13 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Türkiye, Ortadoğu ile Batı arasında köprü oluyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Türkiye’nin, İran da dahil olmak üzere bölgedeki meselelerin çözümüne katkı sunma çabası çerçevesinde oynadığı role değer verdiklerini söyledi.

Washington’da gazetecilerin sorularını cevaplayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Türkiye’nin İran’ın nükleer faaliyetleriyle ilgili soruna çözüm bulma çabaları ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yakında İran’a yapacağı ziyarete ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, ‘’Türkiye’nin Batı ile bölge arasında oynadığı köprü rolüne değer veriyoruz’’dedi. Türkiye’nin İran’a komşu olduğunu, dolayısıyla bu ülkeyle kendi ilişkisini geliştirmesinin gerektiğini ifade eden Crowley, Türkiye ile sadece İran konusunda değil, Suriye ve daha geniş çerçevede bölgede barışa yönelik çabalara dair konularda sürekli diyalog içinde olduklarını kaydetti.

Crowley, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Londra’dayken Davutoğlu ile görüştüğünü, iki bakanın düzenli temas halinde olduğunu ve bu temaslarında ele aldıkları konulardan birinin de İran olduğundan şüphe duymadığını söyledi. ‘’Durumu aynı şekilde görebilir ya da görmeyebiliriz, ancak tabiî ki Türkiye’nin bu konuların çözümüne katkı sağlama çabası çerçevesinde oynadığı role değer veriyoruz’’ diyen Crowley, herkesi, İran’a, izlemekte olduğu yolun doğru bir yol olmadığı ve nükleer programlarıyla ilgili uluslar arası toplumun taşıdığı kaygılara cevap vermesi gerektiğine dair net mesaj göndermeye dâvet ettiklerini belirtti.

İRAN KENDİ HALKINDAN KORKUYOR!

Crowley, İran’da muhalefet gösterileri ve bu ülkedeki internet erişimine kısıtlamalar getirildiği haberlerine dair sorular üzerine de, İran’daki gelişmeleri dikkatle izlediklerini belirterek, ‘’Öyle görünüyor ki, İran ülkedeki enformasyon akışının neredeyse tamamını bloke etmeye yeltendi. Kendi halkını güç kullanarak korkutmak, toplanma ve ifade özgürlüğünü kısıtlamak, bu daha önceden hiç görülmemiş bir şey ve gaddarca bir adım. Şu çok açık ki, İran hükümeti kendi halkından korkuyor’’ dedi.

İran’da telefon ağı, mesajlaşmalar, uydu televizyonu, internet gibi enformasyon sistemlerinin neredeyse tamamının engellendiğine dair haberlerin varlığına işaret eden Crowley, ‘’İran yönetiminin bunu yaparak, hükümetle farklı bir ilişki tarzı arayışı içinde olanlarla ilişkilerini tehlikeye atmakla kalmadığını, aynı zamanda kendi destekçilerini de uzaklaştırdığını’’ savundu.

Crowley, ‘’İran’ın devam eden bu göz korkutma faaliyetlerinden büyük endişe duyuyoruz ve bizce bu, İran rejiminin giderek artan iflâsını gösteriyor’’ diye konuştu.

13.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye, Ortadoğu ile Batı arasında köprü oluyor

  Mahmud Abbas, Pakistan’a gitti

  İran’da, 960 mahkûma af ve ceza indirimi

  Almanya'da, 50 binden fazla mülteci yaşıyor

  Irak seçime hazırlanıyor

  ABD: Ermenistan’da fırsat kaçırılmamalı

  ABD sivilleri öldürdü haberini NATO yalanladı

  Türkiye’de darbe olursa Kıbrıs’ta ateşkes bozulur

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl