02 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Rijkaard'ın doğruları

Galatasaray'lı oyuncular koşunca, istekli arzulu oyun oynayınca Galatasaray'ı seyretmek büyük zevk. Saha içinde sorumluluk alınca galibiyetde kaçınılmaz oluyor. Tıpkı Kasımpaşa maçında olduğu gibi. Fenerbahçe'nin üst üste aldığı kötü sonuçlar sarı kırmızılı oyuncuları motive etmiş gibi gözüküyor. Rijkaard'ın yaptığı hataları görmüş olması özellikle takımın savunma anlayışını düzeltmiş. Neill'in gelişiyle birlikte savunma artık daha derli toplu görüntü veriyo,özelllikle çizgi savunmada daha başarılı.

Dos Santos'un güvenli ve etkili oyunu Galatasaray’ın en göze batan özelliğiydi. Onun için zamana ihtiyacı olduğunu söylemiştim. Eminim ki, ilerleyen haftalarda daha etkili oyun segileyecektir. Arda, her zamanki gibi top ayağına çok yakışıyor, maçlara iğneyle çıkmasına rağmen üst düzey maçlar çıkartıyor. Keita için söylenecek fazla bişey yok aslında. Üst düzey yetenekleri var. Formda olduğu zaman adeta rakip savunmayı etkisiz hale getiriyor. Umarım Jo uzun yıllar Galatasaray'da kalır, çünkü bir forvet olarak aranan her özellik mevcut. Teknik kapasitesi yüksek ve hareketli oynamaktan ziyade, oynatmayı daha çok seviyor. Caner savunmada güven vermiyor. Özellikle kademe hatası fazla yapıyor. Galatasaray'ın sol beke mutlaka transfer yapması gerek. Sabri uzun sakatlıktan sonra tekrar forma giyebildi ancak Sabri'nin Galatasaray'da oynayacak düzeyde oyuncu olduğuna inanmıyorum. Çünkü Sabri de Caner gibi bek oyuncusu değil. Orta sahada düşünülürse yetenekleri çok az ve düz bir oyuncu.

Artık Rijkaard Türkiyede'ki sistemi çözmüş gibi gözüküyor. Birileri ona anlatmış olacak ki, yedek kulubesinden sık sık oyuncularına uyarılarda bulunuyor. Galatasaraylı oyuncular daha agresif oynamay başladı. Koşmuyor dediğimiz yıldız isimler bugün krampona kafasını sokuyor. Umarım bu durum istikrarlı bi şekilde devem eder.

GÜVEN ARDAHAN

[email protected].

02.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kalite ve fiyat farkı

  Daum gönderilmeli

  G.Saray gözdağı veriyor

  F.Bahçe'de ışık yok

  AVANTAJI KAYBETTİK

  DOS SANTOS kendini buldu

  Keita takımı sırtladı

  Arda'nın boşu yok

  Zirvede liderlik keyfi

  Rijkaard'ın doğruları

  Dos Santos

  Bursaspor zirvenin ortağı oldu

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  24. HAFTANIN PROGRAMI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl