02 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Dos Santos

Şampiyonluk yolundaki en ciddi rakibi F.Bahçe'nin gündüz seansında sürprizbir şekilde Büyükşehir Belediye'ye kaybetmesi, G.Saray'ın iştahını kabarttı. G.Saray, uzun zamandır olmadık şekilde sahada hırs ve azmin güzel örneklerini ortaya koydu. Taraftarının izlemek ve keyif almak istediği performansı, futbolcular ellerinden geldiğince ortaya koymaya çalıştılar. Bunun bir sebebi de Avrupa liginden hafta içinde elenmek olduğu da unutulmamalı. Çünkü bu sezon G.Saray'ın sadece lig şampiyonluğu hedefi kaldı. Ortaya konan futbol, bu hedefi kaçırmamak için zihinlerdeki kararın güçlü olduğunu gösterir nitelikteydi.

G.Saray'ın UEFA Avrupa liginde saf dışı kalmasının en önemli nedeni forvetsiz kalması oldu. Transferde yapılan hata bu sonucu doğurdu. Sakatlıkların çok fazla olması, G.Saray'ı Türkiye ve Avrupa kupalarında safdışı bıraktı. Şimidi ligde avantajlı bir konum yakalanmış durumda. Kewell ve Baros'un katılımı ile G.Saray yarışın sonunda dahada avantajlı bir duruma gelebilir. Bu maçta Do Santos kalitesini gösterdi. Oyunu ileri taşımada çok başarılıydı. Reijkaard'ın Santos'u Atletico Madrid maçında neden kullanmadığını gerçekten merak ettim. Üç günde Santos bu kadar form tutmadı ya.

Reijkard'ın temel oyun falsefesinin bu maçtaki yasıması iyiydi. Gerçektende G.Saray zaman zaman sahada güzel işler yaptı. Sahanın her yerinde oyuncuların birlikte pres yaptıklarını ve birlikte hücum organizasyonua çıktıklarını gördük. Bunları yaparken hiç bir oyuncu diğerinin katılımını beklemedi. Herkes üzerine düşeni yaptı. Bazı eksiklikler var tabi. Mesela Servet hâlâ güvensiz oynuyor. Mehmet Topal iyi niyetle oynamasına karşılık, teknik yetersizlikler içinde. Sabri' nin G.Saray için ne kadar önemli olduğunu gördük. Onun olması Keita'nın katkısını artırdı.

Kasımpaşa takımı ligin ayağa iyi pas yapan takımlarından birisi. Bu maçın kalitesinin yüksek olmasının bir sebebi de, galibiyet hedefiyle ve hücum düşünürek oynamalarıydı. Kasımpaşada iyi takımlarda olması gereken en önemli özellik; geriden ileriye doğru hiç ezber topa vurmamaları. Oyuncu kalitesi farklılığı biraz daha iyi olmuş olsa ilk beş içinde rahat olacak bir takım. Ligin başında düşecek takım seviyesinden bu duruma gelmeleri gerçektede kutlanılması gereken bir başarı.

SAİD OKUR [email protected].

02.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kalite ve fiyat farkı

  Daum gönderilmeli

  G.Saray gözdağı veriyor

  F.Bahçe'de ışık yok

  AVANTAJI KAYBETTİK

  DOS SANTOS kendini buldu

  Keita takımı sırtladı

  Arda'nın boşu yok

  Zirvede liderlik keyfi

  Rijkaard'ın doğruları

  Dos Santos

  Bursaspor zirvenin ortağı oldu

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  24. HAFTANIN PROGRAMI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl