20 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Muhteşem dönüş

1990-91 sezonuydu. PSV Eindhoven'i o zamanki adıyla "Şampiyon Kulüpler Kupası" şampiyonu yapmıştı. Bu başarılı teknik adamı, 15 gün sonra F.Bahçe yönetimi transfer etmişti.

Evet bu teknik adam Guus Hiddink'ten başkası değildi. Gerçekten de Hiddink'in transferi büyük sansasyon olmuştu. Ne var ki, bu başarılı teknik adam bir müddet sonra Türkiye'den adeta kaçarak gitti. Alınan başarısız sonuçlardan sonra şamar oğlanına döndürüldü. Eline takım yazıp vermeler, şu oyuncuyu oynatacaksın talimatları derken, en sonunda Hiddink'e magazin basını aracılığıyla bir kadın musallat ederek suç üstü yapıp, ipini çektiler. Hiddink'in bu günden sonraki başarılarını saymaya gerek yok. En popüler takımlarda teknik adamlıklar yaptı. Hatta Rusya teknik direktörüyken aynı anda Chelsea'yi çalıştıran ve başarılı olan ender teknik adamlardan biridir Hiddink.

Şimdi bu teknik adam yeniden Türkiye'ye davet edildi. Hemde futboldaki en üst seviyede bir göreve. Geçmişte kendisine yapılan saygısızlığın affını dilercesine. Eğer bir yabancı teknik adam milli takımımızı çalıştıracaksa, Hiddink yerinde ve isabetli bir seçim. Ülkemizi de çok iyi biliyor. Ayrıca dünya futbolunu iyi tanıyan vizyonu geniş bir isim. Başarılı olma şansı yüksek. Futbolumuz 20 yıl öncesindeki seviyesinin bugün çok ilerisinde. Profesyonellikte halen bir takım eksiklerimiz olmasına rağmen, yine de hanemizde Dünya ve Avrupa üçüncülükleri başarıları var. Şimdi Hiddink Türkiye'yi yeni başarılara taşımak için federasyon tarafından göreve getirildi. Beklenti yüksek. Kuracağı takım gerçekten merak konusu. Oyuncu yapımızı iyi tanıyor. Başarı için kendine özgü yeni bir tarz ve metod uygulayacaktır. Gidişi kötü olsa da dönüşü muhteşem oldu.

SAİD OKUR

[email protected].

20.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İSTANBUL KORKUSU SARDI

  TUR GARANTİ DEĞİL

  Muhteşem dönüş

  Seyirciye büyük görev düşüyor..

  Neill ve Uğur hatasız oynadı

  Fenerbahçe Alex'e endeksli olmamalı

  Galatasaray'ın santraforu yok

  Terim: Yurtdışında çalışacağım

  Trabzonspor bu defa ligde İstanbul Belediye'yi ağırlıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl