10 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Türkiye neden bu kadar etkileniyor?

İngiliz basın-yayın organları, Elazığ’da meydana gelen depreme haber bültenlerinde gün boyu geniş yer verdi. İngiliz yayın kuruluşu BBC, arama-kurtarma çalışmaları görüntülerini ekranlarına yansıtarak haberi duyurdu. BBC, ayrıca internet sayfasında, “Türkiye neden depremlerden bu kadar zarar görüyor?” başlıklı bir haber yayınladı.

BBC: Türkiye depremlerden neden bu kadar

zarar görüyor?

İngİLİz basın-yayın organları, Elazığ’da meydana gelen depreme bugün gün boyu haber bültenlerinde geniş yer verdi. İngiliz yayın kuruluşu BBC, arama-kurtarma çalışmaları görüntülerini ekranlarına yansıtarak haberi duyurdu ayrıca internet sayfasında, “Türkiye neden depremlerden bu kadar zarar görüyor?” başlıklı bir haber yayımladı. Türkiye’nin coğrafî konumuna ve “deprem bölgesinde” olduğuna dikkat çekilen haberde, Türkiye’nin Avrupa-Asya ve Afrika-Arap olmak üzere iki büyük tektonik katmanın üzerinde bulunduğu belirtildi.

İngiliz Jeoloji Araştırma Kurumundan deprem bilimci Brian Baptie’nin görüşlerine yer veren BBC, Baptie’nin Elazığ’ın Başyurt beldesindeki depremin, doğu fayındaki hareket sonucu meydana geldiğini söylediğini aktardı. İstanbul’un da deprem riski taşıdığının kaydedildiği haberde, bunun da deprem bölgelerinde dayanıklı ve güvenli binaların gerekliliğini arttırdığı kaydedildi. BBC, deprem bilimci Baptie’nin İstanbul’la ilgili, “İstanbul’da gelecekte büyük bir deprem riski var. Ama ne zaman, tam neresi ve ne büyüklükte sorularına yanıt bulmak imkânsız” sözlerini de aktardı.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

10.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye neden bu kadar etkileniyor?

  Dolaylı müzakereler başladı

  Abbas, Mitchell ile bir araya geldi

  Joe Biden: İsrail’i tecrit etme çabası var

  Ban, Gazze’ye gidecek

  Mitchell: Annapolis’in bağlayıcılığı kalmadı

  Avrupa Kiliselerinden dayanışma mesajı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl