18 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

YENİ BİR FERHAT SARIKAYA OLAYI YAŞANIYOR

Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Avukat Erdem Gençay, HSYK'nın Erzurum özel yetkili cumhuriyet savcılarının yetkilerini kaldırma kararını "İkinci bir Ferhat Sarıkaya olayı ile karşı karşıyayız. Hazırladığı iddianame nedeniyle Van Savcısına yapılan işlem, burada da oluyor. Orada da tamamen ideolojik bir durum vardı” diye yorumladı.

BAKAN KATILMADI, AMA MÜSTEŞARI KATILDI

HSYK'nın söz konusu kararı aldığı olağanüstü toplantıya Adalet Bakanı katılmazken Müsteşarının iştirak etmesi dikkat çekti. Müsteşar da katılmasaydı sadece hakim üyelerin bir araya gelmesiyle kurul adına böyle bir karar alınamayacağı vurgulanarak, hükümetin Sarıkaya olayındaki tarihî hatasını burada da tekrarladığı belirtiliyor.

2. Şemdinli Vak’ası mı?

Hakİmler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Erzurum özel yetkili Başsavcıvekili Tarık Gür, Cumhuriyet savcıları Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı ve Osman Şanal’ın, CMK’nın 250. maddesi kapsamındaki yetkilerinin kaldırılmasına karar verdi.

HSYK, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Gür, Karakullukçu, Yazıcı ve Şanal ile diğer ilgililer hakkında yasal gereğinin yapılması için suç duyurusunda bulunulmasına da oy çokluğu ile karar verdi.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in gözaltına alınması üzerine olağanüstü toplanan HSYK’dan, yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından, alınan kararlara ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Toplantıya, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve HSYK üyesi Ahmet Kahraman da katıldı. Kahraman, toplantıdan, yazılı açıklama yapılmadan önce ayrıldı.

HSYK açıklamasında, önceki gün Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığında yapılan uygulamaların, HSYK’nın gündemine oy birliğiyle alınarak, incelenmesine karar verildiği hatırlatıldı.

Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 250/3. maddesindeki amir hükmün ihlal edilerek, görev ve yetki aşımında bulunulduğunu tespit eden HSYK, Erzurum Özel yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekili Tarık Gür, Cumhuriyet savcıları Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı ve Osman Şanal’ın, CMK 250. maddesi kapsamındaki yetkilerinin kaldırılmasına karar verdi. HSYK, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Başsavcıvekili Tarık Gür, Cumhuriyet savcıları Karakullukçu, Yazıcı ve Şanal ile diğer ilgililer hakkında yasal gereğinin yapılması için suç duyurusunda bulunulmasını da kararlaştırdı. HSYK, kararı oy çokluğuyla aldı.

YARGI TARTIŞMALARIN DIŞINDA TUTULMALI

Adalet Bakanlığı, ‘’soruşturma ve yargılamaların mahkemelerin bağımsızlığı ve hakimlik teminatı çerçevesinde sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için, tüm kişi, kurum ve kuruluşlara düşen görevin, yargıyı gereksiz tartışmaların dışında tutmak olduğunu’’ bildirdi. Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, ‘’yazılı ve görsel basında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan bir soruşturma ile ilgili olarak kamuoyunu yanıltıcı ve bilgi kirliliğine neden olabilecek boyutta yayınlar yapıldığı’’ belirtildi.


Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

18.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yargı yeniden yapılanmalı

  YENİ BİR FERHAT SARIKAYA OLAYI YAŞANIYOR

  AKP: HSYK KARARI YARGIYA MÜDAHALE

  SANIKLAR CEZA ALDI AMA SARIKAYA İHRAÇ EDİLDİ

  HSYK fahiş bir hata yapıyor

  Hukuka aykırılık yok

  İkinci bir Ferhat Sarıkaya olayıyla karşı karşıyayız

  Yargıtay’dan inceleme

  Başsavcı İlhan Cihaner cezaevine konuldu

  Atatürk’ün eleştirilmesini istemiyorum

  Atalay hakkında gensoru

  Eruygur”dan, savcılara “hafıza kaybı” raporu

  Kandil ve Mahmur’dan gelenlere dâvâ

  3 yılda 632 operasyon, 10 bin gözaltı

  Türk Sağlık- Sen’den, 112 için dâvâ

  Deprem risk haritası çıkarılacak

  TCG Gökova firkateyni Gölcük'te

  Topbaş: Kadrom olsa itfaiyecileri alırım

  Musul Treni’ne coşkulu karşılama

  Alım garantili domates

  Av sezonu artık bitiyor

  Kedirgen otu pazara çıktı

  Demre’de 113 kaçak yakalandı

  Postacı mektup değil evrak taşıyor

  Besici nihayet pazara iniyor

  Hemşireler işaret dilini öğrenecek

  Kampüs okullar projesi geliyor

  İlk cemre yarın havaya düşüyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl