05 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kriz, tasarrufa yöneltti

Amerikalılar, ekonomik kriz nedeniyle harcamalarını azaltıp tasarruflarını arttırıyor. IMF’nın araştırmasına göre, ABD’de hane halkı tüketimi düştü. Bu düşüşün daha da artması, böylece tasarruf oranlarının da harcanabilir kişisel gelirlerin yüzde 6’sına yükselmesi bekleniyor. Bu oran 2009 yılında yaklaşık yüzde 5’ti.



Esnaf kredi desteği bekliyor

GAZİANTEP Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (GESOB) ile Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası (GTO), esnafın finans ve kredi desteği beklediğini bildirdi.



Bankaların sanayiciye bakışı değişmeli

ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, bankaların Anadolu’daki iş adamı ve sanayiciye bakışının değişmesi gerektiğini bildirdi.



THY, 35 Boeing 737 alacak

TÜRK Hava Yolları (THY), 20’si kesin, 15’i opsiyonlu 35 adet Boeing 737 tipi uçak alımına karar verdi.



36 bin kişi bu yıl 4C’li çalışacak

HÜKÜMETİN, 4C kadrosunda çalışanların özlük haklarında iyileştirme yapan kararnamesi yürürlüğe girdi.



Otomotiv satışları Ocak’ta yüzde 2,5 arttı

TÜRKİYE otomotiv pazarında 2010 yılı Ocak ayı otomotiv satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 oranında artış gösterdi.



Dünya buğday stokları 200 milyon tona yaklaştı

ULUSLARARASI Hububat Konseyi’nin (IGC) hazırladığı rapora göre, dünya buğday stoklarının geçen yıla göre 32 milyon ton artarak 197 milyon tona ulaşması bekleniyor.



Dubai açıklarında yeni bir petrol yatağı bulundu

DUBAİ Hükümeti, açık denizde yeni bir petrol yatağı bulunduğunu açıkladı. Hükümetten yapılan açıklamada, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Maktum’un Birleşik Arap Emirliği halkına Dubai açıklarında yeni bir petrol yatağı bulduklarını açıkladığı belirtildi.



Rüzgâr enerjisinde dev atak

RÜZGÂR enerjisinden elektrik üretim kapasitesi 2007 yılı sonunda sadece 147 megavat olan Türkiye, son 2 yılda yaptığı atakla 2009 sonunda bu rakamı 801 megavata yükseltti.



Türk Lirası değer kazandı

TÜRK Lirası (TL), yıllık düzeyde hem Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hem de Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) bazında değer kazandı.



AB Yunanistan’a yardım etsin

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) Başkanı Dominuqie Strauss-Kahn, AB’de avro kullanan ülkelerin, ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’a bir şekilde yardım etmesini istedi.



İhracatçılarda ‘takvim’ sıkıntısı

TÜRKİYE'DE 2010 yılı için basılan takvimlerin gerek Avrupa, gerekse dünyanın değişik ülkelerinde kullanılan takvimlere uygun olmadığı, bu durumun dış ticaret yapan Türk firmalarını, mal alıp sattıkları ülkelere karşı zor durumda bıraktığı bildirildi.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl