23 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Başbuğ, Mısır gezisini erteledi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un Mısır gezisinin gecikmeli başlayacağı öğrenildi. Mısır Savunma Bakanı Mareşal Hüseyin Tantavi’nin davetlisi olarak bu ülkeye gitmesi planlanan Başbuğ’un resmî ziyaretinin ilk önce iptal edildiği açıklandı, ancak daha sonra “iptal” haberi “erteleme”ye çevrildi. Ayrıca Başbuğ’un programının “resmî kısmının” planlandığı şekilde gerçekleşeceği öğrenildi.


FIRTINA, ÖRNEK VE SAYGUN DA GÖZALTINDA

“Balyoz darbe planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında Hava Kuvvetleri eski Komutanı e. Org. İbrahim Fırtına, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı

“BALYOZ”DA HANGİ İDDİALAR VARDI?

TARAF gazetesinde ortaya attığı iddiaya göre, 2003 yılında “Balyoz Güvenlik Harekâtı” isimli bir darbe planı hazırlandı.


  ‘Adi Başbakan’ parolasına soruşturma

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanlığı’nda nöbet tutacak erlere ‘Adi Başbakan’ şeklinde parola verilmesi ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.


  “Yargı bağımsızlığının güçlenmesini istiyoruz”

YARGITAY Başkanı Hasan Gerçeker, yargı reformu ile ilgili görüşlerinin belli olduğunu, yargı bağımsızlığını güçlendirecek, ileriye götürecek bir reform istediklerini belirtti.


  Referanduma gidebiliriz

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, yargı reformu için anayasa değişikliğinin gündemlerinde olduğunu söyledi.


  Ankara’daki tartışma yargı tartışması değil

DEMOKRAT Yargı Derneği Eşbaşkanı Doç. Dr. Osman Can, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasının ardından yaşanan tartışmalarla ilgili, ‘’Ankara’daki tartışma bir yargı tartışması değildir.


  Memecan’dan Özdabak’a destek

Çizdiği karikatür sebebiyle hakkında dâvâ açılan karikatüristimiz İbrahim Özdabak’ın yargılanmasına devam edildi.


  Gül’den “kuvvetler ayrılığı” hatırlatması

Cumhurbaşkanı Gül, ‘’Ankara ve İstanbul’da yapılan aramalar’’ konusundaki soru üzerine ‘’Bu konuda bir şey söylemem. Kimse de bir şey söylememeli.


  Türkiye’nin etkinliği AB ile daha da artacak

Almanya’nIn İstanbul Başkonsolosu Brita Wagener, ‘’Türkiye, Avrupa Birliği’ne (AB) üye olursa etkin bir ülke olacak’’ dedi.


  Avukat Mücteba Kılıç, savunmasını baroya sundu

DanIştay tarafından İstanbul Barosuna şikayet edilen avukat Mücteba Kılıç, baroya savunma verdi.


  Uşak Barosu’ndan HSYK’yı protesto etti

Uşak Barosu’na bağlı 40 avukat, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)’nun son günlerdeki kararlarını protesto etti.


  Katsayı tartışmaları moralinizi bozmasın

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kutlu, ‘’Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) etkili ve verimli çalışmaktan vazgeçmeyenler ile özellikle bu aşamada atak yapanlar için başarı kaçınılmazdır’’ dedi.


  Eğitim-Bir-Sen’in Bursa’da 18. yılı

Bursa’DA 18. yılını kutlayan Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi’nin Kervan Saray Otel'de düzenlediği basın toplantısına, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların Bursa Şube Başkanları, sendika üyeleri, Eğitim-Bir-Sen yönetim kurulu katıldı.


  Ege’de bahar çiçekleri açtı

Doğu ilerinde kış şartları ve soğuk havalar etkisini sürdürürken, Ege’de mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından papatyalar açtı.


  Safra kesesinden bir avuç taş çıktı

AydIn’In Sultanhisar ilçesinde bağlı Atça Beldesi’nde yaşayan 42 yaşındaki bir kadının safra kesesinden neredeyse ceviz büyüklüğünde 3 adet taş çıktı.


  Malkara’da tarlada obruklar oluştu

Tekİrdağ’In Malkara ilçesinde bir tarlada obruklar oluştu.


  Ucuz saat sağlığın düşmanı

İşportada 5 ile 30 lira arasında satılan, atık metal kullanılarak yapılan saatlerin çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığı, kısa sürede bozulduğu için aslında daha pahalıya mal olduğu bildirildi.


  4 metre uzunluğunda pide yaptılar

Gİresun’un Görele ilçesinde bir pide ustası pişirdiği 4 metrelik Görele Pidesi ile hem ilçede farklı bir rekora imza, attı hem de yörenin tanıtımını yaptı.


  Yalova Üniversitesinde Yüksek lisans programları açıklandı

Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2009-2010 Eğitim Öğretim Bahar Yarıyılı Yüksek Lisans Programları Öğrenci Kontenjanları ve başvuru şartları açıklandı.


  İstanbul’un üçüncü ekolojik pazarı açılıyor

Beylİkdüzü Belediyesi ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle hazırlanıp, Beylikdüzü Kapalı Pazar yerinde Salı günleri kurulacak olan Ekolojik Pazar açılıyor.


  Acil serviste yeni dönem

Ankara Üniversitesi (AÜ) Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Onur Polat, acil servislerle ilgili yeni yasal düzenlemelerin kaliteli ve hızlı hizmet verilmesini sağlayan kolaylıklar getirdiğini bildirdi.


  New York, Eyüp Sultan’a kavuşuyor

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, Brooklyn Eyüp Sultan Camii Derneği tarafından düzenlenen ve ABD’de yaşayan Türklerin katıldığı bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, camilerin sadece dini görevlerin yerine getirildiği yerler olmadığını, Türk toplumu için birlik ve beraberliğinin sağlandığı yerlerden biri olduğunu söyledi.


  Vatİkan: Herkes kendİ İbadet mekânIna sahİp olabİlmelİ


  İller, monopoly için yarışıyor


  3G’ye çok talep var


  Balina ekmeğin kilosu 2,5 lira



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl