18 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Musul Treni’ne coşkulu karşılama

TÜRKİYE hızlı tren hatlarını yurt dışına taşıyor. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman Türkiye ile Suriye arasında hızlı tren seferleri başlayacağını Gaziantep’te müjdesini verdi.

TCDD Genel Müdürü Karaman, Gaziantep ile Halep arasına hızlı tren yapılacağını açıkladı. Karaman, iki şehir arasındaki yolculuk süresinin 1 saate düşeceğini belirtti. Türkiye ile Irak arasındaki yolcu seferleri başladı. Musul’dan önceki gün öğlen saat 12.00’de kalkan tren dün sabah 08.30’da Gaziantep Garı’na ulaştı. Dost ve kardeş ülke Irak’tan gelen treni karşılamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise 70 milyon dolar harcayarak Suriye ve Irak demiryollarının yenilendiğini ifade etti. GAP kapsamında 600 milyon dolar yatırım yapacaklarını kaydeden Karaman, Irak halkının Türkiye’ye gelmesi için hattın elzem olduğunu vurguladı. Karaman, “Halep-Gaziantep arasındaki hızlı tren projesi müjdesini vermek istiyorum. İki şehir arası 1 saate inecek” diye konuştu. Karaman, vagon üretimi konusuna Irak ile işbirliği yaptıklarının altını çizdi. Törende konuşan Irak Demiryolları yetkilisi Akram Ahmad Muhammed, iki ülke arasında tren seferlerinin başlamasının büyük bir gelişme olduğunu söyledi. Muhammed, tren sayesinde Irak ve Türkiye arasındaki gidiş gelişlerin kolaylaştığını ifade ederek, “Bizi bu kadar büyük bir kalabalığın karşılaması da bizi ayrıca mutlu etti.” şeklinde konuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise şehirlerin gelişmesinde tren hatlarının büyük önem taşıdığını ifade etti. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ise trenle iki ülke arasındaki ilişkilerin artacağını dile getirdi.

TREN, İKİ ÜLKE İNSANINI DAHA DA

YAKINLAŞTIRACAK

TÜRKİYE ile Irak arasında tren seferi başladı. Musul’dan hareket eden yolcu treni, Mardin’in Nusaybin ilçesi Tren Garı Gümrüğünden giriş yaparken, 13 yolculu tren için Nusaybin Garında tören düzenlendi. Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, karşılamada yaptığı açıklamada, Gaziantep-Musul demiryolu yolcu taşımacılığı ilk seferinin gelen trenle başladığını söyledi. Bu gelişmenin her iki ülke için çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Gemici, ‘’Tren iki ülke arasındaki insanların bağlarını daha da güçlendirecek. Hem sosyal hem de ekonomik açıdan çok önemli katkısı olacak. Bu tren zaten yakın ve kardeş olan insanları daha da yaklaştıracak’’ dedi. Irak Demiryolları Musul İşletme Müdürü Ekrem Ahmet ise kendilerine gösterilen yakın ilgi dolayısıyla Nusaybin Kaymakamı Gemici’ye teşekkür etti. Mardin’de yaşayan Iraklı Sabire Er, kızları Lara ve Hediye ile birlikte Musul’dan gelen ilk trenle Türkiye’ye giriş yaptı. Iraklı olduğunu ancak Mardin’de yaşadığını bildiren Er, ‘’Tren yolculuğu kara yoluyla yolculuğa göre çok daha rahat. Ben Mardin’de evliyim. Geçen hafta okullar açıldı. Çocuklarım okula gidecekti. Ancak tren seferinin başlayacağını duydum ve bu seferi bekledik. Trende yatak olması nedeniyle çocuklarım daha rahat etti. Ben artık Irak’ta yaşayan ailemin yanına daha rahat gidip geleceğim’’ diye konuştu. Musul’dan gelen ilk yolcu trenini karşılayanlar arasında bulunan Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsun Özmen, Türkiye-Irak arasında ticaretin tren seferiyle daha da artacağını vurguladı.


Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

18.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yargı yeniden yapılanmalı

  YENİ BİR FERHAT SARIKAYA OLAYI YAŞANIYOR

  AKP: HSYK KARARI YARGIYA MÜDAHALE

  SANIKLAR CEZA ALDI AMA SARIKAYA İHRAÇ EDİLDİ

  HSYK fahiş bir hata yapıyor

  Hukuka aykırılık yok

  İkinci bir Ferhat Sarıkaya olayıyla karşı karşıyayız

  Yargıtay’dan inceleme

  Başsavcı İlhan Cihaner cezaevine konuldu

  Atatürk’ün eleştirilmesini istemiyorum

  Atalay hakkında gensoru

  Eruygur”dan, savcılara “hafıza kaybı” raporu

  Kandil ve Mahmur’dan gelenlere dâvâ

  3 yılda 632 operasyon, 10 bin gözaltı

  Türk Sağlık- Sen’den, 112 için dâvâ

  Deprem risk haritası çıkarılacak

  TCG Gökova firkateyni Gölcük'te

  Topbaş: Kadrom olsa itfaiyecileri alırım

  Musul Treni’ne coşkulu karşılama

  Alım garantili domates

  Av sezonu artık bitiyor

  Kedirgen otu pazara çıktı

  Demre’de 113 kaçak yakalandı

  Postacı mektup değil evrak taşıyor

  Besici nihayet pazara iniyor

  Hemşireler işaret dilini öğrenecek

  Kampüs okullar projesi geliyor

  İlk cemre yarın havaya düşüyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl