13 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

ABD sivilleri öldürdü haberini NATO yalanladı

AFGANİSTAN'IN Paktia vilayetinde yerel yetkililer ve halk, Amerikan güçlerinin 5 sivili öldürdüğünü söyledi, NATO iddiaları yalanladı.

NATO’dan yapılan açıklamada, Gardez şehrinin Hatabeh Köyü yakınlarında militanların toplandığına dair istihbarat alınması üzerine, NATO ve Afgan güçleri tarafından düzenlenen ortak operasyonda çıkan çatışmada çok sayıda militanın öldürüldüğü, çatışmanın ardından binadan çıkan çok sayıda kadın, çocuk ve erkeğin gözaltına alındığı kaydedildi. Açıklamada, baskından sonra olay yerinde elleri bağlanmış, ağızları bantlı iki erkek ve iki kadının cesedinin bulunduğu bildirildi.

8 erkeğin sorgusunun sürdüğü belirtilen açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Öldürülenlerin aileleri ise Amerikan askerlerini beş sivili öldürmekle suçladı.

Paktia vilayeti yetkilileri, Gardez yakınlarında bir evde beş sivilin ölümüyle ilgili soruşturma yürütüldüğünü teyit etti. Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai de Afgan kültürüne uygun olmaması ve halkın hükümet ve müttefiklerine güvenine zarar vereceği sebebiyle NATO güçlerine evlere gece baskınında bulunmamaları çağrısı yapmıştı.

13.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye, Ortadoğu ile Batı arasında köprü oluyor

  Mahmud Abbas, Pakistan’a gitti

  İran’da, 960 mahkûma af ve ceza indirimi

  Almanya'da, 50 binden fazla mülteci yaşıyor

  Irak seçime hazırlanıyor

  ABD: Ermenistan’da fırsat kaçırılmamalı

  ABD sivilleri öldürdü haberini NATO yalanladı

  Türkiye’de darbe olursa Kıbrıs’ta ateşkes bozulur

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl