10 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yaralar sarılmaya başlandı

ELAZIĞ’DA, en çok kaybı veren Kovancılar ilçesine bağlı Okçular Köyü ve çevre köylerde hasar tesbit çalışmalarına başlandı.


YANLIŞ VE KOLAYCI YAKLAŞIMLARLA ÇÖZÜM OLMAZ

Başbakan Erdoğan'ın sözüne dayanarak, ölümlerin sebebini kerpiç evlere bağlayan yorumun yanlış olduğu, yıkılan evlerin kerpiç değil, çürük malzemeyle

Depremzedeler geceyi çadırlarda geçirdi

DEPREMDE evleri hasar gören köylüler geceyi çadırlarda geçirdi. Kovancılar ilçesine bağlı Okçular, Yukarıdemirtaş ve Tabandüzü Köylerindeki bazı vatan


  Bu Allah’ın işidir, başka birşey değil

YARDIMLARIN kendilerine ulaştığını kaydeden depremzedeler, tek sorunlarının soğuk hava olduğunu anlattı. Evinin yıkıldığını kaydeden Zülküf Ersöz, “Şu ana kadar her türlü yardım geldi, ama ısınma sorunumuz var.


  İş makineleri enkazları kaldırıyor

DEPREMİN vurduğu Elazığ’ın Kovancılar ilçesi Okçular Köyünde köy sakinleri çadırlarda ve sokalarda sabahlarken sabahın erken saatlerinde kadınlar çeşmeden su taşıdı.


  Hava soğuk, sobamız yok

Depremzede Mehmet Çelik, “Evlerimiz çöktü, perişan olduk. Allah’a şükür, kaybımız yok. Hava soğuk, mecburen dışarıda kaldık.


  Gül: Depreme hazırlıklı olmalıyız

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, ‘’Türkiye toprakları zaman zaman depremlere şahit oldu.


  Büyükelçiyi göndermiyoruz

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın Türkiye’ye çağrılması ile ilgili, ‘’Durumu en geniş anlamda değerlendireceğiz, değerlendirmek durumundayız.


  Ciddî bir yargı reformuna ihtiyaç var

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de ciddi bir yargı reformuna ihtiyaç olduğunu belirtti.


  Konsolosluğa silâhla girerken vuruldu

UKRAYNA'NIN İstanbul Başkonsolosluğu’na silahla girmek isteyen bir kişi, silahla vurularak yaralı halde yakalandı.


  GRİP AŞILARI İADE EDİLECEK


  Ne yazdığını bilmediği pankarttan 7 yıl hapis

SİİRT'TE kapatılan DTP’nin Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirdiği basın açıklaması sırasında, kendisine verilen ve okuma yazması olmadığı için üzerinde ne yazıldığını bilmediği pankartı taşıyan 49 yaşındaki 6 çocuklu Vesile Tadik, ilk duruşmada 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  Bahçeli: CHP, nerede duracağını netleştirmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’genel af’’ taleplerine ilişkin, ‘’Bu, PKK talebidir, AB dayatmasıdır.


  Türker, Seçim Yasası için liderlerle görüşecek

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP’nin hazırladığı Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası’nda değişiklik içeren yasa tekliflerine, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerden destek isteyecek.


  Meclis'ten Medya Raporu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, medyadaki ‘’masuniyet ihlali’’ iddialarını araştırdı.


  Vakıflar için beyanname kolaylığı

YENİ vakıflar, mülhak vakıflar ve cemaat vakıfları, zorunlu yıllık beyannamelerini artık elektronik ortam üzerinden verebilecek.


  Yine mayın yine şehit

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi kırsalında mayın patlaması sonucu Piyade Onbaşı İsa Keskin şehit oldu. Önceki gün de yine Şemdinli kırsalındaki Koçyiğit bölgesinde patlayan mayın sonucu bir askerimiz şehit olurken, üç askerimiz de yaralanmıştı.


  Demokrasi partilerin de ihtiyacı

“Bizde siyasî partiler demokrasinin en az bulunduğu yerlerdir” diyen Hukukçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Kılıçkaya, “Bugün herkes çok iyi biliyor ki TBMM üyeleri, milletvekilleri halk tarafından seçilseler bile adaylıklarına parti başkanları karar veriyor” dedi.


  Memur, referandumda ‘’grev hakkına’’ bakacak

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, referandum paketinde memurlara grev ve toplu sözleşme hakkı tanıyacak bir düzenlemenin olması halinde, 2 milyon 200 bin memurun konuya daha büyük bir heyecanla yaklaşacağını söyledi.


  Yolcu midibüsü devrildi: 5 ölü

Manısa’da yolcu midibüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre, 5 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Mustafa Görgülü yönetimindeki 45 SY 2002 plakalı midibüs, Manisa-Turgutlu kara yolu Çobanisa Köyü yakınlarında devrildi.


  AKP’li başkana silâhlı saldırı

Amasya’nin Taşova ilçesine bağlı Esençay Beldesinin AKP’li Belediye Başkanı İlhan Arduç, evinin önünde uğradığı silâhlı saldırıda yaralandı.


  Cumhurbaşkanı Gül dede oldu

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, ilk kez dede oldu.


  Referandum süresi resmen 60 güne indi

Anayasa değişikliklerinin halk oylamasına sunulma süresini 120 günden 60 güne indiren ‘’Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’’ Resmi Gazete’de yayımlandı.


  ‘’MEDULA’’ rayına oturtuluyor

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Mart ayında yürürlüğe giren ve eczanelerde ilaca ulaşımı sağlayan yeni provizyon sisteminde yaşanan aksaklıkların bu hafta itibariyle rayına oturmasının öngörüldüğü bildirildi.


  Dursunbey’de ölenlerin sayısı 16’ya çıktı

Balikesır’ın Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy’de bir maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında ağır yaralanan işçilerden Mehmet Davran’ın, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği bildirildi.


  70 bin sözleşmeli öğretmen kadrolu olacak

Mıllî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 70 bin civarındaki sözleşmeli öğretmenin kademeli olarak kadroya geçirileceğini söyledi.


  Yangın çıkan 11 katlı binada 30 kişi itfaiye merdiveniyle kurtarıldı

AVCILAR’DA yangın çıkan 11 katlı binada mahsur kalan yaklaşık 30 kişi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.


  Millî Eğitim Müdürlüğünden okullara SBS desteği

SBS’DE yeterli düzeyde başarı sağlayamayan okulların araç-gereç, personel, maddî kaynak, bina ve tesis yönünden de yeterli olmadıklarını tesbit eden İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, bu okulları sosyal, ekonomik ve eğitsel yönden desteklemek için proje başlattı.


  Sinop sahillerinde ‘sigaralar’ yüzüyor

SİNOP’TA sahile yabancı menşeli binlerce kaçak sigara paketi vurdu. Sinop ile Samsun’un Yakakent ilçesine kadar olan sahil şeridinin farklı noktalarına yabancı menşeli ve bandrolsüz binlerce sigara paketi vurdu.


  Bodrum’da tekneler için elektrik kesilmeyecek

BODRUM ilçesinde, tersanelerin bulunduğu İçmeler mevkiinde enerji nakil hatları hatlarının yer altına indirilmesi için çalışma başlatıldı.


  Kimliğini kaybetti, hayatı zehir oldu

KONYA’DA kurduğu küçük bir atölyede sayacılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan Halit Erdem, 2004 yılında kaybettiği nüfus cüzdanının dolandırıcıların eline geçmesiyle, hakkında karşılıksız çek suçlamalarıyla arka arkaya dâvâlar açıldı.


  Para, ahlâkın önüne geçmesin

UluslararasI Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) geçtiğimiz günlerde genel merkezinde, “Medeniyet ve Değerler” konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Medeniyet ve değer kavramının ele alındığı ‘Beyin Fırtınası’ toplantısının Moderatörlüğünü Prof. Dr. Recep Şentürk’ün yaptı.


  Köy evleri tehlikeli

Karadenİz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alemdar Bayraktar, 1. derece deprem bölgesinde bulunan 14 ilde 5-6 büyüklüğünde olabilecek depremlerde, kırsal köy evlerinin önemli derecede tehlike arz ettiğini söyledi.


  Toplu taşımada mesafeli ücretlendirmeye geçilecek

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, toplu taşımada durak ya da mesafe esas alınarak mesafeli ücretlendirmeye geçileceğini bildirdi.


  Suç eğitimle önlenebilir

Mardİn Millî Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, “Suçu azaltmanın yeri ne emniyet, ne adliye ve ne de cezaevidir. Suç eğitimle önlenebilir.


  Her ailenin bir hekimi olacak

SağlIk Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Ocak ayında aile hekimliğine geçilen il sayısının 40’a ulaştığını belirterek, planlanan takvime göre, yıl içinde uygulamanın 41 ilde daha başlamasıyla 2011 yılına girerken aile hekimliğinin bütün Türkiye’de yerleşmiş ve 4 yıllık tecrübelerin getirisiyle sistemin oturmuş olacağını söyledi.


  Motorlu bisiklet

Çanakkale’de, bir bisikletçi yurt dışından ithal edilen tek silindirli motoru monte ettiği bisikleti, motorlu bisiklet haline dönüştürdü.


  Nuri Dede, 3 padişah, 11 cumhurbaşkanı gördü

Antalya’da yaşayan ve nüfus cüzdanı bilgilerine göre 125 yaşında olan Nuri Öztunç, hayatı boyunca 3 padişah, 11 Cumhurbaşkanı ve 60 hükümet gördü.


  En çok makarnayı Marmaralılar yiyor

Makarna üretiminde dünyada beşinci sırada olan Türkiye, bu ürünün ihracatında İtalya’dan sonra ikinci sırada yer alıyor.


  Bolu’ya çamur, Eskişehir’e toz yağdı

Bolu’da gece yağmurla birlikte çamur yağdı. Otomobiller ve sokaklar çamura bulandı.


  Ehliyetli sürücü sayısı araç sayısından fazla

Emnİyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye genelinde sürücü belgesi bulunan kişi sayısı 20 milyon 460 bin 739’a motorlu araç sayısı ise 14 milyon 316 bin 700’e ulaştı.


  Eriğin kilosu 300 TL

Mersİn’İn Silifke ilçesine bağlı Göksu vadisi köylerinde örtü altına alınan erik, ilçe merkezindeki manavlarda tadımlık olarak kilosu 300 liradan satışa sunulmaya başladı.


  Aç kuşlara esnaf yem verdi

ŞanlIurfa’nIn Siverek ilçesinde yem bulamayan kuşlara çevredeki esnaf yetişti.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl