07 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

GATA önünde başörtüsü eylemi

BAŞKENT Kadın Platformu, Mazlum-Der, Genç Siviller üyesi başörtülü kadınlar, Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ziyaret edemediği Ankara GATA’ya başörtüleriyle ziyarette bulunma eylemi gerçekleştirdi.


BELEDİYE MECLİSİNİN EZAN KARARI

Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletinde Almanya İslâm Toplumuna (BİG) bağlı Rendsburg Merkez camiinde ilk ezan Cuma namazı için imam Hamdi Uygun tar

ABD ile öncelik savunmada

Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiler çok boyutlu olmakla beraber, savunma ilişkilerimiz, özellikle NATO üyesi olmam


  Türk Birliği, Kabil’de operasyona da çıkıyor

AFGANİSTAN'DAKİ ISAF’ın komutanı Stanley A. McChrystal, Türk askerinin Afgan güvenlik güçleriyle birlikte güvenliği sağlamaya başladığını açıkladı.


  Sağlıktaki katkı payına dâvâ açıldı

TÜRKİYE Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, sağlıktaki katkı payı uygulamasının durdurulması için dâvâ açtıklarını bildirdi.


  Gençoğlu’nun avukatı itiraza hazırlanıyor

ERZURUM Askerî Cezaevine konulan Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu’nun avukatı Erol Halka, ‘’İtirazlarımızı pazartesi günü ilgili yerlere, mercilere yapacağız’’ dedi.


  Sivil demokratik anayasa Meclis’in boynunda borçtur

SAADET Partisi Genel Numan Kurtulmuş, ‘’Kavga etmek kolaydır ama adam olmak, vakur siyasetçi olmak, milletin sorunlarını çözen bir siyaset ortaya koymak gerekir’’ dedi.


  Basına tehdit kabul edilemez

BASIN Konseyi Genel Sekreteri Oktay Huduti, ‘’MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın özgürlüğünü tehdit edebilecek nitelikteki açıklamalarının kabul edilemez olduğunu, başta siyasetçiler olmak üzere herkesi basın özgürlüğüyle ilgili konularda daha özenli davranmaya davet ettiklerini’’ bildirdi.


  Ergenekon’la bağlantıları var

Mahkemece kabul edilen “amirallere suikast soruşturması” iddianamesinde, elde edilen bulgular dikkate alındığında zanlıların Karargâh Evleri yapılanması ve dolayısıyla Ergenekon ile bağlantılı oldukları belirtildi. Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonlarda bazı zanlılardan elde edilen belgelerin bu soruşturma kapsamında operasyon yapılan adreslerde de bulunduğu kaydedildi.


  “Meclis’te yaşananlar bir MHP klâsiğidir”

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, 2 Şubat Salı günü TBMM Genel Kurulundaki kavganın, ‘’bir MHP klasiği’’ olduğunu ifade ederek, ‘’MHP’nin töre anlayışı ve gelenekleri yeniden vizyona girmiştir. Yaşananlar, milletimize MHP’nin geçmiş sabıkalarını hatırlatmıştır’’ dedi.


  CHP'den kırmızı et için Meclis'e önerge

CHP, kırmızı et piyasasında yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma komisyonu kurulmasını istedi.


  EMASYA’nın kaldırılması AB açısından olumlu

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, EMASYA protokolünün ortadan kaldırılmasının, Avrupa Birliği (AB) açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.


  Avrupa Konseyi Genel Sekreteri geliyor

AVRUPA Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, resmi bir ziyaret için yarın Türkiye’ye geliyor.


  BDP binasına saldırı

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, ‘’Saldırıyı yapanları, bu tür saldırılara zemin sunan, hoş gören ve teşvik eden anlayışı kınıyoruz’’ dedi.


  Cumhurbaşkanı Gül, Hindistan’a gidecek

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, resmi bir ziyaret için bugün Hindistan’a gidecek.


  Türk ailesi mercek altında

KADIN ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığına bağlı Aile Araştırma Kurumu, üniversiteler ve araştırma şirketlerine bir dizi bilimsel araştırma yaptıracak.


  Bardakoğlu, kanaat önderleriyle görüştü

mak için Diyarbakır’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, bölgedeki yaklaşık 60 kanaat önderi, emekli müftü ve vaizlerle toplantı yaptı.


  Diyanette sendikalar birleşiyor

DİYANET ve vakıf hizmetlerinde örgütlü bağımsız iki kamu görevlileri sendikası birleşiyor. Alınan bilgiye göre, Giresun’da faaliyet gösteren Diyanet-Vakıf Memur Hizmetleri Sendikası (Din Hizmet-Sen) ile Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikasının (Din-Bir-Sen) birleşmesinin ardından, Özerk Diyanet Evkaf Sendikası da Din-Bir-Sen çatısı altına girecek.


  Gelibolu’ya yabancı ilgisi

Avustralya Savunma Bakanı John Faulkner ve Yeni Zelanda Savunma Bakanı Wayne Mapp, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine geldi.


  Polise ‘oku’ talimatı

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, polis memurları, amir ve müdürlerini kısa süreli eğitimden geçiriyor.


  Hastanede talaş ile fizik tedâvi

KONYA Beyhekim Devlet Hastanesi bünyesindeki fizik tedavi ünitesinde, varis, sinir ucu hasarı ile kol ve bacak uyuşmaları gibi rahatsızlıklar, mısır talaşı kullanılarak tedavi ediliyor.


  Islâh çalışmaları amacına ulaştı

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından ıslah edilen dereler, Kocaeli genelinde etkili olan kar ve sağanak yağışlara rağmen tehlike oluşturmuyor.


  İnfrared ısıtıcılarda CE işareti uyarısı

AKDENİZ Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik- Elektronik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Şükrü Özen, infrared ısıtıcıları satın alırken, CE işareti olmasına ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) standartlarını taşımasına dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.


  Kuyu dengeleri bozuyor

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Jeotermal Enerji Yeraltısuyu ve Mineral Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nevzat Özgür, 2007 yılında sıcak su arama çalışmaları kapsamında açılan ve karbondioksit gazı çıkan sondajın yeraltı dengelerini bozduğunu, Gölcük Yanardağı’nı olumsuz etkilediğini ileri sürdü.


  Bedava götürmeyen taksiciyi silâhla kovaladı

KÂĞITHANE'DE taksi durdurarak Sarıyer’e gitmek isteyen şahıs, kendisini bedava götürmek istemeyen taksici ve taksicinin yardımına gelen arkadaşlarını silâhla kovaladı.


  4 milyon liralık otopark alt geçit oldu

ADANA Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 milyon lira maliyetle yapılan, ancak iş ve yerleşim yerlerine uzaklığı dolayısıyla beklenen verimin alınamadığı, bin araç kapasiteli otoparkı, önünden geçen yolun kapanması canlandırdı.


  ASKİ’den su sayacı hırsızlığı uyarısı

ASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlara su sayacı hırsızlığı konusunda uyarıda bulundu. ASKİ’den yapılan açıklamada, Ankaralılardan ‘’Borcunuz var.


  Ustalar çırak bulamıyor

AFYONKARAHİSAR'IN Sandıklı'da bakırcılık yaparak geçimini sağlayan 76 yaşındaki Ali Üstün, mesleğini öğretecek çırak bulamamanın sıkıntısını yaşıyor.


  Meslekî eğitim kursları devam edecek

ISPARTA Belediyesi, Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’na devam edileceğini açıkladı. Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın yıllık 1 milyon liraya İstanbullu bir firmaya ihale ettiği kurslar için mevcut yönetim devam kararı aldı.


  Yolda mahsur kalan 15 kişi kurtarıldı

AĞRI'NIN Doğubayazıt ilçesinde, kar nedeniyle yolda mahsur kalan 15 kişi, İl Özel İdaresi ekiplerince kurtarıldı.


  Göbeğin içinde servet yatıyor

HÜCRESEL Tedavi Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan, kilolu kişilerin göbek yağında kök hücre olduğunun ortaya çıktığını belirterek, ‘’İleride göbek yağında bulunan kök hücreler, estetik olarak hoş görülmeyen göbekli kişilere avantaj sağlayacak’’ dedi.


  Japonlar, yazıyı silebilen yazıcı üretti

JAPONLAR, kâğıda yazdığı yazı ve şekilleri silebilen yazıcı üretti. Teknoloji alanındaki yenilikleri yayımlayan Rus Ruformator internet sitesindeki habere göre, yeni geliştiren yazıcı, kâğıttaki basılı yazıları yeniden silerek, aynı kâğıda 1000 defa baskı yapma imkânı tanıyor.


  Şubat ayında pamuk hasadı şaşırttı

TÜRKİYE’NİN birçok bölgesi soğuk ve kar yağışının etkisinde kalırken, Adana’nın Ceyhan ilçesinde Çukurova’nın beyaz altını olarak bilinen pamuğun Şubat ayında hasat edilmesi görenleri şaşırttı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl