01 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

El Aksa’ya girişler sınırlandırıldı

Kudüs’te El Aksa Camiine Yahudi yerleşimcilerin girdiği iddiası ve camiden bu şekilde yapılan anonslar, Kudüs Eski Kent’inde Müslümanları ayağa kaldırdı.

Bu iddianın doğru olup olmadığı kesinlik kazanmazken, polis camiye girişleri kapattı. Eski Kent’in kapılarından girişleri de sınırlandırdı. Kapılardan sadece 50 yaş üstü erkeklerle kadınların geçişine izin veriliyor. Edinilen bilgiye göre, İsrail’in Purim Bayramı dolayısıyla Yahudi yerleşimcilerin camiye gireceği söylentileri üzerine yaklaşık 20 dolayında genç camide kaldı. Sabah namazına giden bir görgü şahidi de, cami içinde yaklaşık 20 dolayında yüzlerini gizlemiş genç gördüğünü bildirdi.

İçerideki gençlerin, sabah namazının ardından, yabancıların da ziyaretine açık olan camiye Faslılar kapısından (Mugrabi kapısı) girenlere taşlarla saldırdığı belirtildi. Bunun üzerine İsrail polisleri cami yerleşkesine girerek, taş atanlara müdahale etti. Bu sırada polise de taşlarla saldıran gençlere karşı gözyaşartıcı bombalar kullanıldığı ifade edildi. Filistin yerel haber sitelerinden Ma’an, 12 kadar Filistinlinin bu çatışmalar sırasında yaralandığını öne sürdü.

01.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ölü sayısı artıyor

  El Aksa’ya girişler sınırlandırıldı

  Pakistan’da da deprem: 6,2

  KIZILAY, EKİPLERİ HAİTİ'DEN ŞİLİ'YE KAYDIRIYOR

  Vizeler kalktı, Suriyeliler akın etti

  Avrupa Sintia fırtınasına teslim

  İngiliz polisleri İsrail’de

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl