23 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Siyasî belirsizlik, piyasa için önemli bir risk

ATA YATIRIM Başekonomisti Nurhan Toğuç, ‘’Türkiye’de siyasî belirsizlikler oluşması, piyasalar için şu anda en önemli risk faktörü gibi görünüyor’’ dedi.

Toğuç, bu hafta piyasalara ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye ve yurt dışından gelebilecek riskleri ve olumlu faktörleri değerlendirdi. Türkiye’de siyasî belirsizlikler oluşmasının ve ‘’erken seçime gidilebileceği’’ yönündeki açıklamaların piyasalar için şu anda en önemli risk faktörü gibi göründüğünü dile getiren Toğuç, erken seçimin tartışılmaya başlanması durumunda piyasaların olumsuz etkilenebileceğini bildirdi.

Toğuç, Türkiye’deki gelişmeler haricinde bu hafta ile ilgili olumlu düşündüklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:’’Amerika, ‘ıskonto oranlarını artırmasının faiz oranlarının artması yönünde algılanmaması gerektiğini’ söyledi. Bu piyasalar tarafından olumlu algılandı. Almanya ve Fransa avro bölgesindeki Yunanistan’ın borçlanmasını kurtarma çalışmalarına başladılar. 20-25 milyar avroluk bir kurtarma paketi konuşuluyor. Bu da olumlu bir gelişme. Türkiye’nin notu artırıldı. 12-24 ay içerisinde bir kere daha artırılması bekleniyor. Bunun, piyasalara bu hafta yukarı yönde ivme kazandırabileceğini düşünüyoruz. Amerika tarafında işsizlik rakamı önemli olacak. Bu gelişmeler doğrultusunda hafta boyunca İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda belki 52 bin 650 civarına doğru bir düzeltme hareketi görülebilir. Ancak, olumlu gelişmeler çerçevesinde de 54 bin 500 seviyelerine doğru bir yukarı yönlü hareket görebiliriz diye düşünüyorum.’’ Nurhan Toğuç, dolarda da 1,50-1,49 seviyelerine doğru bir geriye çekilme olduğunu belirterek, orta vadede doların değer kazanacağını düşündüklerini söyledi.

23.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Siyasî belirsizlik, piyasa için önemli bir risk

  Pazarcı esnafına eğitim

  Elektrik indirimi sanayiciyi rahatlatacak

  Arıcılığın sorunları tartışıldı

  Dünyanın en pahalı etini tüketiyoruz

  Et ve süt açığı yok, oyuna gelmeyelim

  BİR KAYISI ÇEŞİDİ DAHA TESCİLLENDİ

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl