06 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

F.Bahçe keyif veriyor

Fenerbahçe, bu sezon 3 kulvarda mücadele ederek, son yılların en başarılı dönemini yaşıyor. UEFA Avrupa Ligi, Türkcell Süper Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda aldığı başarılı sonuçlar ve ortaya koyduğu hırslı ve mücadeleci futbol sarı-lacivertli takımın taraftarlarını da memnun ediyor. Son oynanan Bursaspor karşılaşmasında özellikle ilk yarıda sergilenen futbol ve atılan gollerdeki mükemmel paslaşmaların tribünlere ve TV başındaki izleyenlere büyük bir keyif verdiğine inanıyorum.

Daum, takımdaki bütün oyunculara futbolun yardımlaşarak, hırslı ve agresif oynanacağını aşılamış. Fenerbahçeli futbolcular ağır zemine rağmen sahanın her bölgesinde pres yaparak Bursa'ya aman vermedi. Çok pas yaparak rakibi yordu ve etkisiz hale getirdi. Duran toplardan gol yapmak Fenerbahçe'nin artı bir avantajı. Bu tip pozisyonlarda Alex'in bütün topları rakipler için her zaman büyük bir tehlike meydana getiriyor. Nitekim Bursaspor'a atılan ilk gol böyle bir pozisyondan geldi.

Şampiyonluk yarışının kızıştığı bu dönemde Fenerbahçe'de bireysel olarak hiçbir oyuncu kötü değil. Volkan, kalesinde donuk bir profil çizmesine karşılık, önemli topları almasını bildi. Gökhan Gönül eski başarılı günlerine dönme mesajı verdi. Santos, Roberto Carlos'un gitmesiyle yerine döndü ve başarılı oluyor. Lugano bu sezon daha sessiz ancak faydalı işler yapıyor. Bilica, savunmanın sigortası. Bazen fantizeye kaçarak, çalım hatıasına düşüyor.

Fenerbahçe'nin her zaman eleştiri yağmuruna tutulan orta sahasında gözle görülür bir düzelme var. Cristian basit oynayıp, top dağıtınca daha faydalı oluyor. Yerinde yaptığı presle yine birçok topu kazanmasını biliyor. Emre, hem hırslı, hem mücadeleci. Diklemesine götürdüğü toplarla takımı bir anda atağa kaldırıyor. Genç Özer'i seyrederken keyif alıyorum. Şimdiden çok seviliyor. Mükemmel bir tekniğinin yanında, çok zeki top kullanıyor. Ayrıca kıvrak çalımları var. Fenerbahçe'nin önümüzdeki yıllarda Avrupa'ya ihraç edibileceği oyuncuların başında geliyor.

Kaptan Alex, gol atamadı ama yaptığı asistlerle takımın beyni olduğunu gösterdi. Sahanın ağır olması yüzünden son vuruşlarda sonuç alamadı. Semih Şentürk bir forvet oyuncusunda olması gerekenleri hepsini yerine getirmeye çalışıyor. Rakipten kafa topu alıyor, duvar pasları yaparak gollük şutlar atıyor. Morali yerine gelince fizikmen güç kazanmış. Uğur Boral, geçen hafta Sivas'ta 2 gol atarak patlama yaptı. Ancak yediği bir çelme yüzünden dizdeki ön çapraz bağları koptu. Onun için çok üzücü bir durum. Bu sakatlığın tedavisi uzun sürüyor. Ameliyat olduktan sonra en az 3-4 ay futboldan uzak kalacak.

Uğur Boral'ın yerinde oynayan Vederson kanatlardan olumlu toplar getirdi. Ancak bir-iki pozisyonda topu boş bekleyen Alex'e vermeyerek takımını gollerden etti. Yeni transfer Gökhan Ünal ise yavaş yavaş ısınıyor. Direkten dönen top onun adına kısmetsizlik oldu. Uyum dönemini bitirdiği zaman Fenerbahçe'ye gol yollarında olumlu yardımları olacak. Selçuk Şahin de takımda her zaman oynayabilecek durumda olduğunu österdi.

EROL DOYRAN [email protected]

06.02.2010


 

CİMBOM KAYSERİ'DE GALİBİYET ARIYOR

GALATASARAY ile Kayserispor, bugün lig tarihinde 30. kez karşı karşıya gelecek. Kadir Has Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Tolga Özkalfa yönetecek.

İki takım arasında geçmişte yapılan maçlarda sarı-kırmızılı ekibinin, Kayserili renktaşına karşı galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 29 maçta Galatasaray 19, Kayserispor ise sadece 1 galibiyet alırken, 9 maç da berabere sonuçlandı. ''Cim Bom''un toplam 65 golüne, Kayserispor 22 golle yanıt verebildi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 4-1 kazandı. Galatasaray, İstanbul'da yaptığı 14 lig maçından 13'ünde puansız gönderdiği Kayserispor'u deplasmanda ise 14 maçta 5 kez yenebildi. Kayseri'deki 1 maçı ev sahibi ekip kazanırken, 8 maçta da taraflar eşitliği bozamadı. Son 3 sezonda berabere biten Kayseri'deki maçlarda Galatasaray 17, ev sahibi ekip 12 gol attı.

06.02.2010


 

BANK ASYA 1. LİGİN DEĞERİ G.SARAY'IN GERİSİNDE KALDI

BANK Asya 1. Lig'de ara transfer döneminin tamamlanmasının ardından takımların kadrolarının değeri 120 milyon 375 bin avro olurken, bu rakam 129 milyon 700 bin avro kadro değerine sahip Galatasaray'ın gerisinde kaldı. Bank Asya 1. Lig'de ara transfer döneminde takımların toplam kadro değeri 120 milyon 375 bin avroya ulaşırken, bu rakam Turkcell Süper Lig'in en pahalı takımı unvanını elinde bulunduran 129 milyon 700 bin avro değere sahip Galatasaray kadrosunun gerisinde kaldı. Ligde en pahalı takım 10 milyon 500 bin avroluk kadro değeriyle Konyaspor olurken, bu rakam Süper Lig'in en değerli oyuncuları arasında yer alan Galatasaraylı Arda Turan (15 milyon 500 bin avro), Fenerbahçeli Güiza (12 milyon 500 bin avro) ve Galatasaraylı Elano'nun (11 milyon 500 bin avro) gerisinde kaldı. Ligin 120 milyon 375 bin avroya ulaşan toplam değeri, Turkcell Süper Lig'in (711 milyon 500 bin avro) değerinin yaklaşık 6'da biri olarak gerçekleşti. En pahalı ekibin Konyaspor olduğu ligde, en pahalı futbolcu yeşil beyazlı ekibin kadrosunda yer alan Kaue (1 milyon 750 bin avro) oldu. Bu futbolcuyu 1 milyon avro değerindeki Konyaspor'dan Erdal Kılıçaslan ile Poljac, Kardemir Karabükspor'dan Yasin Avcı, Çaykur Rizespor'dan Ribeiro ve Boluspor'dan Gilman Lika takip etti. En mütevazı kadroya sahip Dardanelspor'un kadro değeri ise 2 milyon 775 bin avro olarak gerçekleşti.

06.02.2010


 

Trabzon'dan örnek davranış

TRABZONSPOR Kulübü, Kolombiyalı futbolcusu Teofilo Antonio Gutierrez'in girişimiyle Haiti depremzedeleri için yardım kampanyası düzenlerken, Türk Kızılayı da bu anlamlı davranışı ödüllendirdi.

Geçekleştirilen yardım kampanyasıyla ilgili olarak İstanbul Polat Renaissance Otel'de Türk Kızılayı tarafından, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, teknik direktör Şenol Güneş ve futbolcuların katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Saatçi, sergilenen örnek davranış nedeniyle Trabzonspor Kulübü'ne teşekkür ederek, ''Bu kampanya, Haiti'deki deprem felaketinden etkilenen insanlara Türkiye'den desteğin bir göstergesidir'' dedi. Saatçi, toplantıda, bordo-mavili teknik heyet ve futbolculara, sergiledikleri örnek davranış nedeniyle birer plaket verdi.

GÜNEŞ: BİZ BU ACIYI BİLİRİZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Haiti'deki deprem felaketi nedeniyle gerekleştirdikleri yardım kampanyasıyla ilgili, ''Türkiye, bu acıyı daha önce yaşamış bir ülke'' dedi. Bu tür doğal felaketlerin yarattığı sıkıntıları iyi bildiklerine vurgu yapan Güneş, oyuncularının çok güzel bir iş yaptıklarını söyledi. Bordo-mavili oyunculardan Rigobert Song da kendilerinin yalnızca birer futbolcu değil, toplum önünde sorumlulukları bulunan insanlar olduklarını dile getirerek, ''Deprem felaketi sadece orada yaşayanları değil, insani ve vicdani olarak bizleri de etkiledi. Düzenlediğimiz kampanyayla da bir katkı sağlamak istedik'' ifadelerini kullanırken, Umut Bulut ise Haiti'de insanlık adına üzüntü verici bir durum yaşandığını aktardı.

GUTİERREZ: DAVRANIŞIMIZ ÖRNEK OLMALI

Gerçekleştirilen yardım kampanyasının öncülerinden olan Kolombiyalı futbolcu Teofilo Antonio Gutierrez, Türkiye'ye transferinin Haiti'deki deprem felaketine denk geldiğine değinirken, şunları söyledi: ''Takımdaki Güney Amerikalı arkadaşlarımla konuşup, böyle bir kampanya düzenlemeye karar verdik. Yöneticilerimiz de bu fikrimize olumlu yaklaştılar. Buraya geleli kısa bir süre oldu ama Trabzonspor'un Türkiye'nin önde gelen ekiplerinden biri olduğunu gördüm. Yaptığımız bu kampanya, başkalarına da örnek olmalı. Deprem felaketinden hayatta kalanların, yaşamlarını daha rahat devam ettirebilmeleri için böyle çalışmalara ihtiyaç var.''

06.02.2010


 

F.Bahçe'de neşeli günler

ZİRAAT Türkiye Kupası çeyrek final turunun ilk maçında Bursaspor'u 3-0 yenen Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de Pazar günü Diyarbakırspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Teknik direktör Christoph Daum'un futbolcularıyla yaptığı toplantıda, Bursaspor karşısında özellikle ilk yarıda ortaya konulan futboldan çok memnun olduğunu belirterek onları kutladığı ifade edildi. İkinci yarıda ortaya konulan performansın ilk yarıdaki gibi olmadığını kaydeden Daum'un, ''İlk yarıda 3-0 olduktan sonra ikinci yarıda sorunlar yaşadık. İkinci yarıdaki performansımız ileriki dönemler için bize yol gösterecek. İkinci maçta Bursaspor karşısında deplasmanda zor bir 90 dakika bizi bekleyecek'' şeklinde ifadeler kullandığı bildirildi. Uğur'un sakatlığından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Daum'un ''Her zaman onun yanındayız'' dediği ifade edildi.

MAÇIN ADAMLARI ÖZER, LUGANO VE SEMİH

Teknik heyet, Bursaspor maçının adamları olarak Özer, Lugano ve Semih'i seçti. Özer'in özellikle maç boyunca inisiyatif alarak mücadele etmesi, Lugano ve Semih'in de ortaya koydukları etkili performans ve attıkları goller nedeniyle maçın adamları seçildikleri öğrenildi. Sarı-lacivertli futbolcuların antrenman boyunca neşeli tavırları dikkati çekti. Koşu çalışmasına başlarken, Roland Koch'un futbolculara 60 dakika koşacaklarını ifade etmesi, futbolcuları şok etti. Fakat daha sonra Koch'un, ''30 dakika koşacağız'' sözleri futbolcuları rahatlattı. Güiza ve Deivid büyük bir kar yığınını alarak Koch'un başında koştuğu ekibe doğru koştular. Koch, eline aldığı kar ile sahada Güiza'yı kovaladı.

06.02.2010


 

A Millî Takımı 4 aydır teknik patron bekliyor

(A) Milli Futbol Takımı'nda, Fatih Terim'in istifasının ardından yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen, göreve getirilecek yeni teknik direktör henüz belirlenemedi.

Milli takım teknik direktörlüğü için hemen her gün yeni bir isim gündeme gelirken, Türkiye Futbol Federasyonu'nu yabancı teknik direktör konusundaki ısrarını sürdürüyor. Türk teknik direktörlerin birçoğu, ''Göreve hazırım'', ''Milli Takım'ı çalıştırmak onurdur'' gibi açıklamalarla Futbol Federasyonu yönetimine mesaj gönderirken, halen Kasımpaşa takımını çalıştıran deneyimli teknik direktör Yılmaz Vural ise göreve talip olduğunu, her ortamda açıkça dile getiriyor. Medyada son günlerde Hollandalı Guus Hidding'in ismi öne çıkarken, özellikle İngiliz medyasında da Hidding ismi Türkiye ile birlikte anılıyor. Federasyon başkanı Mahmut Özgener'in teknik direktörlük görevi için tercihlerinin yabancı bir isimden yana olacağı açıklamasına karşın, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, bu görev için yerli bir ismin daha uygun olacağını dile getirmişti. Ancak Fatih Terim'in istifasının üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen milli takımı çalıştıracak isim henüz netleştirilemedi.

İSTATİSTİKLER YERLİ DİYOR

Öte yandan ''Yabancı mı yerli mi?'' tartışmalarına belki de en net cevabı, futbol tarihi ve istatistikler veriyor. 1930 yılından bu yana 18 kez düzenlenen Dünya Kupası tarihinde henüz hiçbir ülke yabancı teknik direktörle şampiyonluğa ulaşamadı. 1960 yılından beri organize edilen Avrupa şampiyonaları da yine yerli teknik direktörlerin başarılarıyla son buldu. Avrupa şampiyonalarında bugüne kadar sadece Yunanistan, 2004 yılındaki şampiyonada Alman teknik direktör Otto Rehhagel ile kupaya uzanma başarısını gösterdi. Türkiye de futboldaki en önemli başarılarını Türk teknik adamların yönetiminde elde etti. Japonya ve Güney Kore'nin ortaklaşa düzenlediği 2002 Dünya Kupası'nda Şenol Güneş ile 3. olan Milli Takım, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda bu kez Fatih Terim yönetiminde üçüncülüğe ulaşarak önemli bir başarıya imza attı.

06.02.2010


 

MUSTAFA DENİZLİ TABURCU OLDU

KARIN bölgesindeki damarlarından hafta başında cerrahi operasyon geçiren Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, taburcu oldu.Deneyimli teknik adam, kontrollerinin tamamlanmasının ardından Amerikan Hastanesi'nden bugün taburcu edildiDenizli, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, operasyonun başarılı geçtiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Birkaç gün de evde dinleneceğini bildiren Denizli, bu akşamki Gençlerbirliği maçını televizyondan izleyeceğini söyledi.Beşiktaş Kulübü dün yaptığı açıklamada, Denizli'nin pazartesi günü takımın başında çalışmalarına devam edeceğini duyurmuştu.

06.02.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE PROGRAM

6 Şubat Cumartesi

14.00 Eskişehirspor - İstanbul B.B: İlker Meral

19.00 Kayserispor - Galatasaray: Tolga Özkalfa

7 Şubat Pazar

14.00 Sivasspor - Denizlispor: Yunus Yıldırım

14.00 Ankaragücü - Bursaspor: Barış Şimşek

14.00 Kasımpaşa - Antalya: Abdullah Yılmaz

15.00 Trabzonspor - Manisaspor: Cüneyt Çakır

19.00 Fenerbahçe - Diyarbakır: Koray Gençerler

06.02.2010


 

BANK ASYA 1. LİGDE BU HAFTA

Bugün:

13.00 Bucaspor-Konyaspor (Yeni Buca)

7 Şubat Pazar:

13.30 Samsunspor-Çaykur Rizespor (19 Mayıs)

13.30 Adanaspor-Kocaelispor (5 Ocak)

13.30 Kayseri Erciye-Ordu (Spor Kompleksi)

13.30 Boluspor-Hacettepe (Atatürk)

13.30 Giresunspor-Mersin İd. (Atatürk)

13.30 Gaziantep B. B.- Karabükspor (GASKİ)

13.30 Dardanelspor-Kartalspor (18 Mart)

8 Şubat Pazartesi:

20.00 Altay-Karşıyaka (Atatürk)

06.02.2010


 

TFF 2. LİG YÜKSELME GRUBU

7 Şubat Pazar:

13.30 Akhisar Belediye-Tokatspor (Belediye)

13.30 Etimesgut Şeker-Şanlıurfa (OSTİM)

13.30 Çorum-Türk Telekom (Turhan Kılıççıoğlu)

13.30 Göztepe-İskenderun Demir Ç. ( Alsancak)

06.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl