derken nasıl iyileştiğini merak ediyorlar şimdi" şeklinde konuştu. Bu arada The Guardian gazetesi, Kewell'in, menajeri Mandic'in sözlerine yorum yapmaktan kaçındığını fakat "Zamanı geldiğinde her şeyi açıklayacağım"dediğini aktardı. İngiliz basını, Kewell'in "Galatasaray'da yeniden doğdum" şeklindeki ifadelerini de sayfalarına taşıdı. Liverpool Teknik Direktörü Rafael Benitez'in de Torres'in yokluğundan ve hala iyileşememesinden rahatsız olduğu belirtiliyor. Benitez'in, Torres'in iyileşmemesi üzerine futbolcusu için alternatif bir tedavi yöntemi düşündüğü kaydedildi.

04.02.2010


 

Kayseri'de G.Saray'a tepki var

KAYSERİSPOR Kulübü Asbaşkanı Şaban Miraboğlu, Galatasaray karşısında tek hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi.

Miraboğlu, Kayserispor'un kendi sahasındaki hiçbir maçı kaybetmek istemediğini, bu haftaki rakipleri Galatasaray'ı yenerek 3 puan alacaklarına yürekten inandıklarını belirtti. Miraboğlu, ''Kayserispor kimseden çekinmez.Galatasaray, eski takım kaptanımız Ali Turan'ın aklını çeldi, 'alırım' dedi almadı. Ali Turan'ın ikinci yarıda kadro dışı kalmasını sağlayan Galatasaray'ı yenmemiz daha da anlamlı olacak' şeklinde konuştu.

04.02.2010


 

Fenerbahçe kupada Bursaspor'u ağırlıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de Sivasspor'u deplasmanda 5-1 gibi farklı bir skorla yenerek liderliğini sürdüren Fenerbahçe, bugün Bursaspor ile yapacağı Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında avantajlı bir skor elde etmek istiyor.

Sarı-lacivertliler, kendi saha ve seyircisi önünde yapacağı maçta, Bursaspor karşısında rövanş maçı için avantajlı bir galibiyet almayı hedefliyor. Fenerbahçe'de kart cezaları nedeniyle Sivasspor maçında yer alamayan Lugano, Cristian, Emre ve Dos Santos, Bursaspor maçında forma giyebilecek. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Güiza'nın ise bugünkü maçta yer alamayacağı öğrenildi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Öte yandan kupada gün ilk maçında Manisaspor ile Denizlispor karşılaşacak. Fırat Aydınus'un yöneteceği karşılaşma saat 17.00'de başlayacak.

04.02.2010


 

G.Saray Avrupa'da çeyrek final arıyor

GALATASARAY Bayan Voleybol Takımı, GM Capital Avrupa Challenge Kupası 4. tur rövanş maçında bugün deplasmanda, Çek Cumhuriyeti temsilcisi Kralovo Pole ile karşılaşacak.

Brno kentindeki karşılaşma TSİ 19.00'da başlayacak. İstanbul'da yapılan ilk maçı 25-21, 25-15, 25-20'lik setlerle 3-0 kazanan Galatasaray'ın, çeyrek finale yükselmek için çok büyük avantajı bulunuyor.

04.02.2010


 

TRT 1'DE BUGÜN

17.00 MANİSASPOR-DENİZLİSPOR

20.00 FENERBAHÇE-BURSASPOR

04.02.2010


 

MANİSASPOR'DA REHA KAPSAL DÖNEMİ BAŞLADI

TÜRKCELL Süper Lig'de 18. haftanın ardından teknik direktör Mesut Bakkal'ın görevden ayrılmasından sonra önceki gün bu göreve getirilen Reha Kapsal, Ege temsilcisini 2000-2001 sezonunda 3. Lig'den 2. Lig'e taşımayı başarmıştı.

Futbolu bıraktıktan sonra 1997'de Altay'da ''oyuncu izleme ekibi sorumlusu'' ve altyapı koordinatörlüğü görevleri yapan Kapsal, 2000-2001 sezonunda TFF 3. Lig 6. Grup ekiplerinden Marmarisspor'un başına geçti. Reha Kapsal, takımının lider olarak devam ettiği ligde, kulüpte yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle görevi bırakmak zorunda kaldı. Aynı sezon Vestel Manisaspor ile anlaşan Kapsal, Ege temsilcisini TFF 3. Lig 6. Grup'tan 2. Lig'e taşıdı. Kapsal'ın devre arasında bıraktığı Marmarisspor da o yıl 2. Lig'e yükseldi. 2001-2002 sezonunda Altay'ı Türk Telekom Lig A'dan Süper Lig'e çıkaran Kapsal, İzmir takımlarını Süper Lig'e çıkaran son teknik direktör oldu. 2003-2004 sezonunda da Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor''la aynı başarıyı yakalayan deneyimli teknik adam, 2004-2005 sezonunda Süper Lig'de Ankaragücü ile 14 maçta görev aldı. Ankaragücü'ndeki görevinin ardından Ümit Milli Takım'da da çalışan Reha Kapsal, 2007-2008 sezonunun bitimine 6 hafta kala Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka'nın başına geçti. 2008-2009 sezonunu ilk 6 sırada tamamlayan Karşıyaka, play-off finalinde Kasımpaşa'ya yenilerek, Süper Lig'e yükselme şansını kaybetti. Kapsal, bu sezon 11. haftanın ardından Karşıyaka'daki görevinden ayrıldı.

04.02.2010


 

Atina'da 2 kulübün büroları kundaklandı

YUNANİSTAN'IN başkenti Atina'da Panathinakos Atina ile Pire Olimpiyakos Kulüpleri dernek bürolarının hedef alındığı saldırılar düzenlendiği bildirildi.

Yunan basını, kentin kuzeyindeki Marusi semtinde, saat 02.40'da düzenlenen saldırıda Panathinakos bürosuna ev yapımı patlayıcı madde yerleştirildiğini duyurdu. Haberlerde, patlama sonucu, büronun yanı sıra çevre dükkanlar ile park halinde bulunan 3 araçta ciddi maddi hasar meydana geldiği kaydedildi. Öte yandan kentin Egaleo semtinde saat 03.40'da yapılan saldırıda ise Pire Olimpiyakos bürosunun, kimlikleri henüz belirlenemeyen kişilerce kundaklandığı belirtildi. Çıkan yangının itfaiye ekiplerince söndürüldüğü kaydedilen haberlerde, büroda maddi hasar olduğu açıklandı.

04.02.2010


 

İspanya'da lig maçları Pazartesi oynanacak

İSPANYA Profesyonel Futbol Ligi (LFP), yaptığı olağanüstü genel kurul toplantısında, La Liga'da maçların pazartesi günü de oynanmasına karar verdi.

İspanya Futbol Federasyonu'nun (RFEF) önerisi üzerine La Liga'da pazartesi, 2. ligde de cuma günleri maç oynamamasını onaylayan LFP, kararı hemen uygulayacaklarını açıkladı. Buna göre 12 Şubat cuma günü 2.lig, 15 Şubat pazartesi günü de La Liga'da maçlar oynanacak.

04.02.2010


 

Ersan 8 sayı üretti, Bucks Magic'e boyun eğdi

NBA'DE Milwaukee Bucks'ın deplasmanda Orlando Magic'e 99-82 yenildiği maçta, milli basketbolcu Ersan İlyasova 8 sayı kaydetti.

Amway Arena'daki karşılaşmaya yedekten giren ve 17 dakika sahada kalan Ersan İlyasova, 8 sayı, 2 ribaunt ve 1 asist üretti. Bucks'da Luke Ridnour'un 13 sayı, 4 asist ve 3 ribauntluk, Charlie Bell'in 13 sayı, 2 ribaunt ve 2 asistlik performansı yenilginin önüne geçemezken, Andrew Bogut'un 10 sayı, 10 ribaunt ve 1 asistle yaptığı ''double-double'' da galibiyet için yeterli olamadı. Bu arada, Hidayet Türkoğlu'nun sakatlığı nedeniyle forma giymediği maçta, Toronto Raptors deplasmanda Indiana Pacers'a 130-115 yenildi.

04.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl