01 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

SONUNDA YÜZÜ GÜLDÜ

Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor'u 2-1 yenerek 2 hafta aradan sonra 3 puanla tanıştı.

Ligde 21. haftada deplasmanda Gaziantepspor'a 2-0 yenilen ve geçen hafta da sahasında Galatasaray ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Kayserispor'u Tello ve Ekrem'in kaydettiği gollerle 2-1 yenmeyi başardı. Kayserispor'un tek golü ise Makukula'dan geldi. Maç fazlası bulunan Kayserispor yenilmesine karşın 42 puanla Beşiktaş'ın önünde 4. sırada yer alırken, aynı puana sahip siyah-beyazlı ekip 5. sırada kaldı. Bu hafta Süper Lig'de maç oynamayacak olan siyah-beyazlılar 10 Mart Çarşamba günü erteleme maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak.

01.03.2010


 

KARTAL ZİRVEYE KONDU

BEŞİKTAŞ Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Vardar, Kayserispor deplasmanında galip gelerek en zor maçlarından birini kayıpsız atlattıklarını söyledi. Sinan Vardar, Kayserispor karşısında ortaya konulan futbolun kendilerini umutlandırdığını kaydederek, ''En zor maçlarımızdan birini 3 puanla kapadık.

Beşiktaş, şampiyonluğun en büyük adaylarından biridir. Bence tarih tekerrür edecek ve Beşiktaş bu sezon da şampiyonluğa ulaşacaktır'' diye konuştu. Kayserispor gibi ligin en az gol yiyen takımlarından biri karşısında hem de deplasmanda 67 net gol pozisyonu ürettiklerini anlatan Vardar, önlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Denizlispor karşılaşmaları olduğunu hatırlatarak, ''Bu iki maçımızı da kayıpsız atlatacağımızı düşünüyorum. 2 maçta alacağımız 6 puan bizi zirveye daha da yaklaştıracaktır'' dedi. Vardar, (A) Milli Futbol Takımı aday kadrosuna çağrılan Necip Uysal'a da değinerek, ''Necip'in milli takıma seçilmesine çok sevindim. Alt yapıdan yetişen futbolcuların başarılı olmaları beni çok mutlu ediyor. İnşallah Necip, milli takımda iyi bir performans sergileyip kalıcı olur'' şeklinde konuştu.

TORAMAN: MİLLİ FORMA HASSAS BİR KONU

İbrahim Toraman da, ligin en zor deplasmanından galibiyetle ayrıldıkları için sevinçli olduklarını aktardı.Toraman, "Kayserispor gibi güçlü bir takım karşısında galibiyet aldık. İlk yarı çok iyi oynadık. İsteseydik oyunu ilk yarıda bitirebilirdik. Daha farklı skor alabilirdik. İkinci yarı taraftar desteğini arkasına alan rakibimiz golü buldu. Biraz sıkıntı yaşadık; ama önemli bir galibiyet aldık." dedi.Bir soru üzerine defans veya forvet oyuncusu olup olmadığı ile ilgili Toraman, şöyle konuştu;"Ben daha önce forvet olarak başladım; ama defans oynuyorum. O nedenle defans görevi benim için önemlidir. Girdiğimiz pozisyonlar var. Onları değerlendiremedik. O nedenle sıkıntımız oldu. Golü atamayınca psikolojik olarak bir etki oluyor ve kayıp yaşanıyor. " İbrahim, Milli Takım olayının da hassas bir konu olduğunu vurgulayarak, her futbolcunun beklentisi olduğuna işaret etti.

DENİZLİ: ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, alınan galibiyetin çok önemli olduğunu belirterek, "Gelecek haftalarda önemli bir galibiyet aldığımız görülecektir. Bu maç bizim için bu sezon için dönüş maçıdır." dedi.Denizli, maçla ilgili şudeğerlendirmeyi yaptı;"Sezonun en zor deplasmanlarından birisi idi. Çok zor idi. Önümüzdeki yol haritasını tayin etme adına önemliydi. Kayserispor gibi içeride önemli ve iyi sonuçlar alan takım karşısında gol bulmak, galibiyet almak bazıları için sürpriz olmuştur. Sahaya çıkınca defans ağırlıklı bir kadro düşünülüyordu. Ama bizim öyle bir düşünce yoktu. Sonunda biraz sıkıntı yaşadık diyemem. Bunlar normaldir. Bu maç bizim için bu sezon için dönüş maçıdır. Ne denli önemli bir maç ve galibiyet aldığımız önümüzdeki hafta görülecektir."

Denizli, Tello'ya depremi anlattı

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, "Tello'yu ilk defa bu sezon konuşmak için odama çağırdım" diyerek, "Odama geldiğinde depremi söyledi. 8.8 şiddetinde deprem, Türkiye'de olan depremde neler yaşadığımızı bildiğimiz için düşündürücü idi. Ben hemen ailesini ve çevresini sordum. Ailesi ile konuştuğunu ve bir sorun olmadığını söyledi. Sonra bu maçla ilgili konuştuk. Psikolojisi çok daha iyi idi. Ülkesinde çok büyük bir hasar çıkmadı. Bu önemli bir facia idi. Ama sonuç olarak Tello bu maçta çok iyi oynadı. Kendisinden beklenen bir oyun sergiledi. Sarı kartı olduğu için ve yorgun olduğunu hissedince oyundan aldım." diye konuştu.

01.03.2010


 

Kimsesiz çocuklar Hakan Şükür'le geleceğin yıldız sporcuları olacak

MİLLİ takımın ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Hakan Şükür, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) çatısı altındaki çocukların ruhsal ve fiziksel yönden sağlıklı, üretken ve topluma yararlı fertler ve başarılı sporcular olarak yetiştirilmeleri amacıyla kurulan SHÇEK Spor Kulübü'nün yönetim kurulu üyesi olacak.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın yönetim kurulu üyeliği teklifini memnuniyetle kabul eden Şükür, kulübün başarısı için çalışacak. Alınan bilgiye göre, Başbakanlık Merkez Bina'daki makamında Hakan Şükür görüşen Devlet Bakanı Kavaf, koruma ve bakım altındaki çocukların aktif spor yaşamına katılımlarını sağlamak amacıyla SHÇEK bünyesinde bir spor kulübünün faaliyet göstermekte olduğunu anlattı. 3 bin 700'den fazla çocuğun çeşitli dallarda lisanslı sporcu olarak kulübün bünyesinde yer aldığını kaydeden Kavaf, ''Çocuklarımızı eğitmek ve onları yarınlara daha iyi hazırlayabilmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içindeyiz'' dedi.

HAKAN ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK

SHÇEK Spor'a çok önemli bir transfer yaptıklarını söyleyen Kavaf, ''Galatasaray ve Milli Takımın eski futbolcusu Hakan Şükür, kulübümüzde yönetim kurulu üyesi olacak. Hakan Şükür'ün çocuklarımıza gerek sportif gerek insani olarak çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Hakan Şükür'ü anlatmaya gerek yok, Türk spor kamuoyu çok yakından tanıyor. Futboluyla ve sporcu kişiliğiyle Türk sporuna çok önemli hizmetlerde bulunmuştur'' diye konuştu. Hakan Şükür de Kavaf'a teşekkür ederek, şunları söyledi:

BÜLENT UYGUN'A TEKLİF YAPILACAK

''SHÇEK Spor Kulubü bünyesinde kardeşlerimizle birlikte olmaktan çok çok keyif duyacağım. Ben ve çok değerli sporcu arkadaşlarımızın sportif olarak çok büyük katkımızın olacağına inanıyorum. SHÇEK Spor Kulübü'nde bir cevher ve potansiyel var. Bunu önceden biliyordum. Kendi projelerimle buradaki çok önemli yeteneklerimizin futbol sevdalarını değerlendirmek istiyorum. İnşallah SHÇEK ve ülkemiz için güzel şeyler yaparız. Buradan yetişen gençlerin daha farklı ruhla milli takımlarda ya da bireysel olarak uluslararası arenada başarıdan başarıya koşacaklarına inanıyorum.'' Bu arada Sivasspor'un eski teknik direktörü Bülent Uygun'a da SHÇEK Spor Kulübü'nde yönetim kurulu üyesi olarak yer alması için teklif götürülecek.

01.03.2010


 

Almanya 1. Liginde büyük çekişme var

ALMANYA 1. Ligi'nde (Bundesliga) bugün oynanan 24. hafta karşılaşmaları sonucunda Bayer Leverkusen, sahasında FC Köln ile golsüz berabere kalarak, ligde arka arkaya yenilmezlik rekorunu kırdı.

Ligde daha önceki rekora, 1988/1989 futbol sezonunda 23 hafta boyunca arka arkaya yenilmeyen Bayern Münih sahipti. Bayern Münih'in o dönemdeki teknik direktörü de bugün Bayer Leverkusen'in antrenörlüğünü yapan Jupp Heynckes'di. Leverkusen'de akşam saatlerinde oynanan maçta Bayer Leverkusen, FC Köln karşısında tüm çabalarına rağmen gole ulaşamadı, ancak toplam 50 puanla lig liderliğini korudu. Leverkusen'de oynayan Eren Derdiyok, karşılaşmada çok iyi bir performans sergiledi. Borussia Dortmund'u kendi sahasında 2-1 yenen Schalke 04, 48 puanla 3. sırada kaldı. Schalke 04-Borussia Dortmund karşılaşmasında, Benedikt Höwedes 67., Ivan Rakitic de 83. dakikada Schalke adına golleri kaydederken, Dortmund'da oynayan Nuri Şahin karşılaşmanın 47. dakikasında penaltıdan takımının tek golünü kaydetti. Hamburg 40 puanla 4., Dortmund da 39 puanla 5. sıradaki yerini korudu.

Hertha-Berlin'i 2-0 yenmeyi başaran Hoffenheim, 32 puanla 9. sıraya yükselirken, Berlin 15 puanla ligin sonunda kaldı. Hoffenheim'ın gollerini 35. dakikada Demba Ba ve maçın uzatma dakikalarında Vedad İbisevic kaydetti. Werder Bremen, deplasmanda Mainz 05'i 2-1 yenerek 38 puanla 6. sıradaki yerini korudu. Karşılaşmanın ilk golü 31. dakikada Bremenli Tim Borowski'den geldi. Mainz, Aristide Bance'nin 45. dakikada attığı golle 1-1'lik beraberliği yakalamasına rağmen Bremen, 50. dakikada Sebastian Prödl'in golü ile durumu 1-2 yaptı ve deplasmandan 3 puan alarak ayrıldı. Maçın 79. dakikasında Bremenli Mesut Özil, yerini Jensen'e bıraktı.

Stuttgart, sahasında Eintracht Frankfurt'u 2-1 yenerek 34 puanla 8. sıraya yükselirken, Frankfurt 35 puanla 7. sıradaki yerini korudu. Karşılaşmada Frankfurt, Benjamin Köhler'in 39. dakikada attığı golle 1-0 öne geçmesine rağmen, 41. ve 45. dakikalarda Cacau'nun gollerine engel olamayınca deplasmandan yenilgiyle ayrıldı. Frankfurt takımında 56. dakikada, golün sahibi Köhler oyundan alınırken yerine Ümit Korkmaz girdi.

01.03.2010


 

Ümitler yeşerdi..

Son yıllardaki Kayseri maçları Beşiktaş için hep zorlu geçmiş ve çoğunda gülen taraf sarı-kırmızılılar olmuştu. Öyleki: Beşiktaş son 6 maçta sadece bir galibiyet, bir beraberlik alabilmişlerdi, 4 mağlubiyete mukabil. Kendileri gibi ligin en az gol yiyen ekibine sadece 1 gol atabilmişlerdi, yediği 7 gole karşılık. Üstelik Kayseri’de oynanan son 3 maçı da kaybetmişlerdi. Puan cetvelinde kendinden 3 puan önde olan rakibine karşı alınabilecek kötü bir sonuç, şampiyonluk yarışına havlu atmak anlamına gelebilirdi. Teknik heyet ve futbolcular bu bilinçle çıktılar Kadir Has Stadı'na.

Kayserispor da önemli futbolcuların eksik olması elbette Beşiktaş için bir avantajdı, ancak Beşiktaş’ın gol atamama problemi, rakibinin ise Türkcell Süper Ligi'nin şu an en golcü futbolcusu Ariza Makukula’sı vardı. Mustafa Denizli’nin sahaya sürdüğü 11’i gördüğümüzde savunma ağırlıklı bir oyun oynayacağını düşündük. Ancak daha 2. dakikada ilk atakla Tello ile gelen gol, bütün planları değiştirdi. Daha önce öne geçtiği maçlarda geriye çekilen, rakibi kendi sahasında karşılayan Beşiktaş, bu sefer Ekrem, Ernst, Fink ve Tello ile rakibine baskı kurdu. Bobo, yakaladığı gol pozisyonlarında etkisiz kalırken, Tello ve Ekrem çalışkanlıklarının semeresini attıkları gollerle aldılar.

Beşiktaş defansta oldukça başarılı idi. İbrahim Toraman her zamanki çalışkanlığı ile hem müdafaa, hem hücumda başarılıydı.Ferrari goldeki hatasına rağmen sakatlığın izlerini atmış göründü. İyi mücadele ve arzulu futbolun, çok çalışmanın karşılığı elbette alınacaktı. Sonuçta defansın başarısı ile rakibine gol pozisyonu bile vermeden alınan çok değerli 3 puan Beşiktaş’ın ümitlerini yeşertti.

Gelecek haftayı maç yapmadan (Ankaraspor’dan) 3 puan alarak geçirecek olan Beşiktaş 10 Mart akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u yenebilirse, son yılların en büyük çekişmesine sahne olacak çok takımlı şampiyonluk yarışında, kendisini avantajlı bir konumda bulabilecek. Bu arada Çarşamba günü İnönü'de Honduras Milli takımı ile yapılacak hazırlık maçının aday kadrosuna, İbrahimToraman düşünülmeyip Beşiktaş’tan sadece Necip Uysal’ın çağrılmasının izahını kim yapabilir, merak ediyorum?

NADİ AKSOY [email protected]

01.03.2010


 

BURSASPOR'DAN 2 TİŞÖRT DAHA

BURSASPOR Kulübü, geçen hafta deplasmanda galip geldiği Fenerbahçe maçına yönelik olarak, ''Kadıköy'de söndürmüşüz FENER, 22.02.2010 2-3'' ve ''Dikkaaaat Timsah Var'' yazılı tişörtleri satışa sundu.

Yeşil-beyazlı kulüpten alınan bilgiye göre, Fenerbahçe maçından sonra Bursaspor, galibiyetine ilişkin tişörtleri piyasaya sürmeye devam etti. Kadıköy'de 2-0 yenik düşmesine rağmen maçtan kopmayan ve sahadan 3-2 galip ayrılan Bursaspor, zirve yarışındaki bu zaferinin ardından, ''Kadıköy'de söndürmüşüz FENER, 22.02.2010 2-3'' ve ''Dikkaaaat Timsah Var'' yazılı tişörtleri 20 liradan satışa çıkardı. Taraftarların, tişörtleri Bursastore'un Altıparmak ve Şehreküstü Metro İstasyonu'ndaki mağazalarından alabilecekleri bildirildi. Bursaspor, hafta içinde, ''2 avans 3'te biter'' ile ''Kuşların Korkulu Rüyası OYUNB'OZAN'' yazısının yer aldığı tişörtleri piyasaya sürmüştü.

01.03.2010


 

Kayserispor'da üzüntü

KAYSERİSPOR Teknik Direktörü Tolunay Kafkas Beşiktaş'a karşı kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade etti. Eksik oyunculardan yakınan Kafkas, "Şok bir golle başladık.

Oyunu dengeledik; ama ikinci golü yedik. Oyunu kontrol ettik; ama Beşiktaş ikinci yarıda akıllı hareket ederek bizi engelledi. Önemli kayıptı. Gelecek haftalarda sakat ve cezalı oyuncuların dönmesiyle daha iyi olacağız. Takımın kimyasında bozulma oldu. Ali, Bilal, Eren'in olmaması oyun anlayışını değiştirdi. Ömer istenilen performansı veremedi" dedi.

01.03.2010


 

Ronaldo'ya meydan okumaya var mısın?

FIFA 2010 Dünya Kupası Sponsoru Castrol, dünya çapında büyük bir yarışmaya start verdi.

Tüm futbolseverleri "Ronaldo'ya Meydan Oku" yarışmasına katılmaya çağıranCastrol, global elçisi Ronaldo'ya meydan okuyacak yeteneğe sahip olduğunu iddia eden futbol tutkununu arıyor. Futboldaki iddiasını Ronaldo'ya meydan okuyarak kanıtlamak isteyenleri büyük ödüle ulaşmak için, 3 Mart 2010 tarihine kadar www.castrol.com.tr 'da yayınlanacak üçsorudan herhangi birine doğru yanıt vermeleri yeterli olacak. Yarışmaya SMSatarak veya Castrol web sitesi üzerinden katılmak mümkün. Yapılacak çekiliş sonucunda kazanan şanslı kişi, diğer ülkelerden gelecek talihlilerle birlikte, Portekizli yıldızla 14 - 16 Nisan 2010 tarihlerinde Madrid'de karşı karşıya gelecek ve onunla aynı anda hız, güç ve çeviklik Ronaldo 1 testine girecek.

ANTRENMAN YAPMAYA ŞİMDİDEN BAŞLAYIN

Dünya yıldızı Ronaldo'yu bu denli ulaşılmaz yapan onun sıkı bir antrenman programıyla maçlara hazırlanıyor olması. Bu yarışmaya katılarak Ronaldo'ya meydan okuyacakların, Ronaldo'nun performansına dair şu notları okumalarında fayda var: Tam ağırlık çalışması sırasında, Ronaldo 16 tane Toyota Prius otomobili ağırlığı kadar ağırlık kaldırıyor. Ronaldo'nun futbol oynarken pozisyonlar karşısında gösterdiği anlık reaksiyon zamanı, en hızlı sürat treninin ekvator üzerinde attığı bir turdan 31 saat daha hızlı. Ronaldo bir maçta, bir Formula 1 yarış arabasının Monaco Grad Prix'de yaptığı dönüşten daha fazla sağ ve sol atak yapıyor. Ronaldo bir sezonda, maraton koşan bir atletten 900 kez daha fazla depar atıyor. Futbolda herkesten daha yetenekliyim diyorsanız, Ronaldo 14 Nisan'da Madrid'de sizi bekliyor!

01.03.2010


 

Tanjevic'in üzüntüsü

BEKO Basketbol Ligi'nde derbi maçta ezeli rakibi Galatasaray Cafe Crown'u 81-77 yenen Fenerbahçe Ülker'in antrenörü Bogdan Tanjevic, oyunun genelinde iyi oynadıklarını belirterek, ''Genel olarak oyunu kontrol ettik ve kazandık'' dedi.

Bogdan Tanjevic, yaptığı basın toplantısında, Kinsey'in sakatlığı nedeniyle oynamadığını, hastalığı olan Giricek'ten de fazla yararlanamadıklarını belirterek, ''Ancak kaptan Mrsic, bugün çok önemli bir katkı sağladı. Genel olarak oynadığımız basketboldan memnunum, ama Türkiye Kupası'nın getirdiği yorgunlak hala üzerimizdeydi'' diye konuştu. Salonu dolduran taraftarların kendilerine çok büyük destek verdiğini kaydeden Tanjevic, şunları söyledi: ''Taraftarımız enerjimizi yitirdiğimiz anlarda çok büyük destek verdi. Çok düzgün bir destek verdi, ilk maçtaki gibi olaylar olmadı. Bu anlamda da çok memnunum. Oyuncularımın taraftarın desteğine ciddi ihtiyacı var. Biz taraftarlardan oyunculara aktarılan bu enerjinin sıkıntısını tüm sene boyunca çektik. Montepaschi Siena, Barcelona gibi büyük kulüplere karşı çoğunlukla boş tribünlere oynadık. Taraftarlarımıza bundan sonra da çok ihtiyacımız var.''

01.03.2010


 

Atletizm Alt Yapısını Geliştirme Yarışları 18 Nisan'da

ATLETİZM Bitlis İl Temsilcisi Fadıl Kara, ''Atletizm Alt Yapısını Geliştirme Projesi'' kapsamında düzenlenecek yarışmalarının ilk etabının, 18 Nisan'da Bitlis'te yapılacağını bildirdi.

Kara,yaptığı açıklamada, yarışmanın Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Bitlis'te yapılmasının uygun görüldüğünü belirtti. Yarışmaya 8 ilden, 128 sporcunun katılacağını ifade eden Kara, şöyle konuştu: ''Federasyon, yarışmanın ilk etabının Bitlis'te yapılmasını uygun gördü. Yarışmanın ikinci etabı ise 5 Mayıs'ta Ağrı'da yapılacak. Yarışmada dereceye giren ilk iki takım ve ferdi olarak ilk 6'ya giren sporcular, 15 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak final yarışmasına katılacak. Final yarışmasında ferdi olarak ilk 5'e giren sporcularla milli takımın alt yapısı hazırlanacak. Geçen yıl geliştirme projesi kapsamında, küçük erkeklerde Türkiye birincisi olmuştuk. Bu yıl da Türkiye birinciliğini hedefliyoruz.'' Yarışmanın 4 kategoride yapılacağını kaydeden Kara, 12 ve 13 yaş grubu minik erkek, minik bayan, 14 ile 13 yaş grubu küçük erkek ve bayanlar kategorilerinin olacağını ifade etti.

01.03.2010


 

SOFUOĞLU BİRİNCİLİĞİ KAÇIRDI

MİLLİ motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nın Avustralya'da gerçekleştirilen sezonun ilk ayak koşusunu 1.35.229'luk zamanıyla 3. sırada tamamlayabildi.

Avustralya'nın Phillip Island Pisti'nde koşulan ve 2. sırada başladığı yarışmada Kenan Sofuoğlu, yarışmanın başlarında pisteki yağ nedeniyle kayarak düştü. Ayağının kırık yerini piste çarpan milli sporcu, motosikletini değiştirerek yarışı iğneyle tamamlamak zorunda kaldı. Yarışmayı değerlendiren Sofuoğlu, düşmenin ardından ayağının kırık bölgesinde ağrı oluştuğunu kaydetti. İğne yaptırmak zorunda kaldığını ifade eden Sofuoğlu, şöyle konuştu:

''İkinci motosikletin lastiklerinde sorun oluştu. Normal hızımın altına düşerek yarışı tamamlamaya çalıştım. Hedefim buradan puan alabilmekti. Lastiği yarış sonuna kadar dayandırmaya çalıştım. Sonuçta 3. sırada yarışı podyumda bitirdim. Kazanabileceğim yarışta sorunlar nedeniyle geride kaldım. Önemli olan bu yarıştan puan toplayarak podyumda yer alabilmekti. Bunu başardım.'' Ayağının üzerine basamadığını belirten Sofuoğlu, ''Ayağımın tekrar kırılma ihtimali var. İlk filmde belli olmadı. Doktorlar inceleme yapacak'' dedi. Öte yandan, 1. ayak koşusunu İrlandalı Eugene Laverty ilk sırada tamamlarken, İspanyol Joan Lascorz ise ikinci sırada yer aldı. Dünya Supersport Şampiyonası'nın 2. ayağı, 28 Mart'ta Portekiz'deki Portimao Pisti'nde koşulacak.

01.03.2010


 

Bursa'nın 7 haftadır bileği bükülmüyor

TÜRKCELL Süper Lig'in flaş takımı Bursaspor, 7 haftadır yenilmiyor. Geçen sezonun ortasından itibaren yükselen bir grafik çizen yeşil-beyazlı takım, bu sezon da ortaya koyduğu futbol ve aldığı sonuçlarla zirveye ortak oldu.

Turkcell Süper Lig'de dün 3-0 kazandığı Sivaspor maçıyla puanını 46'ya yükselten Bursaspor, son 7 maçta yenilgi yüzü görmedi. Son yenilgisini 15. haftada Kayserispor deplasmanında 3-0'lı skorla alan yeşil-beyazlılar, sonraki maçlarda sahadan puansız ayrılmadı. Bursaspor, Kayserispor karşılaşması sonrası oynadığı 7 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik gibi iyi bir performans ortaya koydu.

BÜYÜKLERİ EVİNDE YENDİ

Bursaspor, 7 maçlık süreçte, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi ligin güçlü takımlarına da boyun eğmedi. İlk yarının son maçında Beşiktaş'ı deplasmanda 3-2 yenen ''Timsah''lar, 21. hafta evinde oynadığı Trabzonspor maçından da 1-1'lik skorla puan çıkartmayı bildi. Ziraat Türkiye Kupası'nda 3-0'ın rövanşında Bursa'da Fenerbahçe'yi 3-1 yenmesine karşın kupadan elenen Bursaspor, bir hafta sonra Kadıköy'deki maçta, 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen, rakip fileleri 3 kez havalandırarak güçlü rakibini 3-2 yenmeyi başardı. Bursaspor, bunun dışında Eskişehirspor'u 3-1 yenerken golsüz biten Ankaragücü deplasmanındaki maçtan da 1 puan çıkarttı. Yeşil-beyazlı takım, hükmen galip sayıldığı Ankaraspor maçından da 3 puanı hanesine yazdırdı. Bir maç eksiği bulunan Bursaspor, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Kasımpaşaspor maçını 10 Mart'ta deplasmanda oynayacak.

01.03.2010


 

Mehmet Okur'dan 17 sayı

NBA'DE Utah Jazz'ın sahasında Houston Rockets'i 133-110 yendiği maçta, milli basketbolcu Mehmet Okur 17 sayı üretti. Energy Solutions Arena'daki karşılaşmanın 34 dakikasını sahada geçiren Okur, 17 sayı, 8 ribaunt ve 3 asistle oynadı.

Jazz'da Deron Williams 35 sayı, 13 asist ve 7 ribauntla ''double-double'' yaparak, maçın yıldızı olurken, Carlos Boozer, Paul Millsap ve Wesley Matthews da 18'er sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Konuk Houston takımında ise Kevin Martin, 32 sayıyla öne çıksa da bu performansı, takımının yenilmesine engel olamadı. Aaron Brooks 19, Chase Budinger de 14 sayı üretti.

ERSAN'LI BUCKS DEPLASMANDA GALİP

Milwaukee Bucks'ın deplasmanda Miami Heat'i 94-71 mağlup ettiği maça yedekten girip 21 dakika forma şansı bulan Ersan İlyasova, 6 sayı, 7 ribaunt ve 1 asistle takımına destek verdi. American Airlines Arena'da 18 bin 883 basketbolseverin izlediği karşılaşmada öne çıkan isimler, 18 sayıyla John Salmons, Jerry Stackhouse ve 15 sayıyla Carlos Delfino oldu. Miami ekibinde ise Jermaine O'Neal'ın 14, Michael Beasley ve Maria Chalmers'ın 10'ar sayılık çabası sonuçsuz kaldı.

01.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl