07 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Kimsesiz Haitili çocuklar, Türkiye’ye evlatlık gelecek

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın Haiti’den gelecek 200 çocuğun bakımını üstlenebileceklerini Dışişleri Bakanlığına bildirdiklerini açıklamasının ardından Haitili aileler çocuklarının Türkiye’ye gönderilmesi ile ilgili düşüncelerini açıkladılar. Çocuklarının iyi bir ülkede ve iyi şartlarda yetişmesini ümit ettiklerini belirten aileler, bunun iyi bir fikir olduğunu söylüyorlar.


AFGAN POLİSİ SİVİLLERİ VURDU

AFGANİSTAN'DA Pakistan sınırı yakınlarında odun toplayan bir grup köylüye direnişçi olduğunu sanarak ateş açan sınır polisi, 7 sivili öldürdü.

Gazze raporu BM’ye sunuldu

BM Sözcüsü Martin Nesirky, Genel Sekreter Ban Ki-mun’un, BM Genel Kurulunun kendisinden istediği Gazze soruşturmalarına ait raporu tamamlayarak Kurul’


  Monaçehr Mutteki’den uranyum mesajı

İRAN Dışişleri Bakanı Monaçehr Mutteki, nükleer programları için kullandıkları uranyumu yurt dışında zenginleştirebileceklerinin sinyalini verdi.


  Clinton: 10 ABD’liyi kurtarmaya gelmedim

Haiti’ye ziyarette bulunan eski ABD Başkanı Bill Clinton, çocuk ve mahkum kaçırmakla suçlanan 10 Amerikan vatandaşını kurtarmaya gelmediğini belirtti.


  K. Kore, ABD’li mahkûmu bıraktı

KUZEY Kore’de, ülke topraklarına kaçak girdiği gerekçesiyle aralık ayı sonlarında gözaltına alınan Amerikalı Robert Park serbest bırakıldı.


  Karzai’den Gül’e teşekkür telefonu

AFGANİSTAN Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda Afganistan’a ilişkin sözleri sebebiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e telefon ederek teşekkür etti.


  Sri Lanka silâhlanıyor

SRİ LANKA Devlet Başkanı Mahinda Rajapaksa, Rusya’dan silâh almak için 300 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalamak üzere Moskova’ya hareket etti.


  Etiyopya uçağının parçaları bulundu

LÜBNAN'DA 25 Ocakta düşen Etiyopya uçağının karakutusunu ve deniz dibinde bulunan enkazını bulma çalışmalarını sürdüren araştırma ekipleri, uçağın ana parçalarının yerini tespit etti.


  Rusya: Avrupa'da güvenlik azaldı

RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, son yirmi yılda Avrupa-Atlantik güvenliğinin daha kötüye gittiğini ve mutlaka değişime ihtiyacı olduğunu söyledi.


  "Romanya’ya füze kalkanı" endişesi

RUSYA Dışişleri Bakanlığı, Romanya’nın Amerikan füze kalkanının bazı unsurlarına evsahipliği yapacağı açıklamasından sonra “endişesini” dile getirdi ve “açıklama beklediğini” bildirdi.


  Putin, iktidarı azarladı

RUSYA Başbakanı Vladimir Putin, hafta sonunda Kaliningrad’da muhalefet partilerinin bir araya gelerek hükümeti protesto etmeleri sebebi ile iktidar partisi Birleşik Rusya’nın yöneticilerini fırçaladı.


  Portekiz’de ETA şüphesi

PORTEKİZ güvenlik güçleri, Obidos kenti yakınlarında bir evin garajına gizlenmiş 500 kilo patlayıcı ele geçirdi. Jandarma yetkilileri, ülkenin orta kesimlerinde yer alan Obidos yakınındaki Casal da Averela’daki bir evin garajına gizlenmiş yarım ton civarında patlayıcı ile bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçtiğini belirttiler.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl